ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.9.09

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ


Η Λούκα Κατσέλη Υποψήφια στη Β΄Αθήνας με το ΠαΣοΚ , συζητάει με τον δημοσιογράφο Βασίλη Πουλάκη στο καφενείο μας


Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στη δύσβατη και χαώδη Β' Αθηνών...Τι σας οδήγησε στη μάχη του σταυρού;

Η επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία, με οπλίζει με εμπειρία, αντοχή και ισχυρή πολιτική βούληση, έτσι ώστε να θέσουμε γερά θεμέλια για την αλλαγή της πορείας του τόπου.

Ο λαός διερωτάται για ποιους λόγους ο κ. Καραμανλής «υιοθέτησε» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές;

Ο κ. Καραμανλής προκήρυξε εκλογές για να «δραπετεύσει» από τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα που οι δικές του πολιτικές επιλογές δημιούργησαν. Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό, τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, για το ποιοτικό έλλειμμα διακυβέρνησης, γεγονός που έφερε την οικονομία στο σημερινό αδιέξοδο. Ο κ. Καραμανλής αγνοεί επιδεικτικά ότι η παράταξή του Κυβερνά τον τόπο για 5 συνεχόμενα χρόνια. Θα περίμενε λοιπόν κανείς αντί για ανέξοδες εξαγγελίες, να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την υποβάθμιση των θεσμών, των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου και την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Εκτιμάτε ότι θα εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία;

Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι πολίτες μπροστά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που παρήγαγε η πολιτική της ΝΔ τα 5 τελευταία χρόνια είμαι πεπεισμένη ότι θα δώσουν στις 4 Οκτωβρίου μια ξεκάθαρη νίκη στο ΠΑΣΟΚ.
Εάν όμως η αυτοδυναμία δεν επιτευχθεί, να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας;
Το ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής, αποτέλεσε τον κατεξοχήν πολιτικό χώρο, σύνθεσης ιδεών όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει και θα συνεχίσει να επιδιώκει πάντοτε τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και την επιτυχία της Κυβερνητικής πολιτικής.

Έντονα συζητείται από τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει πίστωση χρόνου από τους πολίτες και αύριο -από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- ως ενδεχόμενη κυβέρνηση, θα πρέπει μέσα στις πρώτες 100 μέρες να λάβει μέτρα, που να δείχνουν την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει. Είστε έτοιμοι γι' αυτά;

Έχουμε με σαφήνεια καταθέσει τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα για μας αποτελεί η στήριξη της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και η μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία και αδύναμα οικονομικά στρώματα, την καταπολέμηση της ακρίβειας και προστασία από την υπερχρέωση. Αναγκαίος επίσης στόχος είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι ακάλυπτες επιταγές και ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Σαφέστατα όμως οι προγραμματικοί αυτοί στόχοι, πρέπει να «τρέξουν» παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανακατανομή των δημοσίων δαπανών, προς όφελος της αύξησης των δημοσίων εσόδων για την άσκηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Οι εκλογές έγιναν με αφορμή την οικονομία, την οικονομική κρίση, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος και βεβαίως σημαία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πω είναι, ότι θα υπάρξει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Θα πάρετε πίσω τη φορολογία, την οποία έχει βάλει η Νέα Δημοκρατία; Θα πάρετε πίσω τον κεφαλικό φόρο, μάλλον θα δώσετε πίσω στον κόσμο τον κεφαλικό φόρο που έχει πληρώσει;

Η δέσμευσή μας για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, ώστε να μειώσουμε το φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, ισχύει στο ακέραιο. Για τον λόγο αυτό στοχεύουμε στην εφαρμογή της ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα και την φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΕΤΑΚ, την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και όλων των χαριστικών ρυθμίσεων που ευνοούν τη φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα. Αποτελεί όμως σαφή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, για την επαναφορά της φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Ο κ. Καραμανλής έθεσε τρεις στόχους: τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Όλα τα στελέχη της ΝΔ κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν επέδειξε συναινετική διάθεση. Τι απαντάτε σε αυτό και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε από την πλευρά σας;

Ο κ. Καραμανλής απέναντι στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, πρόταξε την αλόγιστη αύξηση του δημοσίου χρέους και την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου. Απέναντι στην κοινωνική απαίτηση για διαφάνεια, αντέταξε την υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Απέναντι στις ανάγκες για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οικοδόμησε ένα πελατειακό κράτος για την εξυπηρέτηση ημετέρων. Δεν πρόκειται λοιπόν να συμφωνήσουμε στο «πάγωμα» των μισθών και συντάξεων και σκληρή λιτότητα, όταν μάλιστα από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουμε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, και όχι να κομματικοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα την κατάρρευση των εσόδων.

Εγκαλείτε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι ξεπούλησε δημόσια περιουσία. Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ ή την Ολυμπιακή;

Για το ΠΑΣΟΚ οι δημόσιες επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης, προώθησης του υγιούς ανταγωνισμού και της κοινωνικής συνοχής προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Ειδικότερα για τον ΟΤΕ, έχουμε πει ξεκάθαρα ότι θα εξαντλήσουμε κάθε πολιτική, οικονομική και νομική δυνατότητα προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο του Οργανισμού. Για την Ολυμπιακή προτείναμε από την αρχή μεικτό σχήμα με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια και συνεργασία με ξένο αερομεταφορέα. Θα συζητήσουμε με τον ιδιώτη επενδυτή για τις πιθανές μορφές συνεργασίας και σύμπραξης.

καφενειο

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη μερα στην εκπομπη του Κου Αυτια μας εξευτελιζουν γιατι περιμενουμε χρονια προκυρηξεις ΑΣΕΠ και εβαλαν με το ετσι θελω αλλους που τωρα ζητουν και να μονιμοποιηθουν δεν εκφραζει πολιτισμενους ανθρωπους τετοια διαδικασια εχουμε κι εμεις αναγκες οικογενειες κι ομως περιμενουμε λοιπον ας καταλαβουν ναι μετα 18 μηνες στην Ε.Εμονιμοποιουντε αλλα εχουν παρει τις θεσεις ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕ΅ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ προεκλογικες δεσμευσεις ειπαν αξιοκρατια
Δεν ανεχομαστε αλλο να μας κοροιδευουν οι "πονηροι"που και απληρωτοι κρατουσαν θεσεις αφου τους εβαλε καποιος με μεσον και ζητουν μονιμοποιηση
Αν ηταν δικο σας παδι και περιμενε εργασια πως θ αντιδρουσατε κυριοι?????

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ/

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΑ΅ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ " ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ"

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Δ βολεψε οποιους ηθελε και αλλοι περιμενουν [και νεοδημοκρατες ] να διοριστουν αξιοκρατικα ποια εξαγγελια θα κανετε μετεκλογικα και θα αθετησετε τις υποσχεσεις δεν περμεναμε αυτα ουτε θα το επιτρεψουμε κριμα ειναι οι τιμιοι εξω περιμενε συνεχεια ΑΣΕΠκαι προσληψεις

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ?????