ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.09

Κουβανοί bloggers δοκιμάζουν τα όρια της ελευθερίας

Η πρόσφατη αύξηση των bloggers στην Κούβα δοκιμάζει τα όρια της ελευθερίας έκφρασης, με τη δημιουργία blogs προσωπικού περιεχόμενου ή ακόμα και ανταλλαγής πολιτικών απόψεων.

Έχοντας γεννηθεί οι περισσότεροι μετά την Κουβανική Επανάσταση του 1959, γίνεται προοσπάθεια να απομακρυνθούν από τις επίσημες θέσεις για τα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Πολλοί αποφεύγουν την άμεση κριτική στην κυβέρνηση, υπό τον φόβο της απαγόρευσης χρήσης του διαδικτύου, συνεχίζοντας όμως να καταδικάζουν την παρεμπόδιση των ανεξάρτητων συγγραφέων, απαιτώντας δομική μεταρρύθμιση.

Η εμφάνιση ανεξάρτητων bloggers αποδεικνύει το δυναμικό πέρασμα σε μια νέα εποχή, με μια γενιά που στέλνει την απομονωμένη Κούβα στον 21ο αιώνα.

Μόνο το 2,1% των Κουβανών έχουν τακτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μέσω των Ίντερνετ καφέ, ενώ άλλοι bloggers προσπαθούν να συνδεθούν από πανεπιστήμια ή ξενοδοχεία.

Πρόσφατα οι κουβανικές αρχές ξεκίνησαν να εγκαθιστούν κι άλλες συνδέσεις Ίντερνετ, με το κόστος του να παραμένει υψηλό για τον μέσο πολίτη.

Η Yoani Sanchez, δημιούργησε το blog Generation Y, το οποίο βρέθηκε στη λίστα του TIME με τα 25 καλύτερα blog όλου του κόσμου για το 2009. Όπως λέει: "Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι ρισκάρω έχοντας blog, αλλά εγώ το βλέπω σαν μια μικρή εναντίωση στο σύστημα".

Το Generation Y έκλεισε πολλές φορές και η Sanchez δεν έχει πλέον δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, χάνοντας την ευκαιρία να παραστεί στη βράβευσή της στην Γερμανία και την Ισπανία.

Η κουβανική κυβέρνηση δεν είναι πάντα ανεκτική, έχοντας ήδη φυλακίσει 22 άτομα για το
"έγκλημα" της ελευθερίας του λόγου.

Όταν μια χώρα βρίσκεται εν μέσω οικονομική κρίσης, το να γράφεις για την έλλειψη φαγητού, το σύστημα υγείας ή να ασκείς πολιτική κριτική, ρισκάρεις και το ξέρεις δυστυχώς.

Άλλωστε, αν συνεχίσουν να κάνουν την επανάστασή τους οι bloggers, η κουβανική κυβέρνηση θα πάρει δραστικότερα μέτρα...

Και πολλοί φοβούνται την λέξη "δραστικότερα"....

Από το BBC, μετάφραση:Τερέζα Λίτσα

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: