ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.10.09

"Η εκλογή του Παπανδρέου αποτελεί ένα πλεονέκτημα", δηλώνει ο Ταλάτ σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕFΕ

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ,, ο οποίος μεταβαίνει το απόγευμα για επαφές στην 'Αγκυρα, θεωρεί ως θετική συγκυρία την παρουσία των Ομπάμα, Παπανδρέου, Ερντογάν, Χριστόφια και του ιδίου στο πολιτικό σκηνικό, καθώς όλοι τάσσονται υπέρ της λύσης του κυπριακού .
Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕFΕ, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας θα βοηθήσει στην επανένωση του νησιού.

"Η εκλογή του Παπανδρέου αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Όταν σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει, γίνομαι πιο αισιόδοξος. Ο Παπανδρέου είναι ένας σημαντικός ηγέτης. Έχει επιρροή στην εσωτερική ελληνοκυπριακή πολιτική", αναφέρει στη συνέντευξή του ο Ταλάτ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστηρίζει ότι τα θέματα στα οποία έχει υπάρξει συμφωνία είναι πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία υπάρχει διαφωνία, τα οποία, ωστόσο, είναι πιο σημαντικά.
"Εάν οι διαπραγματεύσεις κρατήσουν πάρα πολύ θα οδηγήσουν στην κόπωση και τη μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.
Μια λύση θα ήταν αδύνατη.
Έχουμε προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για αυτό.
Επίσης, ξέρουν ότι ο χρόνος κυλά εναντίον μας, αλλά λένε ότι θέλουν μια καλή λύση και όχι να περιοριστούν σε ένα χρονοδιάγραμμα", είπε και περιέγραψε και την κατάσταση στις βασικές πτυχές.

Για το περιουσιακό, ο Ταλάτ αναφέρει ότι είναι το "πιο δύσκολο και σημαντικό πρόβλημα" και τονίζει ότι θα πρέπει να λυθεί βάσει των διεθνών αρχών και της διεθνούς πρακτικής.
Για τα θέματα διακυβέρνησης/ εξουσιών, αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου και του Αντιπροέδρου "καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να εκλέγονται από τον λαό και η τουρκοκυπριακή πλευρά από τη Βουλή".
Τονίζει, ωστόσο, ότι «έχει συμφωνηθεί να συζητηθεί το θέμα αυτό, εκ νέου, πιο αργά».
Για το θέμα των εποίκων, επαναλαμβάνει πως δεν θέλει επί του παρόντος να συζητήσει το ζήτημα αυτό.
"Ο Χριστόφιας έχει πει ότι ένας αποδεκτός αριθμός (για παραμονή) θα είναι γύρω στους 50.000. Δεν το δεχόμαστε", τονίζει ο Ταλάτ ο οποίος σημειώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει ότι ένας αποδεκτός αριθμός εξ αυτών θα πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία, θέση με την οποία διαφωνεί.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: