ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.3.09

Κλοπή πυρομαχικών από τις αποθήκες του 526 ΜΚΤΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: «Κλοπή πυρομαχικών από τις αποθήκες του 526 ΜΚΤΠ ».

Έχοντας υπόψη:

  • Ότι την 27η Νοεμβρίου 2008 διαπιστώθηκε κλοπή πυρομαχικών από αποθήκες του 526 ΜΚΤΠ που ευρίσκονται στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ» και συγκεκριμένα 5 βλημάτων όλμων των 81 χιλιοστών (2 εκρηκτικά και 3 φωτιστικά) και δύο αντιαρματικών βλημάτων MILAN.
  • Ότι ενώ το 526 ΜΚΤΠ ,δηλαδή η υπεύθυνη Μονάδα Φρούρησης του στρατοπέδου «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ», ανέφερε άμεσα στον προϊστάμενο σχηματισμό του την ΧΧΙΙΙ ΤθΤ τα πυρομαχικά που εκλάπησαν , το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε μόνο την κλοπή των βλημάτων όλμων των 81 χιλιοστών αποκρύπτοντας την κλοπή των δύο αντιαρματικών βλημάτων MILAN .
  • Ότι ενώ με την ΠαΔ 1-23 /2007 περί φυσικής ασφάλειας του Γ.Ε.Σ., καθορίσατε μέτρα και διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονται σε όλα τα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς.
  • Ότι στην παρ.9, εδάφιο 1 της ΠαΔ καθορίζεται πως κατά σχηματισμό μετά από διαταγή του Διοικητή του, συγκροτείται επιτροπή μέτρων ασφαλείας η οποία μετά από επιτόπια μελέτη στα στρατόπεδα ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις εισηγείται τα μέτρα ασφαλείας , την προτεραιότητα χρηματοδότησης τους και την δύναμη φρούρησης.
  • Ότι στο παράρτημα Γ της ΠαΔ καθορίζεται πως οι αποθήκες πυρομαχικών είναι επιπέδου ασφαλείας "1" , τα κτίρια των να είναι ύψιστης ασφαλείας , οι πόρτες να είναι υψηλής αντοχής (μεταλλικές) με κλειδαριά μεγάλης ασφαλείας ή λουκέτα ειδικού τύπου και δύο μπάρες επίσης υψηλής αντοχής και μολυβδοσφραγίδες …οι μεντεσέδες πρέπει να είναι υψηλής αντοχής και να βρίσκονται προς την εσωτερική πλευρά της πόρτας… να υπάρχει περίφραξη τύπου ΝΑ.ΤΟ πέριξ των αποθηκών , η πόρτα ασφαλείας της περίφραξης να είναι ελεγχόμενη τουλάχιστον από τον 1, εκ των 2 σκοπών, τα κλείθρα της οποίας να φυλάσσονται σε ειδικό κλειδοφυλάκιο. Ο περιφραγμένος χώρος να θεωρείται απαγορευμένη περιοχή και να απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σ' αυτόν σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η είσοδος της αποθήκης πρέπει είναι κλειδωμένη και η διαδικασία εισόδου να ακολουθεί την ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ.
  • Ότι οι συνεχόμενοι πειραματισμοί σας στη δομή των Ταξιαρχιών (τρίγωνα-τετράγωνα σχήματα) , η διασπορά των Μονάδων της ΧΧΙΙΙ ΤθΤ και το έλλειμμα προσωπικού τους , εξάντλησαν την φιλοσοφία των καθοριζομένων στην ΠαΔ 1-23 /2007 περί φυσικής ασφάλειας , για μια ακόμα φορά , μόνο στο μέρος του ανθρώπινου παράγοντα ,καθώς σε ελάχιστες και μόνο περιπτώσεις προχωρήσατε σε χρηματοδοτήσεις απαιτούμενων με την ασφάλεια έργων .

    Ερωτάστε:

  1. Γνωρίζατε εξ αρχής την κλοπή των δύο αντιαρματικών βλημάτων MILAN ;
  2. Για ποίους λόγους το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε μόνο την κλοπή των βλημάτων όλμων των 81 χιλιοστών αποκρύπτοντας την κλοπή των δύο αντιαρματικών βλημάτων MILAN ;
  3. Να κατατεθεί η σχετική με την κλοπή αλληλογραφία αναφοράς από 526 ΜΚΤΠ.
  4. Συγκροτήθηκε , σύμφωνα με την ΠαΔ 1-23 /2007 περί φυσικής ασφάλειας του Γ.Ε.Σ., η επιτροπή μέτρων ασφαλείας η οποία μετά από επιτόπια μελέτη στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ» εισηγήθηκε τα μέτρα ασφαλείας , την προτεραιότητα χρηματοδότησης τους και την δύναμη φρούρησης;
  5. Να κατατεθεί η διαταγή συγκρότησης της καθώς και το πρακτικό εισήγησης των απαιτούμενων μέτρων φρούρησης του Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ».
  6. Οι αποθήκες πυρομαχικών του Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ» τηρούσαν τις προδιαγραφές που καθορίζονται στο παράρτημα Γ της ΠαΔ 1-23 /2007 περί φυσικής ασφάλειας του Γ.Ε.Σ και του ΤΕ 34-205 περί εναποθήκευσης πυρομαχικών στην ειρήνη ;
  7. Είχε αιτηθεί το 526 ΜΚΤΠ ,δηλαδή η υπεύθυνη Μονάδα Φρούρησης του στρατοπέδου «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ», διάθεση πιστώσεων για την υλοποίηση των καθοριζομένων με την ΠαΔ 1-23 /2007 μέτρων ασφαλείας;
  8. Να κατατεθούν οι εκθέσεις απαιτουμένων δαπανών που υποβλήθηκαν από το 526 ΜΚΤΠ στην ΧΧΙΙΙ ΤθΤ από την 15η Ιουνίου 2007 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2008.
  9. Να κατατεθούν οι εκθέσεις απαιτουμένων δαπανών που υποβλήθηκαν από την ΧΧΙΙΙ ΤθΤ στο Δ΄ΣΣ από την 15η Ιουνίου 2007 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2008.
  10. Ποίες ήταν οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο 526 ΜΚΤΠ για την υλοποίηση των καθοριζομένων με την ΠαΔ 1-23 /2007 μέτρων ασφαλείας;
  11. Να κατατεθούν οι διαταγές διαθέσεως των πιστώσεων;
  12. Ποιο το ποσοστό επάνδρωσης των Μονάδων της ΧΧΙΙΙ ΤθΤ σήμερα και σε τι ποσοστά κυμάνθηκε το β΄ εξάμηνο του 2008;
  13. Ποιο το πραγματικό ποσοστό επάνδρωσης του 526 ΜΚΤΠ , αφού αφαιρεθεί η εικονική εγγραφή των ήδη μετατεθειμένων , σήμερα και σε τι ποσοστά κυμάνθηκε το β΄ εξάμηνο του 2008;
  14. Σε ποίο ποσοστό επί της υπηρετούσας δύναμης ανέρχονται οι ανάγκες φρούρησης των στρατοπέδων της ΠΕ της ΧΧΙΙΙ ΤθΤ;
  15. Σε ποίο ποσοστό επί της υπηρετούσας δύναμης ανέρχονται οι υποχρεώσεις φρούρησης που αντιστοιχούν στο 526 ΜΚΤΠ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: