ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.8.09

Ερωτηματικά για τη χρηστή & διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ για την Περιφ. Κρήτης

E Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών

Θέμα: «Εγείρονται πολλά ερωτηματικά ως προς τη χρηστή και τη διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ’ ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κρήτης».

Είναι πλέον παγκοίνως γνωστή η μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για μεταφορά εκτελεσμένων έργων του Γ΄ΚΠΣ στα Προγράμματα (Τομεακά και Περιφερειακά ) του ΕΣΠΑ, με προφανή σκοπό την άμεση εκταμίευση κοινοτικών πόρων και την κάλυψη, με τους πόρους αυτούς, της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

Ήδη δε, έχει ζητηθεί από τους φορείς να συναινέσουν στην όλη διαδικασία, συμπράττοντας στη μεθόδευση αυτή.

Είναι επίσης πασιφανές ότι με τη μεθόδευση αυτή, δεσμεύονται πόροι της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013 με έργα ήδη εκτελεσμένα και συνεπώς απομειώνονται ισόποσα οι πόροι του ΕΣΠΑ και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου.

Επιπρόσθετα δε, οι ρυθμοί έκδοσης προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ, τόσο στα Τομεακά όσο και στα Περιφερειακά Προγράμματα , είναι εξαιρετικά αργοί, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και την αγωνία μας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Περιφέρεια Κρήτης , για την οποία έχουν εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 178 εκατ. Ευρώ από τα συνολικά 564 εκατ. Ευρώ που είχαν διατεθεί για την Κρήτη από το ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, αν και βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2013.

Με βάση τα προαναφερόμενα πραγματικά γεγονότα, εγείρονται πολλά ερωτηματικά ως προς τη χρηστή και τη διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ΄ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ και τίθενται τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση:

  1. Ποιο είναι σήμερα το συνολικά διατιθέμενο ποσόν για την Κρήτη, από το ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου ;
  2. Πώς κατανέμεται το ποσόν αυτό κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  3. Τι ποσά από το ΠΕΠ Κρήτης&Νήσων Αιγαίου έχουν εκχωρηθεί από το ΥΠΟΙΟ στην Περιφέρεια Κρήτης/Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  4. Τι ποσά από Τομεακά Προγράμματα έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης/Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  5. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έκδοσης προσκλήσεων από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για υποβολή προτάσεων κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  6. Για πόσα εκτελεσμένα έργα και ποιού συνολικά προϋπολογισμού σε επίπεδο Κρήτης κινείται η διαδικασία μεταφοράς τους από το Γ΄ΠΕΠ στο ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου;
  7. Με ποιες διαδικασίες αξιολόγησης θα εντάσσονται τα έργα στο ΠΕΠ Κρήτης &Νήσων Αιγαίου;
  8. Με ποιες διαδικασίες θα διασφαλισθεί η ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ των Νομών;
  9. Πόσα έργα, και με ποιο προϋπολογισμό, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης &Νήσων Αιγαίου , σε επίπεδο Κρήτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: