ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.6.09

Ελλάς Ελλήνων Πωρωμένων

Το σημερινό άρθρο είναι αναδημοσίευση από το in.gr.
Δε θα παραθέσω δικά μου σχόλια ή κριτική διότι έχει στερέψει η ψυχή μου. Αναρωτιέμαι, όμως, αν έχει νόημα ν' αγωνίζεται κανείς ν' αφυπνίσει τη συνείδηση ενός λαού που στην πλειοψηφία του είναι τόσο πωρωμένος όσο ο δικός μας... Μήπως είναι χαμένος κόπος; Μήπως καταναλώνομαι κυνηγώντας μία χίμαιρα; Ας όψεται η Εκκλησία που με τον αντίχριστο τρόπο που διάγει και πολιτεύεται, συναλλασσόμενη και διαπλεκόμενη με τη σάπια Εξουσία, έπεισε τους τάχατες "ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς", από την κεφαλή μέχρι την ουρά, ότι δεν υπάρχει ούτε Θεός ούτε Θεία Δίκη.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ!! Το τραγικό είναι ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Το κάψιμο έχει ήδη αρχίσει και μας τσουρουφλίζει όλους...

29/06/09 17:34
Και off shore για «φακελάκια»Σοκαριστικά τα στοιχεία για τη διαφθορά στην Ελλάδα
ΑΠΕ
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής
Αθήνα

Δείτε το βίντεο... Πολεοδομίες, εφορίες, ο χώρος της υγείας και οι δήμοι είναι οι πρωταθλητές στη διαφθορά και στο «φακελάκι», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές, των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος».
«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.
Ανέφερε ως κραυγαλέα περίπτωση αυτή επιμελητή του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και ισχυρίσθηκε, όταν εμφανίσθηκαν οι ελεγκτές, ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν.
Ο ίδιος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ύστερα από δίχρονες έρευνες της ομάδας του Γενικού Επιθεωρητή διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δύο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων.
Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
«Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρείες, όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής. Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα, έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρίσεις.
Αλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις: στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος ζήτησε 500.000 ευρώ για να καθαρίσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων. Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε και έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επίσης, υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά είχε εκδώσει 31 πλαστές άδειες φορτηγών διεθνούς κυκλοφορίας και 62 για φορτηγά εθνικών μεταφορών. Κάθε μια από αυτές κοστολογείται σε 200.000 - 300.000 ευρώ.
Ακόμη, εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη «επέστρεφαν» ΦΠΑ για εμπορεύματα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν επιστραφεί 100 εκατ. ευρώ ΦΠΑ για εξαγωγή δερμάτινων ειδών στην Κίνα.
Μεγάλο θύμα το περιβάλλον
Κυρίαρχος χώρος που πλήττεται από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση αποτελεί για άλλη μια φορά το περιβάλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιντζής, παρουσιάζεται «σωρεία παραβάσεων σε έναν τομέα όπου η καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα είναι άπειρα από τη μη τήρηση των περιοχών Natura και Ramsar μέχρι τον Ασωπό».
Σχετικά με την υπόθεση του Ασωπού, στη δίκη που αναμένεται στο πλημμελειοδικείο Θηβών πολιτικός ενάγων θα είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Σοβαρό πρόβλημα και αιτία πολλών παρανομιών αποτελεί η έλλειψη Εθνικού Δασολογίου, με το οποίο μπορούν να προστατευθούν από τις καταπατήσεις τα δημόσια και ιδιωτικά δάση.
Προτάσεις του Επιθεωρητή
Στις προτάσεις που Γενικού Επιθεωρητή περιλαμβάνονται η εφαρμογή της μη εντοπιότητας στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι αστυνομίες και εφορίες (πρόκειται για «βαρίδια» -όπως είπε- στις «πλάτες των υπαλλήλων») και η αλλαγή τόπου για όποιον προάγεται, αφού δεν μπορεί να είναι σεβαστός εκεί όπου πριν ήταν απλός υπάλληλος.
Επίσης προτάθηκε η δημιουργία νέου μισθολογίου και η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτρέπει τις επενδύσεις, τις οποίες τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών δίδεται δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο και τις οργανώσεις να παρίστανται ως ενάγοντες σε περιβαλλοντικές δίκες.
Επίσης έχει προταθεί η δημιουργία υπηρεσίας κατεδαφίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Επιθεωρητή, αφού «στις Κυκλάδες έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί οι εργολάβοι να μην πηγαίνουν σε κατεδαφίσεις για να μην γίνονται».
Το δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούν οκτώ επιθεωρητές και 20 υπάλληλοι. Παρά το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το 2008 εξετάσθηκαν 888 υποθέσεις, ελέχθησαν 7.608 πόθεν έσχες διευθυντών σε εφορίες, πολεοδομίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς (σε 30 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν αιφνίδιες αυξήσεις περιουσιών), διενεργήθηκαν 4.316 έλεγχοι από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης, παραπέμφθηκαν 746 υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΕΦΕΡΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ! ! !

Και θα έρθει από ανθρώπους γαλήνιους αλλά ταυτόχρονα και εκρηκτικούς.

Κι αυτή η γαλήνη, θα είναι ενδεικτική της αυτοπεποίθησης τους. Μιας αυτοπεποίθησης που θα τροφοδοτείται απ τη σαφέστατη επίγνωση του χαρακτήρα των προβλημάτων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια ενός κόσμου που η πολυπλοκότητα και οι αντιφάσεις του, μόνο ως πρόκληση είναι δυνατόν να εκλαμβάνονται.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Κι αυτή η εκρηκτικότητα, αν μη τι άλλο θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων, να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζει σ αυτό το λαό.

Αυτή η γαλήνη και αυτή η εκρηκτικότητα, σύντομα θα συναντηθούν εκεί που χτίζεται η ιστορία, μ ένα λαό θυμωμένο για όσα του στέρησαν.
Εξοργισμένο για τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησαν.
Αηδιασμένο από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.
Προδιατεθειμένο να εμπνευστεί από αυτό που θα έχει τη δύναμη να τον εμπνεύσει. Αποφασισμένο και δυνατό, έτοιμο να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που δικαιούται γι αυτόν και για τα παιδιά του στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στην ιστορία του, στα δίκια του που του αμφισβητούν, στην πατρίδα του που απειλείται.

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Τα πολιτικά κόμματα συμβιβάστηκαν. Ενσωματώθηκαν στο σύστημα, αφομοιώθηκαν απ αυτό, κρατώντας το καθένα το δικό του διακριτό ρόλο στα πλαίσια του. Επιχειρούν απεγνωσμένα να προσδιορίσουν την υποτιθέμενη διαφορετικότητά τους σε δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας ζητήματα, για να κρύψουν τη θλιβερή τους ταύτιση στα κορυφαία και στα ουσιώδη.

Επαψαν να είναι μηχανισμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης και αποτελεσματικής δράσης, και μεταλλάχθηκαν σε εργαλεία επιβολής των νεοταξικών επιλογών αναδεικνύοντας επίπλαστες αντιθέσεις που απλά προσδίδουν αληθοφάνεια σ αυτές τις επιλογές. Δεν τις αμφισβητούν. Δεν τις ανατρέπουν.

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις ανατρέψουν και οι περιστασιακές πολιτικές μονομέρειες που αυτοχρήζονται αυθαίρετα σε «ολοκληρωμένες πολιτικές σκέψεις» γιατί απλά … δεν είναι. Και τέτοιες δεν υπήρξαν ποτέ.

Η «επιθετική πολιτική ατζέντα» δεν διαμορφώνεται όταν άγεσαι και φέρεσαι από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης .με τα οποία κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βομβαρδίζουν τη ζωή και την κοινωνία.

Διαμορφώνεται όταν το πολιτικό κόμμα ορίζει το ίδιο την κόκκινη γραμμή, με ωριμότητα, προβλεψιμότητα και συναίσθημα ευθύνης.
Όταν την οριοθετεί κοινωνικά…
Όταν την αποσαφηνίζει με τρόπο ξεκάθαρο πολιτικά…
Όταν δεν την αποχρωματίζει ιδεολογικά ούτε αυτή ούτε τη δράση του…
Όταν δεν την αποσυνδέει από το γενικότερο πλαίσιο στόχων, επιδιώξεων και πολιτικών το οποίο αποτελεί και «εν δυνάμει» το φυσικό της περιβάλλον.

Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΠΙΑ…

Είναι το ΟΧΙ στα αδιέξοδα…

Το ΟΧΙ στο πολιτικό σύστημα που σάπισε και βρωμά…

Το ΟΧΙ στο κράτος που τρώει τα παιδιά του…

Είναι το ΟΧΙ σε μια πολιτεία, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να φορολογεί ακόμα και τους φόρους που η ίδια επιβάλλει, για να καλύψει τα ελλείμματα που διαρκώς μεγαλώνουν, χωρίς να υπάρχει ποτέ υπεύθυνος για την εμφάνιση και την περαιτέρω διόγκωσή τους..

Είναι το Όχι στην ανυπαρξία δυναμικής και με προοπτική πολιτικής…

Το ΟΧΙ στον ενδοτισμό…

Το ΟΧΙ στην ανυπαρξία σχεδιασμού για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

Κι αυτό το ΟΧΙ το ξεκάθαρο και σαφές, σύντομα θα μετατραπεί σ ένα βροντερό, σ ένα εξ ίσου ξεκάθαρο ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα του χαμογελάσει…