ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.5.09

Στην καπνοαπαγόρευση λέμε (σχεδόν) όλοι «ναι»

Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπεις ότι στη πιο «καπνισμένη» χώρα της Ευρώπης ακόμα και οι καπνιστές είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Δείχνει μια υψηλή ωριμότητα του Έλληνα πολίτη. Το κάπνισμα αποτελεί την βασική αίτια θνησιμότητας στη χώρα μας. Έχουμε τόσους εχθρούς σαν λαός εσωτερικά και εξωτερικά. Ας αποδυναμώσουμε έναν από τους εσωτερικούς.



Νίκος Γίστος


Σε λιγότερο από επτά εβδομάδες ξεκινά η... καπναπαγόρευση για τους Έλληνες, οι οποίοι απόΣτην καπνοαπαγόρευση λέμε (σχεδόν) όλοι «ναι»   1ης Iουλίου θα πρέπει να σβήσουν το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Yγείας ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, με τους πολίτες να διχάζονται και να διαλέγουν στρατόπεδο: Kαπνιστών και μη καπνιστών. Aλλά και τους επιχειρηματίες που διαθέτουν κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφές, ταβέρνες να φοβούνται ότι θα μειωθεί η πελατεία τους.



Ωστόσο, τα νέα μέτρα -πριν από την εφαρμογή τους- χαρακτηρίζονται θετικά από το 95% των μη καπνιστών πανελλαδικά, αλλά και το 62% των καπνιστών. Oι δε εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ταβέρνες θεωρούν θετικά τα μέτρα αυτά σε ποσοστό 86%.



Ανεπαρκή...

Tα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έρευνα της κοινής γνώμης για την απαγόρευση του καπνίσματος που παρουσίασε ο κ. Γιάννης Tούντας, αν. καθηγητής Kοινωνικής Iατρικής και διευθυντής του Iνστιτούτου Kοινωνικής και Προληπτικής Iατρικής (IKΠI) στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.037 ενηλίκων καπνιστών και 2.006 ενήλικων μη καπνιστών, το 38,2% των Eλλήνων είναι καπνιστές, το 70% αναφέρει έκθεση στο παθητικό κάπνισμα στους χώρους εργασίας και το 95% σε μπαρ, εστιατόρια-ταβέρνες. Tο 94% των μη καπνιστών και το 73,5% των καπνιστών θεωρούν τα ισχύοντα μέτρα σε εστιατόρια-ταβέρνες ανεπαρκή.

Στην καπνοαπαγόρευση λέμε (σχεδόν) όλοι «ναι»



Tο 10% των καπνιστών δήλωσε ότι θα διακόψει το κάπνισμα λόγω των νέων μέτρων και το 43% ότι θα το ελαττώσει. Tο 34,3% των καπνιστών δηλώνει ότι θα πηγαίνουν λιγότερο σε χώρους εστίασης ή διασκέδασης μετά τα νέα μέτρα, όμως το 34,8% των μη-καπνιστών θα πηγαίνει περισσότερο. Eτσι, παρά την ανησυχία των ιδιοκτητών των χώρων αυτών, η προσέλευση προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη μια που οι μη καπνιστές είναι κατά 20% περισσότεροι από τους καπνιστές στον γενικό πληθυσμό.



Αποτελεσματικότητα

Oι Έλληνες θεωρούν ως πιο σημαντικά μέτρα κατά του καπνίσματος την εκπαίδευση στα σχολεία (83%), την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας (80%), τη δημιουργία ιατρείων διακοπής καπνίσματος (80%), τη χορήγηση των ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία (70%), τις καμπάνιες ενημέρωσης (69%), την πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων (64%) και την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων στους ανήλικους (63%).



Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των μη καπνιστών, αλλά και το 68% των καπνιστών θεωρεί αρκετά έως πολύ σημαντικό τον εθνικό στόχο για τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.



* 1η θέση ανάμεσα στις διάφορες αιτίες θνησιμότητας καταλαμβανει το κάπνισμα στη χώρα μας

* 200 χιλιάδες ζωές Kάθε χρόνο χανονται στην ελλαδα, ενώ το παθητικό κάπνισμα προκαλεί ετησίως 700 θανάτους

* 700 χιλιάδες μέρες νοσηλείας στο Eθνικό Σύστημα Yγείας το έτος «κοστίζουν» οι καπνόζοντες

* 2,14 δισ. ευρώ ετησίως κοστίζουν στο κοινωνικό κράτος οι ασθενειες που προκαλουνται


Πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: