ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.10.08

ΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ


Αντίδραση της ΠΓΔΜ για αναφορές αναθεώρησης αποφάσεων αναγνώρισης της ονομασίας

Πηγή: Express.gr


Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, με σημερινή του ανακοίνωση, διέψευσε αναφορές ότι οι κυβερνήσεις του Παναμά, του Μεξικού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, αναθεώρησαν τις αποφάσεις τους για την αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ και χαρακτήρισε ως "παραπληροφόρηση" σχετικές αναφορές του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, οι επίσημες αναφορές που υπάρχουν διαψεύδουν τους ισχυρισμούς αυτούς του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αναφέρονται τα εξής:

"Δεδομένης της συχνής παραπληροφόρησης από την πλευρά των ελληνικών Αρχών, σχετικά με τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την πλευρά τρίτων χωρών, το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, προς αποκατάσταση της πλήρους και αντικειμενικής πληροφόρησης της κοινής γνώμης, κρίνει ότι πρέπει να καταστούν γνωστά τα εξής:

Στις 23.07.2008 το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέσω των ελληνικών ΜΜΕ, διακίνησε την είδηση, σύμφωνα με την οποία ο Παναμάς άλλαξε τη θέση του σχετικά με την ονομασία και έλαβε απόφαση να απευθύνεται στη χώρα χρησιμοποιώντας την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αντί της ονομασίας Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Μιλόσοσκι, ο ΥΠΕΞ του Παναμά, κ. Σάμιουελ Λούις Ναβάρο, διέψευσε τις εικασίες αυτές και επιβεβαίωσε την επιλογή της χώρας του να χρησιμοποιεί το συνταγματικό μας όνομα. Η διάψευση αυτή δεν δημοσιεύτηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ. Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 17.10.2008, με τον ίδιο τρόπο, το ΥΠΕΞ της Ελλάδας, στην επίσημη ιστοσελίδα του, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση του Μεξικού έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στη διμερή επικοινωνία μεταξύ του Μεξικού και της Μακεδονίας.

Την ίδια ημέρα, ο Πρέσβης του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη διέψευσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, αποστέλλοντας νότα προς τη μακεδονική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, με την οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έλαβε το Μεξικό από τη Μακεδονία σχετικά με την υποψηφιότητά του να καταστεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην οποία γίνεται χρήση του συνταγματικού μας ονόματος. Ταυτόχρονα, ο Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι το Μεξικό ούτε διεξήγαγε συζήτηση, ούτε άλλαξε την απόφαση του Οκτωβρίου του 2001, όταν σύναψε διπλωματικές σχέσεις με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό όνομα.

Σήμερα, 20.10.2008, τα ελληνικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπέγραψαν ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη αφρικανική χώρα δεσμεύεται να απευθύνεται στη Μακεδονία χρησιμοποιώντας την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα ελέγξει αυτή την πληροφορία. Ωστόσο, έχοντας υπόψη τις εμπειρίες με τον Παναμά και το Μεξικό, αναμένουμε ότι και σ' αυτή την περίπτωση γίνεται απλά λόγος για μία ακόμη "φούσκα" του νότιου γείτονά μας. Προφανώς, η Ελλάδα συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων, το οποίο έχει παραπλανητικούς στόχους προκειμένου να παραπληροφορηθεί η κοινή γνώμη της, η οποία με αυτό τον τρόπο πρέπει να πεισθεί για τον "θρίαμβο" της ελληνικής διπλωματίας. Η Αθήνα δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι 125 χώρες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το συνταγματικό μας όνομα.

Εν τω μεταξύ, και το τελευταίο νοτιοαμερικανικό κράτος, με το οποίο δεν είχαμε συνάψει διπλωματικές σχέσεις, η Χιλή, αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία. Αισθανόμενες την ανάγκη να σχετικοποιηθεί αυτή η αλήθεια, οι ελληνικές Αρχές μέσω των ΜΜΕ επιχειρούν να δείξουν ότι υπάρχει κάποια ανατροπή στη διεθνή χρήση της ονομασίας Δημοκρατία της Μακεδονίας, δημιουργώντας έτσι στην ελληνική κοινή γνώμη επιπλέον σύγχυση όσον αφορά την αντίληψη αυτού του δημοφιλέστατου θέματος στην εξωτερική πολιτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: