ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.6.09

Αφήστε τα «ζόμπι» των μίντια να πεθάνουν

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ανακοινώθηκε η απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των Εταιρειών «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» και «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.» για λουκέτο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος καθώς και το ραδιόφωνο του City.


Η ανακοίνωση της απόφασης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεκάδες εργαζόμενοι, νέοι της γενιάς των 700 ευρώ αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας με όχι πολύ υψηλότερες αμοιβές, μένουν ξαφνικά στο δρόμο. Η αποζημίωση που θα πάρουν θα είναι πενιχρή, δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες δεν λειτουργούν πάνω από τρία χρόνια, ΚΑΙ οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην ανεύρεση νέας δουλειάς ακόμη μεγαλύτερες, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει σκληρά το χώρο των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης. Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους με πολλούς από τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για διάφορα ρεπορτάζ με θέμα τη γενιά των 700 ευρώ, πραγματικά λυπόμαστε. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο μπροστά στο βεβιασμένο νέο εργασιακό ξεκίνημα που καλούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν, μάλιστα υπό εξαιρετικά άσχημες προϋποθέσεις.

Για τις εταιρείες «Ίδρυμα Τύπου ΑΕ» και «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε», όμως, δε λυπόμαστε. Αντιθέτως θεωρούμε εξυγιαντικό το γεγονός ότι έσκασε επιτέλους μια μιντιακή φούσκα, απ’ τις πολλές που υπάρχουν στο ελληνικό τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και οι οποίες μπορεί μεν να είναι άρτια στιλιζαρισμένες και καλοπαρουσιασμένες, αλλά το περιεχόμενό τους παραμένει μέτριο.

Με την εξαίρεση δύο τριών ατομικών περιπτώσεων δημοσιογράφων και κάποιων εκπομπών στο ραδιόφωνο, μετρημένων στα δάχτυλα, το εγχείρημα του ΕΤ ξεκίνησε σαν μια νερόβραστη και άνευρη απόπειρα προσέγγισης ενός κατά φαντασία κεντρώου πολίτη. Όταν δε τους βγήκε αυτή η απόπειρα επιχείρησαν καθυστερημένα και ανεπίκαιρα, αφού η ΝΔ είχε πάρει την κατιούσα, να πλασαριστούν ξανά ως παραταξιακή εφημερίδα επενδύοντας κατά καιρούς ακόμα και στο σκληρό δεξιό ροκ. Ούτε αυτό τους βγήκε, καθώς είχαν ήδη αποξενώσει το παραδοσιακό αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας.

Κάπως έτσι, μέσα από μια σειρά λανθασμένες στρατηγικές επιλογές και παλινωδίες από τη μεριά της Διοίκησης, το πείραμα απέτυχε. Πρόκειται σαφώς για ένα μεγάλο στραπάτσο στο καλογυαλισμένο προφίλ της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία πλήρωσε ακριβά τον μεγαλοϊδεατισμό που την χαρακτηρίζει καθώς και το γεγονός ότι επιχείρησε με σπασμωδικές κινήσεις και λάθος συνεργάτες να τσαλαβουτήξει στα θολά νερά του ελληνικού Τύπου. Γι’ αυτό απέτυχε.

Είναι προς τιμήν τους βέβαια ότι με την απόφασή τους για λουκέτο στην εταιρία, το ζεύγος Αγγελόπουλου έδειξε ότι δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τον ΕΤ και τον City σαν μοχλό πίεσης για μπίζνες με το κράτος. Ό,τι κάνουν δηλαδή οι υπόλοιποι καναλάρχες και μιντιάδες που διοικούν εξόχως προβληματικές και χρεοκοπημένες μιντιακές επιχειρήσεις-ζόμπι στη χώρα μας.

Το ερώτημα είναι γιατί άραγε δεν κλείνουν και άλλοι;

Γιατί κυκλοφορούν ζωντανά και ανεξέλεγκτα τα πάσης φύσεως μιντιακά ζόμπι, στο χώρο των παραδοσιακών Μέσων;

Πότε διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες εφημερίδων, ανθυπομέτριοι πολυθεσίτες δημοσιογράφοι-golden boys των πολλών χιλιάδων ευρώ, και οι ζημιογόνες επιχειρήσεις τους θα σταματήσουν να προκαλούν την κοινωνία;

Πότε θα λογοδοτήσουν στην κοινωνία για το στημένο παιχνίδι που της σερβίρουν στο πιάτο, τις κρυφές ατζέντες, το λαϊκισμό και το ψέμα με τα οποία έχουν φλομώσει τους πολίτες;

Πότε θα πληρώσουν το τίμημα των ψεύτικων και χαλκευμένων ρεπορτάζ που ανερυθρίαστα πετάνε στα μούτρα του ανυποψίαστου πολίτη σαν έγκυρη ενημέρωση;

Δυστυχώς προβλέψεις δύσκολα μπορούν να γίνουν. Η εκτίμησή μας είναι ότι η παρατεταμένη κρίση αναγνωσιμότητας αλλά και αξιοπιστίας στο χώρο των παραδοσιακών μέσων σε συνδυασμό με την τεράστια οικονομική κρίση δημιουργούν κλυδωνισμούς στο χώρο των ελληνικών media, επιφέροντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε άλλα μιντιακά μαγαζιά…Αφήστε τα «ζόμπι» να πεθάνουν.

Της G700

Δεν υπάρχουν σχόλια: