ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.4.09

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ...........ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ή ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕΣ????

Επειδή όπως τελικά φαίνεται ή αφήνουν κάποιοι να διαφανεί,...... οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αποτελούν πλέον τον εν δυνάμει νέο πολιτικό φορέα εκπροσώπησης εντός της Βουλής των Ελλήνων , έτσι αναπόφευκτα μπαίνουν στην σφαίρα της κριτικής.

Οι οικολόγοι πράσινοι παρουσιάζονται ως ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ και μάλιστα διατείνονται ότι δεν είναι εξαρτημένοι από το σύστημα καθώς επίσης ότι τα πάθη, είναι μακριά από αυτούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος Τρεμόπουλος Μιχάλης ο οποίος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του νέου πολιτικού φορέα στο προφίλ του στο face book έχει περισσότερα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ως προσόντα παρά τα ΕΧΟΝΤΑ δημοσιοποιημένα προσόντα του. Παρόλο την παρουσιαζόμενη "αγαθότητα" στο προφίλ του ο κύριος Τρεμόπουλος δεν αναφέρει ότι είναι αντιπρόεδρος της Αντιγόνης & εδώ ίσος γιατί οι πόροι της Αντιγόνης και μάλιστα ογκωδέστατοι, είναι από ευρωπαϊκά και κρατικά projects και θα προκαλούσαν ερωτηματικά τόσο για την "αγιότητα" του κυρίου Τρεμόπουλου όσο και του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί .

Μάλιστα θα αποτελούσε επιπρόσθετο ερώτημα εκ των ερωτηματικών που έχουν ανακύψει για την χρηματοδότηση των Οικολόγων Πράσινων.

Επιπλέον θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε ότι ο κύριος Τρεμόπουλος διατηρεί "σχέσεις" όπου και φιγουράρει στην ιστοσελίδα του
CDRSEE στον τομέα των εκδόσεων του.
Αυτό βέβαια θα ήταν αδιάφορο αν το CDRSEE δεν ήταν γνωστό για τους δεσμούς του με το ΜΕΓΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ GEORGE SOROS
Είναι αλήθεια πάντως ότι ο κύριος Τρεμόπουλος έχει επιδείξει μια στάση αντίθετη σε βασικές εθνικές αξίες. Θυμόμαστε τα περί της "ονοματοδοσίας", πρότασης που κατέθεσε ο κύριος Τρεμόπουλος στο Νομαρχιακό συμβούλιο της Θεσαλονίκης για να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ "ως παιδί της πόλης".

Βέβαια θα ήταν εκτός της "γραμμής" των οικολόγων πράσινων αν επιδείκνυε αντίθετη στάση ο κύριος Τρεμόπουλος.
Οι οικολόγοι πράσινοι στην σελίδα τους για την "γλώσσα" λένε
........
Η Γλώσσα είναι πλούτος και δικαίωμα, ανεξαρτήτως από πόσους και ποιους ομιλείται

Παραθέτουμε κάποια σημεία:
===================================================================
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η γλώσσα, ανεξαρτήτως από πόσους και ποιους ομιλείται, είναι πλούτος αλλά και δικαίωμα, σύμφωνα και με τις διεθνείς συμβάσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με την ευκαιρία της "Ευρωπαϊκής Μέρας των Γλωσσών", καλούν την κυβέρνηση να υπογράψει και να εφαρμόσει την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκεται η προστασία των γλωσσών που ομιλούνται πλέον από λίγους ώστε να μην εξαφανιστούν.

Αν κάποιες γλώσσες αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης πρέπει να τις προστατέψουμε προωθώντας κατάλληλες πολιτικές και στηρίζοντας της με πρακτικά μέτρα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η πολιτική της Ελλάδος στο θέμα είναι ...κοντόφθαλμη και φοβική"
==============================================================
Οι οικολόγοι πράσινοι είναι ως γνωστόν μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος,και έχουν ιδιαίτερες σχέσεις και συμμετοχή στις πρωτοβουλίες των
"Πράσινων". Δεν αποτελούν εξαίρεση στο πολιτικό marketing.
Την περίοδο
εκείνη που το αίμα των Παλαιστινίων έρεε στη Γάζα από τη γενοκτονία που προκαλούσε το κράτος του Ισραήλ, με τους βομβαρδισμούς, και τον αποκλεισμό, στη Γερμανία πέρα από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε και άλλη μια, από την ισραηλίτικη κοινότητα στο Βερολίνο. Εκεί, στην εκδήλωση με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στο Ισραήλ, να σταματήσουμε την τρομοκρατία της Χαμάς» παρέλασαν όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της χώρας, οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι «Πράσινοι» και το κόμμα της «Αριστεράς» «Die Linke», που εκπροσώπησε και μίλησε ο πρόεδρος της Οργάνωσης του Βερολίνου, Κλάους Λέντερερ.

Η αντιφάσεις των οικολόγων πράσινων πολλές, και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο δυσεπίλυτο αίνιγμα που μας βάζουν.

Η "οικολογία" δεν μπορεί να αποτελεί βάση για την παραπλάνηση μας.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

1. Λυπάμαι που ο καταγγέλλων «πρέπει για την ώρα να μείνει ανώνυμος», ίσως γιατί φοβάται το νέο νόμο για τις κουκούλες.
Προσωπικά χαίρομαι που μπορώ να απαντήσω δίνοντας το όνομά μου. Λέγομαι Γιάννης Παρασκευόπουλος και είμαι μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Διάβασα από την πρώτη στιγμή το ανώνυμο δημοσίευμα που αναρτήσατε, και περίμενα δύο πράγματα:
• Να διασταυρώσει κάποιος τις πληροφορίες για τις «αδρές αμοιβές» και τα «θηριώδη πρότζεκτς», όπως άλλωστε προτείνει και ο ίδιος ο αποστολέας.
• Να δώσει ο ίδιος ο Τρεμόπουλος, ή κάποιος από την «Αντιγόνη», μια απάντηση.

Βλέποντας ότι τελικά τίποτε από τα δύο δε συμβαίνει, έκρινα σκόπιμο να καταθέσω εγώ κάποια από όσα τυχαίνει να ξέρω:
Τα ετήσια έσοδα της «Αντιγόνης» για το 2008, από όλα μαζί τα θηριώδη πρότζεκτς και από κάθε άλλη πηγή εσόδων ήταν 180.000 ευρώ, δηλαδή 15.000 ευρώ το μήνα. Αν τα μοιράζονταν οι 13 βασικοί συνεργάτες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα, θα ερχόταν στον καθένα ένα ποσό ακαθάριστων αποδοχών 1150 ευρώ το μήνα. Αφαιρέστε τις κρατήσεις για φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, και έχετε κάτι πολύ κοντά στη γενιά των 700 ευρώ. Τον υπολογισμό αυτό φαίνεται ότι δεν τον έκανε ο ανώνυμος «φίλος», με αποτέλεσμα να φαντάζεται αδρές αμοιβές και ό,τι άλλο.

Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες της «Αντιγόνης» εργάζονται κυρίως εθελοντικά και χωρίς αμοιβή (φαντάζεστε 4 καθηγητές πανεπιστημίου να δουλεύουν καθένας για 700 ευρώ;). Στην κατηγορία αυτή ανήκε από το 1993 μέχρι πρόσφατα και ο Τρεμόπουλος, δουλεύοντας από το ξεκίνημά της χωρίς να έχει εισπράξει ούτε δραχμή. Κάποια στιγμή ανέλαβε μια θέση μερικής απασχόλησης στην «Αντιγόνη», με τον ασύλληπτο μηνιαίο μισθό των… 500 ευρώ καθαρά. Το να καταγγέλλεις κάτι τέτοιο ως «ανθρώπινη τραγωδία», μάλλον αποτελεί τραγωδία για τα μυαλά του καταγγέλλοντα..

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη όπου δύσκολα μένει κάτι κρυφό. Λίγο πολύ όλοι εκεί ξέρουν σε τι γειτονιά και τι διαμέρισμα μένει ο Τρεμόπουλος, σε τι σχολείο στέλνει τα παιδιά του, τι αμάξι έχει και με τι βέσπα μετακινείται στην πόλη. Αν υπήρχε κάτι «περίεργο», αυτό θα είχε προ πολλού βγει στη δημοσιότητα από τους τόσους ισχυρούς που έχει κατά καιρούς ενοχλήσει, από τον Ψωμιάδη μέχρι το Στέγγο: σκεφτείτε μόνο πόσο θα ήθελαν να έχουν την παραμικρή ένδειξη εναντίον του, όσοι τον μήνυσαν και τον είδαν να αθωώνεται στα δικαστήρια.

Σε μια εποχή όπου το πολιτικό σύστημα φαίνεται να έχει διαβρωθεί σε πολύ μεγάλη έκταση, είναι φυσικό να γινόμαστε όλοι καχύποπτοι.
Στο χώρο των ΜΚΟ υπάρχουν σίγουρα κάποιες οργανώσεις-σφραγίδες που φτιάχτηκαν για να βάζουν χέρι σε ευρωπαϊκά κονδύλια. Υπάρχουν όμως και πλήθος ανθρώπων που θέλησαν να κάνουν κάτι που πραγματικά τους εκφράζει, και συχνά αποδέχονται ακόμη και μισθούς πολύ κάτω από αυτούς που παίρνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Αν πρόκειται κάποιοι να αλλάξουν την κοινωνία έστω και λίγο, αυτοί θα είναι μάλλον όσοι δέχονται να ξεβολευτούν.
Η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου κάποιοι θεωρούν εξ ορισμού επιλήψιμη την οποιαδήποτε επαφή με ευρωπαϊκά κονδύλια: Ξέρουμε κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, ή απλά φανταζόμαστε τα πράγματα όπως θέλουμε εμείς;


2. Ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν υπήρξε μόνο σφαγέας μειονοτήτων και θεμελιωτής του τουρκικού κράτους. Ολόκληρη τη δεκαετία του 1930 ήταν ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στην υπεράσπιση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης απέναντι στις βουλγαρικές διεκδικήσεις. Η πρώτη γενιά προσφύγων από τον Πόντο είχε στηρίξει σύσσωμη τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο ξεκίνημα αυτής της πολιτικής, ενώ από το 1938 μέχρι το 1955 το δρομάκι δίπλα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε το όνομά του.
Τη σχετική αναφορά είχε κάνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αντιτάσσοντας την πολυεθνική ιστορία της πόλης στη σταυροφορία του γνωστού νομάρχη κ. Ψωμιάδη για το σχολικό βιβλίο ιστορίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι οφείλουμε να υποστηρίζουμε το είδος ιστορικής μνήμης που ένωσε την Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και όχι εκείνο που οδήγησε στην αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η δήλωση του Μ.Τρεμόπουλου, που αναφερόταν έμμεσα σε ήδη διατυπωμένη πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπουτάρη να ξαναδοθεί το όνομα του Ατατούρκ στο στενό δίπλα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, είχε τότε δώσει αφορμή για μια παθιασμένη εκστρατεία εναντίον του. Αν πάντως ο Μ. Τρεμόπουλος θεωρηθεί «προδότης» για τη συγκεκριμένη δήλωση, τότε εξίσου προδότες θα πρέπει να θεωρηθούν:
• Ο Ι. Μεταξάς, που έδωσε το όνομα του Ατατούρκ στο συγκεκριμένο δρόμο.
• Οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις μέχρι τον Πλαστήρα και τον Παπάγο, που το διατήρησαν.
• Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που θεμελίωσε την προσέγγιση με τον Κεμάλ.
• Οι παππούδες των σημερινών Ποντίων, που παρέμειναν μέχρι τέλους βενιζελικοί.

3.Το σημείωμα δεν αναφέρει τι είδους σχέσεις, με ή χωρίς εισαγωγικά, διατηρεί ο Τρεμόπουλος με το Σόρος. Υπάρχει κάτι άλλο, πέρα από ένα άρθρο για την ελληνική περιβαλλοντική πολιτική που είχε δημοσιεύσει το 1999 ο Τρεμόπουλος στην αγγλόφωνη εφημερίδα Balkan Horizons που αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα cdsee.org ;

4. Στα γεγονότα της Γάζας, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ζήτησε δημόσια το άμεσο πάγωμα της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.-Ισραήλ, συμφωνία στην οποία μάλιστα είχε ήδη αντιταχθεί. Δε μπορώ να ξέρω τι έγινε (και μάλιστα διακομματικά) στο Βερολίνο, ξέρω όμως ότι στην Ελλάδα οι εδώ Παλαιστίνιοι εκτίμησαν τη θέση των Οικολόγων Πράσινων σε σημείο που η υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Παροικίας θα είναι τον Ιούνιο υποψήφια ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά η θεία μου μένει στου Χαριλάου 2 τετράγωνα από τον Τρεμόπουλο. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι γραφικός και ίσως επικίνδυνος αλλά λαμόγιο δεν είναι. Μία φορά θυμάμαι με είχε αγγαρέψει να σπρώξω το αυτοκίνητό του, ένα παμπάλαιο Λάντα, γιατί δεν έπαιρνε μπρος. Δεν ξέρω τι λεφτά παίρνει η Αντιγόνη αλλά ο Τρεμόπουλος δεν τα βάζει στη τσέπη του.

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ " ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ"
ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ... ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΝΑΝ "ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ".... ΑΠΟ ΤΑ PROJECTS
ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΠΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ