ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.9.08

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΕΔΡΑ 24-9-08



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και ΠΕΧΩΔΕ


ΘΕΜΑ: «Αλγεινή εντύπωση εκμετάλλευσης των αναγκών του Πανεπιστημίου Πειραιά για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων στελεχών της Κυβέρνησης Καραμανλή, προκαλεί η τοποθέτηση του σημερινού Προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε. στη θέση τακτικού Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, μετά από «φωτογραφική» τροποποίηση της ήδη «φωτογραφικής» σχετικής προκήρυξης, την ίδια στιγμή που επί Προεδρίας του στα Ολυμπιακά Ακίνητα διαχειριζόταν εξολοκλήρου την τύχη του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας, το οποίο τελικά παραχωρήθηκε προεκλογικά και λίγες μέρες πριν αποχωρήσει ο κ. Χατζηεμμανουήλ από Ολυμπιακά Ακίνητα, στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, αλλά ουδέποτε τροποποιήθηκαν οι απαγορευτικές για την λειτουργία του ΑΕΙ θεσμοθετημένες χρήσεις για το ΟΚΝ.»

ΤΕΛΙΚΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ!

Στις 8 Μαίου του 2006 ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης, φερόμενος ως προσωπικός φίλος του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πειραιά, ανακοίνωνε στη Βουλή ότι το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, επικαλούμενος την ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα υποδομής του Πανεπιστημίου, παραλείποντας ωστόσο να αναφερθεί στο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταολυμπιακές χρήσεις, που στο αρ. 17 του ν. 3342/05, όπως αυτό τροποποιήθηκε το 2006, δεν περιλαμβάνεται τέτοια δυνατότητα χρήσης για το ίδιο το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας.

Επίσης, «παρέλειψε» να αναφερθεί ο τότε Υπουργός Πολιτισμού, στο παρασκήνιο και τις ύποπτες χρονικές συμπτώσεις που συνδέονται με αυτή την παραχώρηση, η οποία δρομολογήθηκε επί θητείας του ίδιου του Υπουργού και επί Προεδρίας στα Ολυμπιακά Ακίνητα του «εκλεκτού» του Συστήματος Καραμανλή, ενός ακόμα “golden boy” γνωστού και για τις τακτικές επισκέψεις του αποκλειστικά στη Μονή Βατοπεδίου, του κ. Χ. Χατζηεμμανούηλ, την ίδια περίοδο, που η σχετική προκήρυξη έδρας στο Πανεπιστήμιο, όπου παραχωρήθηκε το ακίνητο, τροποποιούταν ως προς τα προσόντα και το γνωστικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να καταστεί ο κ. Χατζηεμμανούηλ ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, ο οποίος και τελικά επελέγη.

Συγκεκριμένα:


ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΕΙ


Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 3342/2005, όπως ισχύει σήμερα, μετά την τροποποίηση του 2006, στο Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας (ΟΚΝ) επιτρέπονται, πέραν των χρήσεων που δόθηκαν για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και οι εξής λειτουργίες και χρήσεις:

    • εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης κοινού
    • γραφεία, ιατρεία
    • πολιτιστικές εκδηλώσεις
    • ξενώνες, εντός του υφιστάμενου υποστηρικτικού κτιρίου
    • προπονητικό κέντρο

Όπως προκύπτει, δεν προβλέπεται χρήση του ΟΚΝ ως χώρος στέγασης Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Παρ’ όλα αυτά και παράλληλα με την διαδικασία «φωτογραφικής» τροποποίησης της προκήρυξης έδρας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που τελικά κατέλαβε ο κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ, ο τότε Γενικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Ακινήτων, υφιστάμενος του ίδιου του κ. Χατζηεμμανουήλ ως Προέδρου, εκκινούσε τη διαδικασία παραχώρησης του ΟΚΝ στο Πανεπιστήμιο. Ακόμα όμως και μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης, και αφού βέβαια είχε ολοκληρωθεί και η ανακήρυξη του κ. Χατζηεμμανουήλ σε θέση Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, κανείς από την αρμόδια πολιτική ηγεσία δεν φρόντισε για την μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου θεσμοθετημένων χρήσεων, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να μπορεί να επωφεληθεί πραγματικά από την παραχώρηση και να μην επιβαρύνεται άδικα με τα έξοδα συντήρησης ενός κτιρίου που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, και που η χρήση του δυστυχώς φαίνεται να εξαντλήθηκε σε εργαλείο συναλλαγής μιας καθηγητικής έδρας στην Ελλάδα.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ» ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 20/7/05, πριν δηλαδή ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για παραχώρηση από τα Ολυμπιακά Ακίνητα του ΟΚΝ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΠΘ η προκήρυξη θέσεων μελών ΔΕΠ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά που περιλάμβανε και τη θέση Αναπληρωτή ή Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Χρηματοοικονομικό Δίκαιο με έμφαση στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των επενδύσεων» (ΦΕΚ Παρ. 172/25-8-05). Πέντε μήνες μετά ανακλήθηκε η απόφαση αυτή της Υπουργού Παιδείας και εγκρίθηκε «τροποποιημένη» προκήρυξη που μετέβαλλε τα τυπικά προσόντα, αλλά και το γνωστικό αντικείμενο, κατά τρόπο, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον καθηγητή κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ. Είναι, αξιοσημείωτο ότι η αρχική προκήρυξη καταργήθηκε με το αιτιολογικό ότι είχε φωτογραφικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο τότε Πρύτανης χαρακτηρίζοντας «φωτογραφική» την εισήγηση που ο ίδιος είχε αρχικά εκδώσει. Όμως, το αιτιολογικό αυτό αποδείχθηκε προσχηματικό, αφού η τροποποιημένη τελικά προκήρυξη, σύμφωνα και με τις αντιδράσεις καθηγητών στη σχετική Συνεδρίαση του Τμήματος, κατέληξε να είναι ακόμα πιο «φωτογραφική».Έτσι, σύμφωνα με το ΦΕΚ Γ 503/27-12-06 η σχετική προκήρυξη αφορούσε πια θέση Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή (και όχι πλέον Επίκουρου) με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Χρηματοοικονομικοί και Νομισματικοί Θεσμοί».


Τελικά, η προκήρυξη αυτής της μίας θέσης ΔΕΠ έγινε στις 21/2/07 και ο μόνος υποψήφιος ήταν – κατά διαβολική σύμπτωση – ο κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ.


Η ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ – ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Κατά τον Φεβρουάριο, λοιπόν, του 2006 και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάκλησης της παλαιάς και έγκρισης της νέας φερόμενης προκήρυξης, ο τότε Γενικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Ακινήτων, υφιστάμενος του κ. Χατζηεμμανουήλ, δημιουργώντας σύγχυση ως προς τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί για την μελλοντική αμιγώς αθλητική χρήση του ΟΚΝ, δήλωσε ότι τίθεται ζήτημα για το ποια τελικά θα ήταν η ενδεδειγμένη χρήση, δημιουργώντας ανάλογες αντιδράσεις. Και πράγματι, ενώ πολλοί ανέμεναν την αμιγώς αθλητική εκμετάλλευση του Κέντρου, τελικά το Μάη του 2006 ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφαση για παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Δυστυχώς, μέσα στο πλαίσιο αυθαιρεσιών και αλαζονικής πολιτικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει το σύστημα Καραμανλή, δεν προκαλεί καμία πλέον εντύπωση το γεγονός ότι δέκα μόλις μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές και κατά τη τελευταία περίοδο Προεδρίας στα Ολυμπιακά Ακίνητα του κ. Χ. Χατζηεμμανούηλ, υπογράφηκε την 6-9-07 η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και Πανεπιστημίου Πειραιά για το ΟΚΝ.

Άλλωστε, φήμες αναφέρονται σε «άνωθεν εντολές» και σε αυτήν την υπόθεση, και συγκεκριμένα σε απαίτηση της ηγεσίας της Κυβερνώσας Παράταξης να «πέσουν υπογραφές» πριν τις εκλογές, ώστε να αξιοποιηθεί αυτό προς κομματικό όφελος στην εκλογική Περιφέρεια του Πειραιά.

Τελικά και μετά την υπογραφή της παραχώρησης, η ανακήρυξη ως Τακτικού Καθηγητή του μοναδικού υποψηφίου της φερόμενης ως «φωτογραφικής» προκήρυξης τ. Προέδρου των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ έγινε στις 15/4/08 και ακριβώς δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 17/4/08 ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, η συναλλαγή με τη φυσική παράδοση του ΟΚΝ, παρουσία δύο Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή.


Αν η παραπάνω καταγγελία αληθεύει και η σατανική σύμπτωση των γεγονότων δεν είναι σύμπτωση, αλλά συσχετισμός που υποκρύπτει μια υπόγεια συναλλαγή, είναι πραγματικά αχαρακτήριστη η συμπεριφορά του στελέχους της Κυβέρνησής σας, που «παζαρεύοντας» ουσιαστικά τις αυτονόητες αρμοδιότητες του για αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων, υποβίβασε σε αντικείμενο προσωπικών συναλλαγών τη δημόσια περιουσία και σε μοχλό εκβιαστικής πίεσης για την προσωπική αποκατάσταση την δημόσια εξουσία που του απένειμε η Κυβέρνησή σας. Φαίνεται πως πριν ακόμα την παραίτηση του από το London School of Economics, λόγω της δημόσιας κριτικής που ασκήθηκε για τα συνεχή ταξίδια του στο Λονδίνο και εκ του λόγω τούτου την αποχή του από τα καθήκοντά του ως Προέδρου του ΟΠΑΠ, ο κ. Χατζηεμμανουήλ φρόντισε να εξασφαλίσει έγκαιρα το ακαδημαϊκό του παρόν και μέλλον με την απόκτηση εκ μέρους του «εγχώριας» καθηγητικής έδρας. Και δυστυχώς, οι τελευταίες αποκαλύψεις συντείνουν στο συμπέρασμα ότι αποτελεί πάγια πρακτική της Κυβέρνησης Καραμανλή και των «εκλεκτών» στελεχών της να χρησιμοποιούν την Ολυμπιακή περιουσία, το σύνολο δηλαδή των ακινήτων που δημιουργήθηκαν με τις θυσίες Ελλήνων πολιτών για να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες και για να παραδωθούν στη συνέχεια για χρήση από τους πολίτες, όχι με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τον αρχικό προορισμό της, αλλά με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση κομματικών επιδιώξεων και άλλων συμφερόντων.


Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Αντιλαμβάνεσθε, ότι με δεδομένες τις αλαζονικές συμπεριφορές και την ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας που επιδεικνύει ο «εκλεκτός» της Κυβέρνησή σας κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ ως Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έγκυρης εφημερίδας σε άρθρο της «Τα Παιδιά του Ευφραίμ» για τις στενές σχέσεις του και με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Βατοπαιδίου, ενισχύουν τις υποψίες ότι οι παραπάνω χρονικές συμπτώσεις στην περίπτωση της επί Προεδρίας του στα Ολυμπιακά Ακίνητα παραχώρησης του ΟΚΝ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά υποκρύπτουν εκ μέρους του ενέργειες συναλλαγής και εκμετάλλευσης της θέσης και της δημόσιας εξουσίας του, αλλά και των αναγκών του Πανεπιστημίου Πειραιά (που έλαβε τελικά ακίνητο το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει λόγω έλλειψης της απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης) προκειμένου να ανταποκριθεί σε «άνωθεν εντολές» για τις προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες του κόμματός του και να εξασφαλίσει «εγχώρια» έδρα Τακτικού Καθηγητή, μετά την κατ’ ανάγκη απώλεια της «αλλοδαπής» έδρας στο LSE; Σε ποιο βαθμό αληθεύουν τα παραπάνω καταγγελλόμενα;
  2. Γιατί ο κ. Χατζηεμμανουήλ, γνωστός και ως «golden boy» του Μαξίμου, έσπευσε να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης παραμονές Εθνικών Εκλογών και λίγο πριν την απομάκρυνσή του από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, αφού η παραχώρηση έγινε ουσιαστικά 7 ολόκληρους μήνες μετά την υπογραφή;
  3. Με δεδομένο ότι η άδεια του ΟΚΝ που εκδόθηκε το 2001 προέβλεπε κλειστό γυμναστήριο, ξενώνα και χώρο στάθμευσης, έχει εγκριθεί η αναθεώρηση της άδειας αυτής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να είναι νομικά δυνατή η αξιοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά του ακινήτου που παραχωρήθηκε;

    Αν ναι παρακαλούμε να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή.

  1. Με δεδομένο ότι ο σχετικός ν. 3342/05 δεν προβλέπει χρήσεις που να μπορούν να αξιοποιηθούν από Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για το ΟΚΝ, έχει υπάρξει η απαιτούμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου;

    Αν όχι, γιατί η Κυβέρνησή σας επιτρέπει να επιβαρύνεται το Πανεπιστήμιο Πειραιά από τις δαπάνες φύλαξης και συντήρησης του ΟΚΝ, τη στιγμή που το ακίνητο παραδόθηκε «ελαττωματικό» από την Κυβέρνηση Καραμανλή ως προς τις δυνατότητες χρήσεις του, την Κυβέρνηση που εξακολουθεί να ολιγωρεί για την ρύθμιση των θεσμοθετημένων χρήσεων, ώστε το ακίνητο να μπορεί να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιά;

  1. Αν δεν έχει αναθεωρηθεί η άδεια και εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί ο νόμος, πως εξηγείται η σπουδή με την οποία επί Προεδρίας του κ. Χατζηεμμανούηλ ολοκληρώθηκε συμβατικά η παραχώρηση του ΟΚΝ από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα το πλαίσιο που θα επέτρεπε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά να αξιοποιήσει το παραχωρούμενο ακίνητο;
  2. Αληθεύει ότι όλες οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες έγιναν από πρόσωπο που επελέγη με απευθείας ανάθεση από τα Ολυμπιακά Ακίνητα και πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από αυτά;
  3. Παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του ΟΚΝ από τα Ολυμπιακά Ακίνητα καθώς και όλος ο σχετικός φάκελος, η ισχύουσα οικοδομική άδεια για το ΟΚΝ, καθώς και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις με τις οποίες επετράπη η σχετική αλλαγή χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: