ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.6.08

Διπλό «άδειασμα» για το Σκοπιανό


Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη «Μακεδονία».

Η Ε.Ε. δεν συνδέει το όνομα με την ένταξη.

Πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Νίκου Μελέτη


Σε επιχείρηση συγκάλυψης δυσάρεστων εξελίξεων στο Σκοπιανό, που προκάλεσε το διπλό άδειασμα από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση Μπους επιδίδεται το υπουργείο Εξωτερικών, επιχειρώντας έτσι και την απόκρυψη των δικών του ευθυνών...

Το υπουργείο Εξωτερικών επεχείρησε την παραπλάνηση της κοινής γνώμης (και όχι μόνον) στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε, όταν στη συνάντηση Κορυφής της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, παρουσία του Προέδρου Μπους στη Σλοβενία , η αμερικανική αντιπροσωπία επέμενε να υπάρξει αστερίσκος στο Κοινό Ανακοινωθέν, με τον οποίο να διευκρινίζεται ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Εν μέσω της δίνης της υπόθεσης Ζίμενς όπου έχει επικεντρωθεί και η όλη δραστηριότητα, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε ικανοποίηση διά του εκπρόσωπου του Γ. Κουμουτσάκου (11 Ιουνίου) για το γεγονός ότι απέδωσαν οι ελληνικές αντιδράσεις και δεν υπήρξε τέτοια αναφορά σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η επίσημη δημοσιοποίηση όμως της Κοινής Διακήρυξης Ε.Ε.-ΗΠΑ αποκαλύπτει την (ελληνική) λαθροχειρία, καθώς στη...μεν ευρωπαϊκή έκδοσή του αναφέρεται σε FYROM, ενώ το κείμενο στην επίσημη έκδοση του Λευκού Οίκου διαφοροποιείται και αναφέρεται σε «Μacedonia».

ΓνώριζανΤο ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε και συναίνεσε σε αυτή την φόρμουλα (που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς εμφανίζεται σε κείμενο της Ε.Ε. η αποδοχή της ονομασίας «Μακεδονία») ή απλώς έγινε εν αγνοία της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπίας στην Ε.Ε.Διαστρέβλωση της πραγματικότητας όμως επιχειρήθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

(19-20 Ιουνίου) όπου η ελληνική διπλωματία απέτυχε να συνδέσει την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας με την έναρξη ενταξιακων διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στο τέλος του 2008 και αποδέχθηκε διατύπωση στα Συμπεράσματα που προνοεί το ακριβώς αντίθετο, όπως επεδίωκε να επιβάλει η Σλοβενικη προεδρία (καθ υπόδειξη και των Αμερικανών).

Στο εσωτερικό (και πριν ακόμη εκδοθεί το επίσημο κείμενο το Συμπερασμάτων) με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού την Παρασκευή (που προφανώς δεν είχε ενημερωθεί πλήρως) επιχειρήθηκε να εμφανισθεί ως ...επιτυχία η διατύπωση που αποδέχεται την «επίτευξη βημάτων της ΠΓΔΜ προς την Ε.Ε. έως το τέλος του χρόνου» με προϋπόθεση όμως μόνο τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και τα όσα αναφέρονται στην Εταιρική Σχέση του 2008, η οποία απαιτεί όχι τη λύση του θέματος του ονόματος αλλά την εποικοδομητική συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις!

Όσο για την περίφημη «επιτυχία», η αναφορά που γίνεται ότι «Ουσιώδης παραμένει η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας στις οποίες περιλαμβάνεται και η εξεύρεση βάσει διαπραγματεύσεων αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας» δεν έχει ούτε τη μορφή προϋπόθεσης ούτε όρου για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Δεκέμβριο.Μ. Νίμιτς

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι άσχετες με τη νέα περιοδεία σε Σκόπια και Αθήνα του Μ. Νίμιτς (θα συναντηθεί την Πέμπτη με την κ. Μπακογιαννη), ο οποίος σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή πιθανότατα δεν θα παραδώσει νέα ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος δήλωνε χθες ότι δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, για γραπτή πρόταση περί «Βόρειας Μακεδονίας» που επιδόθηκε στον Αδ. Βασιλάκη από τον διεθνή μεσολαβητή, επισημαίνοντας ότι «απέχει από την αλήθεια και οδηγεί σε στρεβλές εντυπώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: