ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.9.09

Ένας βλάχος γράφει για μια Αντουανέτα.....




Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Το τηλέφωνο χτυπά και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Φθιώτιδας και μια εκ του πρώην αγαπημένου, θηλυκού, πολιτικού ντουέτου (η έτερη είναι η κ. Αντωνίου) του Προέδρου του κόμματος, κ. Κατερίνα Μπατζελή το σηκώνει. «Είμαι σε περιοδεία.. Ξέρεις εδώ… με τους βλάχους». Για κακή της τύχη, πολύ καλός φίλος μου βρίσκεται κοντά της και την ακούει.

Μου το μεταφέρει. Όντας βλάχος οργίζομαι για ακόμη μια φορά που ο όρος κακοποιείται και παραφράζεται. Δεν θα υπενθυμίσω στην υποψήφια ότι στο υποτιθέμενο και απίθανο σενάριο που «έπαιρναν οι Βλάχοι Ευεργέτες τα δωρήματά τους από την Αθήνα, θα έμενε μόνο η Ακρόπολη και το νέφος». Θυμίζω όμως στη νεοαστή κ. Μπατζελή μερικά ονόματα Μεγάλων Βλάχων.

Τοσίτσας, Ζάππας, Αβέρωφ, αλλά και ο Bvlgari που ίσως τιμά στις αγορές κοσμημάτων.

Αναρωτιέμαι όμως αν είναι αυτοί οι πολιτικοί με τους οποίους ευαγγελίζεται να κυβερνήσει ο κ. Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος έχει δείξει ότι την έχει εκτός πλάνων για τους συνεργάτες του στην ενδεχόμενη κυβέρνησή του.

Η εν λόγω πολιτευτής, εμφανίζεται σε πανηγύρια της περιοχής των Ρουμελιωτών, εμφανώς αδυνατισμένη, με νέα μύτη, προϊόν πλαστικής χειρουργικής, και αξιοσημείωτο μαύρισμα «λάμπας» (νεοελληνιστί, το solarium).

Τζάμπα όμως καίει η λάμπα;; H κάλπη θα δείξει.. Ο αέρας των Βρυξελλών, παρά ταύτα, γεμίζει την ατμόσφαιρα στα περίχωρα της Λαμίας, καθώς η πρώην ευρωβουλευτής φροντίζει να τoν φρεσκάρει, τονίζοντάς τον. Η πρόσφατη στάση της όμως, στα εσωκομματικά του κόμματος κόστισε και την εκ νέου θέση της στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στα χρόνια των Βρυξελλών, ο κ. Κοντός, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, την εγκάλεσε για την τροπολογία που κατέθεσε για τη ζακχάρωση των κρασιών, η οποία ήταν αντισυμβατική με τα εθνικά συμφέροντα. Εν συνεχεία, ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών για τη τροπολογία που προσπάθησε να περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο για το καπνό. Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι επιλογές της για τη Γραμματεία της ΝΟΕΣ Φθιώτιδας έμειναν ανεξίτηλες στην εσωκομματική τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να μην στελεχωθεί το επιτελείο της από τους σωστούς κομματάρχες.

Μπορεί να δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν είναι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου», όταν είχε κριθεί η μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όμως οι τοποθετήσεις της τις πρώτες νεοπαπανδρεϊκές μέρες στα ΜΜΕ της Φθιώτιδας για «πολιτική υποχρέωση στον Παπανδρέου», περισσότερο δίχασαν παρά συσπείρωσαν τη λαβωμένη πασοκική βάση, και το σίγουρο είναι ότι ο καθοδηγούμενος κομματικός μηχανισμός δε θα τη στηρίξει στο δύσκολο αγώνα της.

==================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Επειδή δεν θέλαμε να αλλοιώσουμε τον επιτυχημένο τίτλο του άρθρου για να επικεντρώσουμε τον αναγνώστη και να δώσουμε το υποκειμενικό μας στίγμα στις άστοχες νοοτροπίες των πολιτευτών που μάλιστα κατεβαίνουν στο πολιτικό προσκήνιο με κομματικά λάβαρα σοσιαλιστικής προοπτικής και μεγαλεπήβολης "αλλαγής" , μπήκαμε στην διαδικασία να γράψουμε αυτές τις αράδες.

Κάτι "τέτοιοι" ευτυχώς που υπάρχουν για να "προσγειώνουν" , .....και να μας υπενθυμίζουν ότι στο ΕΛΛΑΝΤΑ οι προεκλογικές εξαγγελίες και δη της ΝΕΑΣ πολιτικής νοοτροπίας όπως ευαγγελίζεται ο εν δυνάμει πρωθυπουργός ΓΑΠ .... είναι "φούμαρα"... Αφού πολιτευτές του κόμματος όπως η εν λόγο κυρία δεν έχει αξιολογηθεί από τον φέροντα την ευθύνη για την σύνταξη των ψηφοδελτίων .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΟΥ; ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ Η ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Ο ΡΙΖΟΣ; ΠΟΤΕ ΒΡΕ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕ ΚΩΛΟΔΕΞΙΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΤΕΣΚΑΡΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΖΕΙΣ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ; ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ". ΑΙ ΧΑΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ