ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.9.08

" ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ....ΒΡΟΝΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ....ΠΟΡΤΑ" !!!!!

Kύριοι,


Πιστέψτε με,τα έχω κυριολεκτικά χαμένα,από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με το κεφάλαιο " Ν Α Υ Τ Ι Λ Ι Α ".

Καθημερινά με βομβαρδίζουν με επιστολές,αναφορές,καταγγελίες,για το " ΑΜΑΡΤΩΛΟ - πράγματι - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ",που μπάζει νερά απ' όλες τις πλευρές.

Με συγχαίρουν Δημοσιογράφοι,τέως διατελέσαντες Ναύαρχοι Λ.Σ.,Σωματεία Ναυτεργατών, τέως διατελέσαντες επιθεωρητές στον κλάδο ελέγχου εμπορικών πλοίων κλπ
Ολοι τους έχουν κάτι να μου πούν. Κυρίως εκφράζουν όμως την δυσαρέσκειάν τους για την αντιμετώπιση των αναφορών - καταγγελιών τους ,από όλους εν γένει τους αρμόδιους,τους υπεύθυνους γι'αυτό το χάλι στον χώρο της επιβατιγού Ναυτιλίας.Αισθάνονται όλοι τους απογοητευμένοι,γιατί "έγραψαν" στα παλιά τους τα παπούτσια τα δημοσιεύματά των,τις καταγγελίες των,τις επισημάνσεις των,τις αναφορές τους.....

Είναι σαν να μου λένε,"άδικα αγωνίζεσαι Καπετάνιε", "άδικα σπαταλάς την φαιά σου ουσία", "κανείς δεν σε ακούει", "στον βρόντο πάνε όλα και ούτε το Ναυτοδικείο θα κάνει κάτι".
Στο ...."αρχείο" - λένε - στέλνει τις υποθέσεις.( ο καιρός θα το δείξει.)

ΕΓΩ όμως κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας Κων/νε Καραμανλή,Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Αναστάσιε Παπαληγούρα,Γ.Γ. του Υ.Ε.Ν. κ.Ιωάν.Τζοάννε,πρόεδρε της επιτροπής ελέγχων Ε.Ε.Π. υποναύαρχε Λ.Σ. κ.Μ.Σαρλή,μέλη της επιτροπής ελέγχων Ε.Ε.Π,κλαδάρχη της Ε.Ε.Π. υποναύαρχε Λ.Σ.κ.Παρασ.Σαλίβερε,προιστάμενε της εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά κ. Γώγολε,σας Δ Η Λ Ω Ν Ω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου αυτό,μέχρι πλήρους δικαίωσης!!!

Και το "εννοώ",κύριοι. "ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" - "ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ"? - "ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ"?

Εως ότου ,όλα τα πλοία ανεξαιρέτως πληρούν τους όρους ασφαλείας ναυσιπλοίας - SOLAS κλπ.,εγώ θα διαμαρτύρομαι εντονώτατα.Δεν ζητώ ρουσφέτι από κανένα.
Εφαρμογή Νόμου,Π.Δ. και κανονισμών ζητώ," ΕΔΩ & ΤΩΡΑ"

Και τούτο,διότι εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου,αλλά και όλο το επιβατικό κοινό ,επιθυμούμε να ταξιδεύουμε με πλοία αξιόπλοα και όχι "σκυλοπνίχτες", όπως - με την ανοχή την δικήν σας - έχουν καταντήσει τα περισσότερα εξ' αυτών.
Εντός των προσεχών ημερών,θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Εχουμε το δικαίωμα αυτό,"ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ",εφ' όσον πληρώνουμε αδρά τα συνεχώς αυξανόμενα εισητήρια και δεν μετακινούμεθα δωρεάν,όπως συμβαίνει με όλα τα λιμενικά όργανα.( "τσαμπατζίδες" επί μονίμου βάσεως.)

Βλέπετε δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετακινούμεθα με ιδιόκτητες θαλαμηγούς (κ.κ. Βουλγαράκη,Παπαληγούρα ),στις οποίες λειτουργούν τα πάντα στην εντέλεια;

Αλήθεια διατελέσαντες υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας,αλλά και σεις κ.Παπαληγούρα,ταξιδέψατε ποτέ με τα "νεότευκτα πλοία μας "ΜΙΛΕΝΑ" & "ΝΤΑΛΙΑΝΑ" που κλείνουν εφέτο τα 40 τους χρόνια? Ετσι για να μας πείτε τις εντυπώσεις σας και εάν αισθανθήκατε ασφαλείς κατά τον πλούν.

Εχω όμως μία περιέργεια. Πως όταν είσαστε αντιπολίτευση ,τα βλέπατε όλα ?(Μύδροι κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Καραμανλή στις 4/10/2000 για τα "σαπιοκάραβα και γερασμένα πλοία της διαπλοκής".....) και όταν ανεβήκατε στην εξουσία ........,Σ'αυτά τα σαπιοκάραβα - με την ανοχή σας - επιτρέψατε στον Υπουργό σας Μαν.Κεφαλογιάννη να "παρατείνει" την ζωή τους κάμποσα χρόνια ακόμη????????

Σας τύφλωσε μήπως η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, εις βάρος του αδύναμου κρίκου,των εκατοντάδων χιλιάδων ανυποψίαστων επιβατών????

ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.,ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.(στην διάθεσίν σας το κείμενό σας στην Βουλή των Ελλήνων ,τότε.....στις 4/10/2000) Ως επίσης και οι βαριές δηλώσεις - προς τιμήν του - του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ.Εβερτ Μιλτιάδη κατά του Υπουργού Κεφαλογιάννη,που το 2006 κατήργησε το όριο ηλικίας πλέον των "σαπιοκάραβων" πλοίων.....


"ΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ" αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οχι εγώ.

Μήπως πρέπει να σας υπενθυμίσω κύριοι την ηλικία των επιβατικών μας πλοίων,μήπως και αφυπνιστείτε και λάβετε τα μέτρα σας?

Από τα 49 επιβατηγά πλοία που δρομολογούνται από τα λιμάνια Πειραιά,Ραφίνας,Λαυρίου και ενώνουν το νησιωτικό μας σύμπλεγμα,
(α).- τα 19 μόνον - ποσοστό 38,7% - έχουν κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1971 - 1979
(β).- τα 13 δηλαδή - ποσοστό 26,5% έχουν κατασκευαστεί από το 1975 και κάτω

Καιρός να μιλήσουμε λίγο και για το περιβόητο ΚΕΕΠ (κλάδος ελέγχου εμπορικών πλοίων) που με πιστοποιητικά "αξιοπλοίας" στα συρτάρια του βούλιαξε το "σαπάκι" Ε/Γ - Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" το 2000.

(α) Μετά το ανωτέρω ναυάγιο,συγκροτήθηκε η επιτροπή επιθεώρησης εμπορικών πλοίων,με σκοπό να παρακολουθεί άν ο ΚΕΕΠ εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του και αν τα πιστοποιητικά που εκδίδει ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση των πλοίων,"Χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει."

(β) Στις 30 Ιουνίου 2007,η αντιεισαγγελεύς του Ναυτοδικείου Πειραιά κ.Χριστίνα Μπιμπίλα,δίνει εντολή να "ενεργοποιηθεί" η επιτροπή,προκειμένου να ελεχθούν καταγγελίες παραβάσεων.

(γ) Μετά από 10 ολόκληρους μήνες,αποφασίστηκε τελικά να γίνει η πρώτη αυτοψία της επιτροπής,συγκεκριμένα στις 18/04/08

................"Ομως"......την τελευταία στιγμή, η επιθεώρηση της επιτροπής,...."Μ Α Τ Α Ι Ω Θ Η Κ Ε".

Τέτοιου είδους κινήσεις - αποφάσεις,μόνον στην μακρινή ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ συναντώνται , κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας.

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να τους "νοικοκυρέψετε" λίγο? Να τους αφυπνίσετε και να φροντίσουν τα του οίκου σας? Ενός Υπουργείου,που λάμπει από "γαλόνια χρυσά" και παράσημα των Ναυάρχων του,αλλά οι παραβάσεις - παραβάσεις και έχει ο Θεός......

Βάλτε τους όλους σε μια σειρά,για εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων SOLAS 74/83,KO 98/18 κλπ και για εφαρμογή νόμων και κανονισμών περί σωστικών μέσων στα ακτοπλοικά πλοία,πριν θρηνήσουμε θύματα!!!!! Πριν εκθέσουν και εσάς.

Ιωάννης Εμμ.Νομικός


Κοινοποίηση:

1.- Πρωθυπουργόν κ.Κων/νο Καραμανλή

2.-Προισ.Εισαγ.Ναυτ.κ.Γώγολο

Δεν υπάρχουν σχόλια: