ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.10.08

ΤΟΙΧΟΙ....ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ...














ΚΟΡΑΗ 4 Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής.




Το 1934 η Εθνική έκτισε στο κέντρο της Αθήνας το δικό της μέγαρο.


Το κτίριο αυτό έμελλε να έχει την δική του ιστορία. Το 1941 στέγασε κατόπιν επίταξης ,την Γερμανική KOMANDANTUR, και τα υπόγεια του κτηρίου που είχαν φτιαχτεί εξ αρχής ως αντιαεροπορικά καταφύγια ,χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια της Γκεστάπο.


Σήμερα ,ο χώρος αυτός είναι επισκέψιμος κατόπιν της διατήρησης του, λόγο των πληθώρων επιγραφών στους τοίχους των κρατητηρίων ,από τους κρατούμενους της τότε εποχής.

Πληροφορίες , αποτυπωμένη αγωνία των κρατούντων, ονοματεπώνυμα, διάρκεια κράτησης, τρόπος σύλληψης, και πολλά άλλα έχουν σήμερα διασωθεί και αποκατασταθεί, για να μπορούμε εμείς σήμερα να πάρουμε τόσες πληροφορίες για αυτούς που έδωσαν ,ένα μέρος της απολαμβανόμενης από εμάς ελευθερίας.


ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941- 1944 ΚΟΡΑΗ 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: