ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.3.09

Οικονομική ενίσχυση και διάδοση της παρουσίας των Δημοκρατικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομική ενίσχυση και διάδοση της παρουσίας των Δημοκρατικών


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2009


Οι Δημοκρατικοί αποτελούν ένα πολιτικό μόρφωμα “βάσης”. Ιδρύθηκαν από πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική τάξη της χώρας αδυνατεί να προτείνει λύσης εξόδου από τα πολλαπλά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η χώρα και ότι είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό πνεύμα στα ζητήματα της διακυβέρνησης και εν γένει της πολιτικής ζωής στην χώρα.

Η πρώτη εμφάνιση των Δημοκρατικών θα είναι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Για ένα νεοπαγές πολιτικό σχήμα, οι ευρωεκλογές αποτελούν την ιδανική διαδικασία ανάδειξης στο πολιτικό προσκήνιο διότι έχουν χαμηλό κόστος, ο προεκλογικός αγώνας έχει κεντρικό χαρακτήρα και δεν απαιτείται στελέχωση με μεγάλους αριθμούς ανθρώπινου δυναμικού.

Οι Δημοκρατικοί είναι πρακτικά το πρώτο κόμμα που συγκροτείται στην Ελλάδα -και πιθανώς στην Ευρώπη- με τα δωρεάν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρονται από τους φορείς ελεύθερου λογισμικού στο διαδίκτυο. Ήδη, στην διαδικτυακή κοινότητα, τα ποσοστά αναγνωρισιμότητας και απήχησης που έχει κερδίσει το κόμμα μας, ενάμισυ μόλις μήνα μετά την ίδρυσή μας είναι εξαιρετικά υψηλά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά (βλ. και σχετική online δημοσκόπηση του press-gr). Κάθε εβδομάδα δε προσέρχονται νέα μέλη στην κοινότητά μας και η συνολική μας παρουσία στο διαδίκτυο ενισχύεται συνεχώς.

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά έχουν περάσει απαρατήρητα από τον έγκυρο Τύπο, ο οποίος κάνει συχνές και θετικές αναφορές στο εγχείρημα. Ωστόσο, με τις διαδικτυακές καμπάνιες και τις θετικές αναφορές στον Τύπο δεν είναι δυνατόν το κόμμα μας να αποκτήσει την επιθυμητή μαζική αναγνωρισιμότητα στο πανελλήνιο ακροατήριο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να γίνουν καμπάνιες αναγνωρισιμότητας στα ΜΜΕ.

Οι πόροι που διαθέτουν οι Δημοκρατικοί είναι ελάχιστοι. Δεδομένου ότι αποτελούμε πρωτοεμφανιζόμενη δύναμη, οι πόροι μας προέρχονται κυρίως από τις εισφορές μελών και την πιθανή ενίσχυση από φίλους. Τα βασικά έξοδα που είναι απαραίτητο να καλυφθούν αφορούν σε λιτές και οικονομικές καμπάνιες προβολής των μηνυμάτων του κόμματος. Όλα τα άλλα έξοδα (επικοινωνία, πολιτική δουλειά, εξασφάλιση χώρων συνεδρίασης, μεταφορικά) καλύπτονται εξ ιδίων, από κάθε μέλος μας.

Η αυτονόητη συνδρομή κάποιου φίλου του κόμματος είναι η απευθείας χρηματική ενίσχυση, με ποσά από 1 έως 12.000 Ευρώ ετησίως, όπως προβλέπει και η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για κάθε καταβολή στον λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην ΕΘνική Τράπεζα [ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 120/296253-52 ή για απευθείεας καταβολή μέσω internet banking: ΙΒΑΝ ETHNGRAA GR66 0110 1200 0000 120 29625 352], οι ενισχύοντες τους Δημοκρατικούς θα λαμβάνουν κουπόνια (θεωρημένα από την Βουλή) ίσης αξίας.

Η χρηματική συνεισφορά δεν αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα συνδρομής του εγχειρήματος των Δημοκρατικών. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ενίσχυσης. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Στις εισφορές έμμεσης χρηματοδότησης και στις μη χρηματικές συνεισφορές, στις οποίες δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ξεκινούμε με τις εισφορές έμμεσης χρηματοδότησης που στοχεύουν στην διάδοση της ίδρυσης και λειτουργίας των Δημοκρατικών:

  1. Αποστολή μηνυμάτων SMS μέσω κινητού τηλεφώνου σε φίλους και γνωστούς. Στόχος η μετάδοση του μηνύματος και η αναφορά στην ιστοσελίδα. Ένα πρότυπο σύντομου μηνύματος θα μπορούσε να είναι: “Νέο κόμμα με την ονομασία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ιδρύθηκε πρόσφατα από ενεργούς πολίτες. Κινείται στον χώρο του κέντρου και λαμβάνει μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009. Πληροφορίες: www.dimokratikoi.gr.” Φυσικά, κάθε φίλος μπορεί να συνθέσει ελεύθερα το δικό του μήνυμα.
  2. Αποστολή μηνυμάτων SMS σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, πάντοτε με αναφορά στην ιστοσελίδα.
  3. Τηλεφωνική επικοινωνία μέσω σταθερών ή κινητών τηλεφώνων με φίλους, με στόχο την ενημέωσή τους για τους Δημοκρατικούς.
  4. Συνεισφορά σε είδος. Πχ ένας έμπορος χαρτιού θα μπορούσε να δωρίσει το 30% της ποσότητας που θα απαιτηθεί για την εκτύπωση των φυλλαδίων.

Τρόποι μη χρηματικής συνεισφοράς:

  1. Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σε φίλους και γνωστούς από τη λίστα των διευθύνσεων σας. Το περιεχόμενο του μηνύματος θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το κείμενο SMS.
  2. “Ποστάρισμα” κειμένων και ανέβασμα σχολίων ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορα blogs.
  3. Εγγραφή και ανέβασμα κειμένων και σχολίων σε διάφορα fora, γενικού χαρακτήρα αλλά και εξειδικευμένα.
  4. Ενεργός συμμετοχή σε ομάδες και πρωτοβουλίες στο facebook που συνδέονται με τους Δημοκρατικούς. Συγγραφή μηνυμάτων τοίχου, ανέβασμα σχετικών links, video και φωτογραφιών, διάλογος με στόχο την προώθηση των θέσεων των Δημοκρατικών (δείτε την σελίδα των Δημοκρατικών στο facebook στην δεξιά στήλη).
  5. Εθελοντική συμμετοχή στα συνεργεία διανομής των φυλλαδίων σε μαζικούς χώρους (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
  6. Διάθεση ιδιωτικών χώρων για συναντήσεις γνωριμίας με στελέχη του κόμματος (όπως πχ η διάθεση της οικίας κάποιου φίλου ένα βράδυ και η πρόσκληση φίλων για ενημέρωση).
  7. Εθελοντική συμμετοχή σε ομάδες αναζήτησης χρηματικών πόρων από φίλους του κόμματος (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
  8. Εθελοντική συμμετοχή σε ομάδες εκλογικών εκπροσώπων που θα εποπτεύουν την ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
  9. Αρθρογραφία στον τύπο, ιδίως στον επαρχιακό και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Η καλή πορεία των Δημοκρατικών είναι στα χέρια των δραστήριων πολιτών.



Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: