ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.2.09

Μιλάμε ελληνικά ή γκρηκλις; Ή, ΣΚΑΙ και ξερό ψωμί

<span class="blsp-spelling-error" id="SPELLING_ERROR_0">Καλωσήρθατε</span> στο <span class="blsp-spelling-error" id="SPELLING_ERROR_1">Στύξ</span>

Κώστα Μπετινάκη


Είχα την δυστυχία να παρακολουθήσω χτες το βράδυ την «φιλόδοξη» -όπως την διαφημίζει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ -εκπομπή «Μεγάλοι Έλληνες». Εκεί λοιπόν κάπου στην 60ή σειρά, ανάμεσα στον Παπαδιαμάντη, τον Επίκουρο , τον Γεώργιο Παπανδρέου (παππού) και τον Παναγούλη, τσουπ και η φάτσα του δικτάτορα της «χουντικής επταετίας».

Συνήγορος της παρουσίας στους "Μεγάλους Έλληνες" του Παπαδόπουλου, ήρθε ο ηθοποιός Καφετζόπουλος, που μίλησε για «μισητή μορφή..» κλπ. Ο εκφωνητής της εκπομπής, επανέλαβε πάντως, ως δικαιολογία, πως τα πρόσωπα που παραθέτει στην εκπομπή του ήρθαν κατόπιν ψηφοφορίας… Ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί.

Αν όμως τίτλος του διαδικτυακού «δημοψηφίσματος» ήταν «Μεγάλοι Έλληνες», τι δουλειά είχε η παρουσία σ΄αυτό, ενός ξένου πράκτορα; Δεν κατάλαβε ποτέ ο παρουσιαστής της εκπομπής τι νόημα έχει κάθε χρόνο η πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία; Δεν έχει ακούσει ποτέ για «αμερικανοκίνητη χούντα»; Εκτός αν ήθελε να δείξει στην Ουάσιγκτον ότι ένας καλός πράκτορας μπορεί να συμπεριληφθεί ανάμεσα σε ονόματα που τίμησαν την πατρίδα τους ώστε να πάρουν τον τίτλο "Μεγάλοι Έλληνες"…

«Οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι η νέα φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σειρά βασίζεται στην αντίστοιχη παραγωγή του BBC που σημείωσε πρωτόγνωρη επιτυχία στην Μ. Βρετανία». (Διαφημιστικό ΣΚΑΙ).

Ίσως θά ‘πρεπε να ασχοληθεί το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για την παραπλανητική διαφήμιση και την παραπλανητική εκπομπή. Αλλά τι ψάχνουμε τώρα… Τότε θα έπρεπε να είναι μέσα όλες οι διαφημιστικές εταιρίες για τις παραπλανητικές διαφημίσεις που μας σερβίρουν καθημερινά με συνεργούς τους καναλάρχες.

Σε μια εποχή που έχει εκλείψει η εθνική υπερηφάνεια, και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί υπερεθνικόφρονας κάθε ένας εθνικά υπερήφανος και να τον κατατάξουν στους κόλπους της ακροδεξιάς, παρόμοιες εκπομπές, δημιουργούν πολλά εύλογα ερωτήματα.

Επειδή επίκειται η πλήρης υποδούλωση σε ξένα συμφέροντα είναι τουλάχιστον περίεργος ο ρόλος που παίζουν καναλάρχες πρωτοστατώντας σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι. (Ας μου μεταφράσει κάποιος τι θα πει «SΚΑΙ» για παράδειγμα). Πρωτοστατούν ή όχι όσοι έχουν αφελληνίσει τα Μέσα από ελληνικούς τίτλους; Και δεν αναφέρομαι μόνο στην τηλεόραση. Δείξτε μου σε ένα περίπτερο κάποιο περιοδικό με ελληνικό τίτλο…

Ας παραβλέψουμε τη γλώσσα Γκρήκλις ... Κι ας πάμε στην ΕΡΤ. Πρωτοστατεί λοιπόν, η κρατική τηλεόραση στον αφελληνισμό, με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Υποταγμένη στην θέληση δισκογραφικών εταιριών, έχει ξεχάσει την αρχική ιδέα της προβολής του «εθνικού πολιτισμού μέσω της μουσικής», της κάθε χώρας, που είχε ο διαγωνισμός, για να συναγωνίζονται οι χώρες ποια θα συνθέσει καλύτερο κομμάτι σε φόρμα ποπ και αγγλικό στίχο. «Επειδή τα ελληνικά δεν είναι πιασάρικα». Έτσι ο διαγωνισμός έχοντας χάσει την αρχική του μορφή έχει μετατραπεί δε διελκυστίνδα ανάμεσα στις δισκογραφικές εταιρίες, που επιβάλλουν τραγουδιστές, συνθέτες με στόχο το κέρδος τους. Μόνο που επειδή πρόκειται για την κρατική τηλεόραση, τα έξοδα τα πληρώνουμε εμείς. Κι όπως είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή συνάδελφος, που συμμερίζεται την άποψή μας, «ποιος έχει να κερδίσει στην περίπτωση που έρθει πρώτο το τραγούδι που δεν εκπροσωπεί στο ελάχιστο την ελληνική μουσική παράδοση»; Πάντως, όχι η χώρα. Επειδή την φιέστα της πρωτιάς την έχουμε ήδη πληρώσει πανάκριβα…

ΥΓ Το σαδομαζοχιστικό "ρεπορτάζ" στο χτεσινό μεταμεσονύχτιο ΣΚΑΙ, "εποικοδομητικό" και πολύ "διδακτικό". Άντε να δούμε τι άλλο θα προσφέρει το ελληνικό παράρτημα ξένων σταθμών -παντός είδους.

Να λειτουργούσε και ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο...

styx

Δεν υπάρχουν σχόλια: