ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.7.08

ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19:00



Τρίτη, 8 Ιούλη, στο Σύνταγμα στις 7 το βράδυ


Μια ομάδα από Ιταλόπουλα που ζουν στην Ελλάδα,διοργανώνει μια πικετοφορία για τους νέους νόμους του Μπερλουσκόνι.Τρίτη, 8 Ιούλη, στο Σύνταγμα στις 7 το βράδυ,ταυτόχρονα με τη μεγάλη διαδήλωση της Ρώμης(8 luglio, Roma, in piazza contro le leggi-canaglia. Passaparola!).Όσοι πιστοί προσέλθετε!


Η κυβέρνηση του Berlusconi κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, όπου παρά και εναντίον του Συντάγματος:- Φιμώνει τον Τύπο και τα ΜΜΕ- Εξαιρεί τον πρωθυπουργό από το δικαίωμα της δικαστικής κρίσης- Επιφέρει «μεταρρυθμίσεις» που φέρνουν την Ιταλία στο κατώφλι του φασισμού (δικαστής Di Pietro).Οι διανοούμενοι της Ιταλίας, οι δημοσιογράφοι, η αριστερά (σήμερα εξ ολοκλήρου εξωκοινοβουλευτική), μεμονωμένοι βουλευτές και γερουσιαστές, πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας με κεντρικό σύνθημα:

Πίστη στο Δημοκρατικό Σύνταγμα που γεννήθηκε από τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης εναντίον του φασισμού.

Το μήνυμα του Umberto Eco:

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στη διαδήλωση και θα ήθελα να είναι χρήσιμες ώστε να μην ξεχαστούν δύο ζητήματα.1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.
Umberto Eco, 2 Ιούλη 2008
Ορισμένα μηνύματα υπέρ των διαδηλώσεων στη γειτονική Ιταλία:
Εδώ το βίντεο του Ιταλού φιλοσόφου Paolo Flores d'Arcais, όπου απευθύνει έκκληση στον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Walter Veltroni,* να ακούσει τον Umberto Eco και τη βάση του πρώην αριστερού κόμματός του, που αντιστέκονται στα φασιστικά μέτρα του Berlusconi (http://temi.repubblica.it/micromega-online/caro-walter-ascolta-umberto-eco-video/)
* Το Δημοκρατικό Κόμμα (μετάλλαξη του πρώην κομμουνιστικού κόμματος, έχει διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερά).
Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Don Andrea Gallo, του αντιφασίστα αντάρτη ιερέα (http://temi.repubblica.it/micromega-online/don-andrea-gallo-perche-aderisco-audio/)
Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Gianni Vattimo, ενός από τους σημαντικότερους ευρωπαίους φιλοσόφους (http://temi.repubblica.it/micromega-online/gianni-vattimo-perche-aderisco-audio/)
Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, της παγκοσμίου φήμης αστροφυσικού Margherita Hack, γεννημένης το 1922 (http://temi.repubblica.it/micromega-online/margherita-hack-perche-aderisco-audio/)
Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Marco Revelli, συγγραφέα που κοσμεί το πάνθεον της ιταλικής λογοτεχνίας και αντιφασίστα (http://temi.repubblica.it/micromega-online/marco-revelli-perche-aderisco-audio/)
Περισσότερα για τη σημερινή κατάσταση στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας:· 13, 14 Απρίλη 2008 - Ιταλικές πολιτικές εκλογές(http://www.nikosklitsikas.gr/apopsi_12.html)· ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - "Κ", Κυριακή 24 Φλεβάρη 2008(http://www.nikosklitsikas.gr/kappa_kathimerini.html)· Ιταλικές εκλογές 2008. Μάθημα ιστορίας: ο θρίαμβος του Berlusconi και η ήττα της αριστεράς(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/2008-berlusconi.html)· Χάθηκε και η Ρώμη!(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/blog-post_813.html)· Το εκλογικό σύστημα δεν επέτρεψε την είσοδο του Giacomo Mancini στην ιταλική βουλή(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/giacomo-mancini.html)· Ανατομία στο φαινόμενο Μπερλουσκόνι(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_20/04/2008_267319)
και…«Η Ευρώπη είναι δεξιάχάρη στην ανυπαρξία μιας αριστεράς(21 Ιούνη 2008)»(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/06/blog-post_1117.html)
Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: