ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.12.08

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επικοινωνία Προέδρου: Τ.Θ. 21544, Τ.Τ. 1510 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ: Γραφείου 22 667681, Οικίας 22 672282, Κινητό 99 433588, Φαξ 22669429

e-mail: oangelides@cytanet.com.cy

22 Νοεμβρίου 2008

                    ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

Προς όλα τα Μέλη της

ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Προς τους Προέδρους και τα Μέλη των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων

Κύριοι,

Θέμα: Προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

εναντίον Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου

Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα σας πληροφορούμε ότι αποταθήκαμε εις τον κύριο Λουκαΐδη για να προχωρήσει με την ανωτέρω προσφυγή και μας πληροφόρησε ότι ήδη ευρίσκεται υπό μελέτη το ανωτέρω θέμα σε συνεργασία με τον έγκριτο Γάλλο διεθνολόγο καθηγητή και δικηγόρο Allain Pellet ο οποίος ήδη συμφώνησε με τον κο Λουκαΐδη ότι η προσφυγή είναι νομικά βάσιμη. Ο κος Λουκαϊδης στις 23 Νοεμβρίου 2008 (Κυριακή) προχώρησε σε συνέντευξη προς τον Φιλελεύθερο η οποία έχει δημοσιευθεί.

Ο κύριος Pellet ο οποίος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τον κο Λουκαΐδη, δίδοντας έτσι και περισσότερη υπόσταση στην προσφυγή λόγω της διεθνούς του φήμης, ειδοποίησε ότι η αμοιβή του συνίσταται σε 500 Ευρώ την ώρα. Ο κος Λουκαΐδης μας πληροφόρησε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει όσον είναι δυνατόν τις υπηρεσίες του κου Pellet αλλά οπωσδήποτε υπολογίζει ότι με τα δικά του έξοδα θα υπάρξει μια ανάγκη για δικηγορικά έξοδα μαζί με τα πραγματικά έξοδα (ταξιδιωτικά εισιτήρια κλπ) περίπου 50,000 Ευρώ. Ήδη ο κος Λουκαΐδης εξασφάλισε την διαβεβαίωση του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μαραγκοπούλου» εξ Ελλάδος ότι αυτό θα συνεισφέρει γύρω στα 17,000 Ευρώ για τα έξοδα της σχετικής διαδικασίας. Το υπόλοιπο θα πρέπει να το επωμισθούν τα μέλη των οργανώσεων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως προσφεύγοντες. Το ποσό που θα πληρώσει ο καθένας θα εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των εν λόγω προσώπων. Αν για παράδειγμα τα πρόσωπα είναι 70 τότε αναλογούν σε κάθε ένα περίπου 500 Ευρώ, αν είναι 100 τότε το ποσό θα είναι περίπου 350 Ευρώ.

Οπωσδήποτε ο κος Λουκαΐδης μας ζήτησε όπως το ποσό των 33,000 Ευρώ εξευρεθεί από τα εν λόγω μέλη και μας παρέδωσε ένα σημείωμα του ως προς τη νομική βάση και την αναμενόμενη επιδίκαση αποζημιώσεων και εξόδων προς όφελος των προσφευγόντων σε κάθε περιπτώση, ως αποτέλεσμα της προσφυγής. Σας αποστέλλουμε αντίγραφο του σημειώματος αυτού, το οποίο εξηγεί το όλο σκεπτικό της προσφυγής.

Αναμένεται ότι όλοι όσοι μετέχουν θα δικαιούνται αποζημίωση τουλάχιστον από την Τουρκία πιθανόν και από το Ηνωμένο Βασίλειο όπως περίπου στην περίπτωση της κας Τιτίνας Λοϊζίδου. εφόσον αυτά τα άτομα θα αποστείλουν αντίγραφο του τίτλου της κατοικίας τους εις τα κατεχόμενα. Τονίζεται ότι η προσφυγή θα περιορίζεται στην παραβίαση του δικαιώματος της κατοικίας (residence-home) για να αποφευχθεί το επιχείρημα της Τουρκίας περί ανάγκης προσφυγής στην επιτροπή αποζημίωσης στα κατεχόμενα.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να αποστείλουν στην διεύθυνση Λουκή Γ. Λουκαϊδη & Σια, Δικηγόροι & Νομικοί Σύμβουλοι, Oδός Ανδρέα Αραούζου Aρ.7, 2ος όροφος, 1076 Λευκωσία, τηλ. 22376610 και φαξ. 22377394, τα στοιχεία τους: όνομα, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση της κατοικίας που βρίσκεται στα κατεχόμενα και αν είναι δυνατόν αντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας, μέχρι την 10 Δεκεμβρίου 2008.

Όσοι έχουν προβεί σε αλληλογραφία είτε με το Ηνωμένο Βασίλειο είτε με την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο ζητώντας βοήθεια η οποία έχει απορριφθεί ή έστω έχει εν μέρει απορριφθεί παρακαλούμε όπως αποστείλει τέτοια αλληλογραφία η οποία θα βοηθήσει ως τεκμήριο στην όλη υπόθεση.

Αναμένοντας το συντομότερο δυνατόν το ανάλογο ενδιαφέρον, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Διατελούμε,


Ιωάννης Κυριακίδης

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: