ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.6.09

Δημοσκοπήσεις : Αλήθεια και Ψέματα


Χθες τα Exit polls των εταιριών δημοσκοπήσεων έδωσαν τα ποσοστά των κομμάτων σε διαστήματα εμπιστοσύνης , τα οποία είναι ένα διάστημα τιμών, με άνω όριο εμπιστοσύνης και κάτω όριο εμπιστοσύνης και το πλάτος τους είναι μέτρο ακρίβειας του διαστημάτων.
Τα διαστήματα εμπιστοσύνης που βρίσκουμε είναι συνήθως 95%, ή 99%. Για την εύρεση αυτών των διαστημάτων εμπιστοσύνης 100(1-α)% χρησιμοποιούμε το Επίπεδο Σημαντικότητας α που είναι το ρίσκο του παραγωγού και για τη δειγματοληψία χρησιμοποιείται το β που είναι το ρίσκο του πελάτη, των οποίων οι τιμές καθορίζονται από τη διοίκηση της εταιρίας.
Όταν αυξάνει το επίπεδο εμπιστοσύνης, για σταθερό μέγεθος δείγματος (δηλαδή από 95% πάμε στο 99%) τότε μεγαλώνει και διάστημα εμπιστοσύνης, είναι δηλαδή πλατύτερο. Για να είμαστε περισσότερο σίγουροι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο διάστημα εμπιστοσύνης (99%) όμως χάνουμε σε ακρίβεια γιατί μεγαλώνει και το διάστημα.
Πως ερμηνεύονται τα διαστήματα εμπιστοσύνης
Σύμφωνα με τα παραπάνω για το ποσοστό που δόθηκε για τη ΝΔ ήταν 30%-33%, πρέπει να το ερμηνεύσουμε ως εξής :
Είμαστε 95% η 99% σίγουροι (ανάλογα με το διάστημα εμπιστοσύνης που χρησιμοποίησε η εταιρία), ότι το ποσοστό τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα είναι μεταξύ 30% και 33%, δηλαδή έχουμε 95% (ή 99%) εμπιστοσύνη ότι το ποσοστό της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα είναι μεταξύ 30% και 33%.
Χθες βράδυ οι δημοσιογράφοι και ο λοιποί ειδήμονες, πήραν τις «μέσες τιμές» των «διαστημάτων εμπιστοσύνης» των δύο μεγαλύτερων κόμματων και στη συνέχεια έκαναν την αφαίρεση για να βρουν τη διαφορά μεταξύ αυτών των κομμάτων.
Αυτός ο υπολογισμός είναι "μπακαλίστικος" και όχι επιστημονικός τρόπος υπολογισμού και κανένα βιβλίο στατιστικής δεν αναγράφει ότι υπολογίζεται με αυτό τον τρόπο. Βεβαια δεν περιμένω να ξέρουν την μέθοδο του Dr John Tukey για την κατασκευή διαστημάτων εμπιστοσύνης για τις διαφορές των μέσων τιμών με ταυτόχρονο επίπεδο εμπιστοσύνης, αλλά δεν είδα κανέναν υπεύθυνο των δημοκοπικών εταιριών να το επισημαίνει και να τους τους διορθώνει.
Επίσης στα Exit Polls δεν μας έδειξαν το δείγμα πληθυσμού που χρησιμοποιήθηκε αν έγινε ομαδοποίηση κατά περιοχές για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για όλον τον πληθυσμό (ψηφοφόροι). Για να είχαμε πιο ακριβή αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια θα χρειαζόταν μεγαλύτερο δείγμα και καλύτερη ομαδοποίηση γεγονότα που απαιτούν χρήμα, χρόνο και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα κάνει τη δειγματοληψία.
Σε προηγούμενη μας ανάρτηση για Τι είναι τα Exit Polls; γράψαμε ότι «στα Exit Polls υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του λάθους που μπορεί να κυμανθεί ως και τις 2 μονάδες»
Χθες το βράδυ πριν δημοσιοποιήσουν τα Exit Polls θα έρεπε να μας ενημερώσουν τουλάχιστον για τα παραπάνω αλλά δεν το έκαναν, όχι επειδή δεν το ήξεραν, αλλά επειδή δεν ήθελαν να «χαλάσουν το πανηγύρι» του κάθε «πικραμένου».
Αν και σήμερα βγήκαν και μας λένε ότι τα Exit Polls των Ευρωεκλογών «έπεσαν μέσα στα διαστήματα εμπιστοσύνης», κάνοντας τη σύγκριση με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών οι παρακάτω εταιρίες υπολόγισαν λάθος τα διαστήματα εμπιστοσύνης των ποσοστών των παρακάτω κομμάτων :
GPO - MEGA (Υπολόγισε σωστά μόνο τη ΝΔ !!!)
ΠΑΣΟΚ: Έδινε :37-39,5 Έλαβε : 36,64
ΚΚΕ: Έδινε : 8,5 – 9,5 Έλαβε : 8,35
ΛΑΟΣ: Έδινε: 6-7 Έλαβε : 7,15
ΣΥΡΙΖΑ: Έδινε: 5-6 Έλαβε : 4,7
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: : Έδινε 4,5 -5,5 Έλαβε : 3,49
RASS – NET
ΛΑΟΣ: Έδινε: 5,3- 6,7 Έλαβε : 7,15
ΣΥΡΙΖΑ: Έδινε: 5,8-7,2 Έλαβε : 4,7
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Έδινε 4,3 -5,7 Έλαβε : 3,49
METRON Analysis – ANT1
ΠΑΣΟΚ: Έδινε 36,7- 39,3 Έλαβε : 36,64
ΛΑΟΣ: Έδινε 5,3- 6,7 Έλαβε : 7,15
ALCO - ALTER
ΛΑΟΣ: Έδινε 4,9- 6, Έλαβε : 7,15
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: : Έδινε 4,9 -6,5 Έλαβε : 3,49
MARC- ALFA
ΠΑΣΟΚ: Έδινε 37-40 – Έλαβε : 36,64
Φταίμε εμείς μετά, που σε κάθε δημοσκόπηση που δημοσιεύουμε βάλαμε και προειδοποίηση !

Το Γρεκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: