ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.7.08

ΖΟΡΜΠΑΣ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ



Του Βασιλη Νεδου
Τα τελευταία 40 χρόνια, ως εισαγγελέας και μέχρι την περασμένη Πέμπτη επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ήταν μόνιμος μαγνήτης αντιπάθειας για όσους πολιτικούς και επιχειρηματίες προσπάθησε να ερευνήσει στο πλαίσιο της δουλειάς του.



  • Βράδυ 10ης Δεκεμβρίου 2004. Ο κ. Γιώργος Ζορμπάς, τότε Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τις προμήθειες των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-M1 επί οκτώ συνεχόμενες ώρες
  • Το 1992, στην περίφημη Δίκη των ΔΕΚΟ ήταν ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε να καταδικασθούν όλοι οι διοικητές οι οποίοι είχαν επενδύσει τα αποθεματικά των επιχειρήσεών τους στην Τράπεζα Κρήτης του Γιώργου Κοσκωτά

  • Το 1993 διερεύνησε την περίφημη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, για την οποία το 1994 η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Μητσοτάκη

  • Η προμήθεια των ψηφιακών συνδέσεων του ΟΤΕ, από τις οποίες επωφελήθηκαν οι εταιρείες Siemens και Intracom υπήρξε σημείο εντατικής έρευνας από τον κ. Ζορμπά ήδη από το 1995. Ηταν εκείνος που στις 27 Ιουνίου 1995 έκρινε παράνομες τις ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ, ύστερα από μήνυση του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου.
  • Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του προκάλεσαν και σε άλλες περιπτώσεις το ενδιαφέρον του εισαγγελέα. Το 1999 διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την ανάθεση του τυχερού παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» από τον ΟΠΑΠ στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ και το 2002 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων τους. Ουσιαστικά, τότε ο κ. Ζορμπάς αναδείχθηκε αδέκαστος πολέμιος των συμφερόντων

  • το 1996 ο πρώτος εισαγγελικός λειτουργός που ασχολήθηκε με τα τεκταινόμενα στο χρηματιστήριο. Εκείνος παρέπεμψε σε δίκη υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΔΕΛΤΑ, διότι είχαν κάνει εικονικές αγορές ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το 2003 ο κ. Ζορμπάς ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε παραγγείλει γενικότερη έρευνα για την εποχή της χρηματιστηριακής «φούσκας» του 1999.

  • Το πόρισμα για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) επεστράφη τον Σεπτέμβριο του 2007 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Γιώργο Κολιοκώστα, αναζωπυρώνοντας έτσι μια σύγκρουση που προϋπήρχε μεταξύ των δύο ανδρών. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου το πόρισμα του κ. Ζορμπά δημιουργούσε προβλήματα.
  • Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς κάλυψε τον κ. Κολιοκώστα παραπέμποντας το πόρισμα στις ελληνικές καλένδες. Ο κ. Ζορμπάς οργίστηκε, κυρίως από την αντίδραση του νεότερου κ. Κολιοκώστα, αλλά όπως συνήθιζε πάντα περιορίστηκε σε ορισμένα ειρωνικά σχόλια. Αρκετούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2008 ο κ. Ζορμπάς κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χαρακτηρίζοντας την κίνηση του κ. Κολιοκώστα ως «δικονομική αυθαιρεσία με την ευλογία Σανιδά» ενώ άφησε αιχμές και για τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι η Αρχή χρηματοδοτούνταν με ό,τι περίσσευε από τα κονδύλια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

  • Στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων του δημοσιογράφου κ. Θέμου Αναστασιάδη, η BNP Paribas είχε ειδοποιήσει την Αρχή στα τέλη Αυγούστου του 2007. Ο κ. Ζορμπάς ειδοποίησε την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων μόλις στα τέλη Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η έρευνα

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ.Ο ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ .. ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ... ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ .. ΥΠΟΦΗΨΙΟΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ .. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ... ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ!