ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.3.09

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ...ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

17χλμ Ν.Ε.Ο.Α.Κ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, τηλ. 210-5572166

www.benzini.gr

αρ. πρωτ. 26/2009 03/03/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εμπόρων Πετρελαιοειδών Νομού Αττικής (ΕΕΠΝΑ) συμπαρίσταται στον αγώνα του Θεόδωρου Τενέζου και απαιτεί το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των θυμάτων καρτέλ και μονοπωλίων που σύρονται άδικα και παράνομα στην εμπορική και δικαστική εξόντωση μέσω του επιχειρηματικού και δικανικού αγώνα που υφίστανται.

Η ΕΕΠΝΑ καταθέτει στοιχεία για τον απηνή διωγμό που υφίστανται τα μέλη της και όλος ο κλάδος των Ανεξάρτητων Πρατηριούχων από όλα τα κρατικά - ανεξάρτητα ή μη -υπεύθυνα όργανα του Ελληνικού Κράτους. Πρόκειται για μικρομεσαίους επιχειρηματίες – εμπόρους, οι οποίοι στερούνται του δικαιώματος δικού τους εμπορικού σήματος, ιδίων μεταφορικών μέσων και εισαγωγής των προϊόντων τους από το εξωτερικό. Ο κρατικός διωγμός εναντίον τους έχει ως στόχο να προστατεύσει το καρτέλ των διυλιστηρίων και των εταιριών εμπορίας στην Ελλάδα, το οποίο εκμεταλλεύεται καταχρηστικά και αδίστακτα τους πρατηριούχους, που δεν αποδέχονται τις παράνομες πρακτικές τους, αλλά και να εξασφαλίσει την συνεχιζόμενη ομηρία των Ελλήνων καταναλωτών στο ισχυρό κύκλωμα των ολίγων καταχραστών.

Χαρακτηριστικά, Ανεξάρτητοι Πρατηριούχοι - μέλη της ΕΕΠΝΑ είχαν στο παρελθόν καταγγείλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα κακώς κείμενα στην εγχώρια αγορά καυσίμων. Το 2004 και 2005, αυτοί βρέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών: κατηγορήθηκαν για υπερβολικό κέρδος ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού προέβη σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους εναντίον τους - χωρίς νόμιμη αιτία και εκτός των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων της. Μάλιστα, κάποιοι Πρατηριούχοι κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για ανύπαρκτο έγκλημα (το αδίκημα του υπερβολικού κέρδος έχει καταργηθεί στο Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο από το 1987) ακόμη και όταν αποδείχθηκε ότι είχαν την χαμηλότερη τιμή καταναλωτή στην περιοχή τους ανάμεσα σε 21 πρατήρια. Από τη δική της μεριά, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την διεξαγωγή ελέγχου σε ένα και μόνο πρατήριο στην περιοχή, καθώς ένα πρατήριο σε μία περιοχή δεν μπορεί να παραβεί τις διατάξεις του ν.703/77 περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού διαπίστωσε μετά από πολύχρονη έρευνα ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά των καυσίμων είναι ανύπαρκτος λόγω των πρακτικών των μεγάλων εταιριών του κλάδου, διετύπωσε μόνο ευχολόγια αντί να κηρύξει ανεφάρμοστες τις διατάξεις του νόμου που περιορίζουν τον ανταγωνισμό και να τιμωρήσει τα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας που εφαρμόζουν 'καπέλα' στις τιμές και επιβάλουν 'λεόντειες' και μάλιστα αυτοδίκαια άκυρες συμβάσεις με τους πρατηριούχους. Έτσι, όλο και περισσότερα υπερχρεωμένα και υποθηκευμένα μέσω περιοριστικών και καταχρηστικών συμφωνιών πρατήρια, προσφέρονται ως εύκολη λεία στις εταιρίες που ολιγοπωλούν την αγορά επιβάλλοντας στην πραγματικότητα απαράδεκτα υψηλές τιμές στον τελικό καταναλωτή.

Ενδεικτικό για το που βρίσκεται η πολιτική ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι το ότι, μετά από υπερδεκαετείς ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά των καυσίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης προκήρυξε πρόσφατα διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει να μελετήσει και να διαγνώσει τα επόμενα χρόνια τα προβλήματα ανταγωνισμού στον κλάδο.

Η ένωσή μας ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ανεξάρτητη Αρχή «Επιτροπή Ανταγωνισμού», να σταματήσει την πρακτική της αισχροκέρδειας των ΚΑΡΤΕΛ που έχει συμβάλει στην φτώχεια και στην απελπισία μεγάλου μέρους του Ελληνικού Λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα ΜΜΕ, να δημοσιοποιήσουν αυτήν την Πολιτική Απεργία Πείνας, τόσο στους Έλληνες Πολίτες, όσο και στη διεθνή κοινότητα, ώστε να δραστηριοποιηθούν πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπισθεί ο μεγάλος αυτός εχθρός της Ελληνικής οικονομίας που αφορά όλους τους Έλληνες.

Ο Θεόδωρος Τενέζος ΦΩΤΙΖΕΙ την σκοτεινή οδό της οικονομικής αφαίμαξης των μικρών επιχειρηματιών και των μισθωτών καταναλωτών.

Όλοι μαζί επιβάλλεται να βοηθήσουμε την προσπάθειά του.

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πρόεδρος

Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: