ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.7.09

Το ΠΑΣΟΚ "κατηγορεί" τον Ιωαννίδη για το ντόπινγκ


Το ντόπινγκ δεν είναι απλά μία αθλητική υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τους αθλητές και τις ομοσπονδίες, αλλά έγινε θέμα και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον Γιάννη Ιωαννίδη για κομματικοποίηση του ΕΣΚΑΝ, έλλειψη κονδυλίων, αλλά και απουσία δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου του ντόπινγκ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
«Για πολλοστή φορά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως θα είναι αμείλικτος απέναντι στα όλο και συχνότερα φαινόμενα ντόπινγκ, και αμέσως μετά, «ένιψε» ως άλλος Πόντιος Πιλάτος «τας χείρας του», επισημαίνοντας πως η ευθύνη βαραίνει το ΕΣΚΑΝ και το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, που λειτουργούν... «ανεξάρτητα».
Επιλεκτικά, όμως, ξέχασε να πει πως και οι δύο αυτοί «ανεξάρτητοι» φορείς, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητοι είναι στην ουσία.
Tο «ανεξάρτητο» ΕΣΚΑΝ, επτά μήνες μετά την ψήφιση του τελευταίου αθλητικού νόμου, δεν έχει μετατραπεί ούτε σε ΝΠΔΔ (όπως ήταν η πρόταση της κυβέρνησης), ούτε σε ΝΠΙΔ ή σε Ανεξάρτητη Αρχή (όπως ήταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ) και εξακολουθεί να λειτουργεί ως συλλογικό όργανο στη ΓΓΑ, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2009! Το Διοικητικό του Συμβούλιο είναι διορισμένο από τον υπουργό Πολιτισμού και στεγάζεται στον 5ο όροφο της ΓΓΑ.
Η δράση, λοιπόν, του τόσο «ανεξάρτητου» ΕΣΚΑΝ περιορίζεται από τη μία σε «κοκορομαχίες» με το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, για το κατά πόσο το δεύτερο ασκεί σωστά τα καθήκοντά του και, από την άλλη, στη δημιουργία μιας ακόμη μεγάλης «μαύρης τρύπας» για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς το ΕΣΚΑΝ, από το Δεκέμβριο του 2008 και την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών, έχει αναστείλει τις πληρωμές έναντι όλων, με αποτέλεσμα ακόμη και οι δειγματοληψίες να πραγματοποιούνται χάρη στον πατριωτισμό και την υπευθυνότητα των δειγματοληπτών.
Για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, απαιτείται η ανάληψη συντονισμένων δράσεων και, σε αυτές, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και οι αθλητικές ομοσπονδίες.
Ειδικά αυτές που έχουν πληγεί βαρύτατα τα τελευταία χρόνια, όπως η ΕΟΑΒ.
Οι άνθρωποι της άρσης βαρών πρέπει να βγουν μπροστά και να προασπίσουν το άθλημα, που έκανε στο παρελθόν υπερήφανους όλους τους Έλληνες, κι αυτό γίνεται μόνο με αποφασιστικότητα και ριζικές τομές, και όχι με ανακύκλωση παλαιών πρακτικών.
Σε μια τέτοια προσπάθεια, θα μας βρουν συμπαραστάτες».

Και για να έχετε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Γιάννη Ιωαννίδη που εξέδωσε την 1η Ιουνίου:
«Η θέση μας είναι πάγια και παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι (αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διοικήσεις, ιατρικό προσωπικό κ.τ.λ.)ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα είναι αμείλικτος και προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Σε ότι αφορά το ΕΣΚΑΝ, λειτουργεί, όπως είναι γνωστό, ανεξάρτητα και δεν παρεμβαίνουμε καθ’οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες των ελέγχων. Για τη δε συγκρότησή του ακολουθούνται προβλέψεις του αθλητικού νόμου (άρθρο128 ΣΤ). Αντιστοίχως το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ είναι διαπιστευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), από τον οποίο ελέγχεται επιστημονικά και στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε.
Οι συνεχείς έλεγχοι αποδεικνύουν τη σταθερή θέση της πολιτείας για καθαρό αθλητισμό και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Το ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων να βγαίνουν άμεσα ώστε και η ΕΟΕ και οι ομοσπονδίες να έχουν εγκαίρως την αναγκαία ενημέρωση».

greek-olympics.

Δεν υπάρχουν σχόλια: