ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.7.09

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

epistoli_n_marti_pros_jose_manuel_baroso.png

Νικολάος Μάρτης

Πρώην Υπουργός

Πρόεδρος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Καισαρείας 8

115 27, Αθήναι

τηλ.: 210-7778800

Αθήναι, 15 Ιουνίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Commission

κ. Jose Emanuel Barozo

Βρυξέλλες

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορία σε κείμενο της διακεκριμένης δημοσιογράφου κ. Σοφίας Βούλτεψη στην Εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» της 1ης Ιουνίου 2009, ότι η Commission δέχθηκε την εισήγηση το Think Tank European Stability για ελεύθερη κυκλοφορία των Σκοπιανών στην Ε.Ε., δημιουργεί το ερώτημα με ποιο όνομα θα κυκλοφορούν οι Σκοπιανοί στην Ε.Ε.

Επειδή οι Σκοπιανοί δόλια αυτονομάστηκαν Μακεδόνες, εάν εμφανίζονται συνεπώς και γίνονται δεκτοί ως Μακεδόνες, θα αποτελέσει προσβολή του ΟΗΕ και της Commission διότι, ως γνωστόν, το θέμα του ονόματος της Δημοκρατίας των Σκοπίων αποτελεί με απόφαση του ΟΗΕ αντικείμενο διαπραγματεύσεων και δικαιολογημένα θα αντιδράσουν οι Έλληνες. Ασχολούμενος με το θέμα επί δεκαετίες, που το θεωρώ ως την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη, πιστεύω ότι η Ε.Ε ως Ένωση δημοκρατικών λαών δεν θα αγνοήσει ότι «Ασπίδα της Δημοκρατίας αποτελεί η ιστορική αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν είναι για ορισμένους».

Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Είχαν τα αυτά ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες, την αυτή γλώσσα την ελληνική και τους αυτούς θεούς που κατοικία είχαν το Μακεδονικό όρος Όλυμπο. Οι Μακεδόνες λάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες, όπου μόνο Έλληνες είχαν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος.

Το βιβλίο μου με τίτλο «FYROM – Το Αντιδημοκρατικό κατάλοιπο της Ευρώπης με το προβληματικό Σύμφωνο Σταθερότητας» το οποίο σας αφιερώνω, έχει 48 αδιάψευστα ντοκουμέντα για την ταυτότητα της Μακεδονίας ως ελληνικής και των Μακεδόνων ως Ελλήνων (όπως δήλωσαν ο Stettinious, Kissinger, Πάπας Ιωάννης Παύλος, κείμενα αρχαίων Ελλήνων, Εβραίων και Ρωμαίων συγγραφέων), την οποία μόνο αφελείς ή ύποπτοι μπορούν να αγνοήσουν.

Ενόψει της αναλήψεως της Προεδρίας της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου 2009 από τη Σουηδία, θα αναφερθώ σε δύο γεγονότα που συνέβησαν στη Σουηδία και επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω και υποχρεώνουν σεβασμό του ατομικού δικαιώματος των Μακεδόνων, δηλαδή της ταυτότητας τους ως Ελλήνων.

Τα γεγονότα που αναφέρονται στο γνωστό και στην Commission βιβλίο μου με τίτλο «Η Συνθήκη του Άμστερνταμ», είναι τα ακόλουθα:

  1. Tο Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan Stolpe το 1995 σε μελέτη τους με τίτλο «Η Μακεδονία και η πραγματική ταυτότητα της», αναφέρουν: «Οφείλουμε όλοι και οι Ευρωπαίοι Υπουργοί να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας είναι βασικό τμήμα, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της δικής μας ευρωπαϊκής ιστορίας. Οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι αυτός ο πολιτισμός που μας επηρεάζει μέχρι σήμερα».

  1. Από την επίσημη επίσκεψη στη Σουηδία το 1993 του Βούλγαρου Προέδρου Ζέλεφ, την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Νίκος Μάρτης

Πρώην Υπουργός


Greek American News Agency

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ???

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Είναι απορίας άξιος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών, τόσο τις παρακαταθήκες της συσσωρευμένης διεθνούς εμπειρίας, όσο και το περιεχόμενο της πολιτικής - και όχι μόνο σκέψης - που παράγουν οι μάχιμοι διπλωμάτες πρώην και νυν, για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και που βάζουν με το δικό τους τρόπο τη σφραγίδα τους στα μελλούμενα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ???

Αν και δύσκολα θα βρει κανείς ανάλογο προηγούμενο όσο μακριά στο παρελθόν και να προχωρήσουν οι αναζητήσεις του, οφείλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια το στίγμα της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής, που …ελέω πολιτικού συστήματος τείνει να λάβει πλέον διαχρονικό χαρακτήρα.

1.Εξωτερική πολιτική χωρίς ιεραρχήσεις και προτεραιότητες: Λες και δεν κρίνεται τίποτε σ αυτή τη χώρα. Λες και τα κορυφαία ζητήματα που κατά καιρούς την απασχόλησαν έχουν διευθετηθεί, και πλέον η εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίσει στη λογική του … «μεροδούλι – μεροφάι» ότι έκτακτο ήθελε προκύψει. Θα ‘λεγε κανείς πως η προσωπική ατζέντα της υπουργού εξωτερικών, δεν περιλαμβάνει λέξεις όπως ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ… Θα ’λεγε κανείς πως αυτή η ατζέντα δεν έχει κόκκινες υποσημειώσεις και SOS χειρισμούς… Πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ιδιαίτερα ζητήματα, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα στην ημερήσια διάταξή της. Πως αυτή η ατζέντα είναι πλέον υπερπλήρης από επισκέψεις, φιέστες, και έναν ιδιότυπο καθωσπρεπισμό.

2.Εξωτερική πολιτική χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένο βηματισμό: Αφού το καθημερινό γίγνεσθαι πλέον, δεν πείθει κανέναν πως είναι σαφείς οι στόχοι μας… καλά σχεδιασμένη η διαδρομή μας… προσεκτικά σχεδιασμένη η πολιτική αξιοποίηση των διεθνών ερεισμάτων μας κοκ. Δεν προκύπτει εκ του αποτελέσματος και δεν επιβεβαιώνεται από αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες, πως υπάρχει ο οποιοσδήποτε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός κι αυτό που ακούμε είναι μασημένα λόγια όταν η πολιτική μας ηγεσία συζητά για μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Η Ελλάδα πλέον στην εξωτερική της πολιτική και στην προάσπιση των εθνικών της θεμάτων, πορεύεται δημιουργώντας ένα ΝΕΟ… ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ… ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ. Η διεθνής κοινότητα…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://ellinikoforum.blogspot.com/