ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.10.09

Stage ( σκηνή θεάτρου ........)


Σχετικά με το παραπάνω θέμα που κυριάρχει και όχι χωρίς λόγο, στις τελευταίες μέρες, θέλω να καταθέσω κι' εγώ την άποψη μου. Stage λοιπόν, όπως φαίνεται στα αγγλικά σημαίνει, σκηνή θεάτρου ή και μικρή άμαξα ταχυδρομείου.....όποια ερμηνεία και να δώσουμε είμαστε μέσα, σκηνή θεάτρου απελπισίας για τους εργαζομένους με αυτό το καθεστώς και άμαξα μεταφοράς ψήφων για τους πολιτικούς!!!!!!!

Πριν προχωρήσω στην αποψή μου,θέλω να εκφράσω την αγωνία μου και το σφίξιμο στην καρδιά που νοιώθω για αυτούς που αύριο θα βρεθούν χωρίς δουλειά, έστω και μ'αυτή την δουλοπάρικη εργασία/αμοιβή. Πάμε λοιπόν, 1.- Σας πληροφορώ ότι είχα άγνοια αυτού του τρόπου πρόσληψης εργαζομένων μέχρι της προβολής του θέματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να τον καταργήσει. 2.- Επί πλέον πληροφορήθηκα ότι το πρόγραμμα stage θεσπίστηκε από την Ε.Ε. σαν πρόγραμμα μαθητείας/εκπαίδευσης για 18 μήνες, χωρίς ασφάλεια στον ιδιωτικό τομέα. 3.- Και εδώ μπαίνουν οι Ελληναράδες πολιτικοί, που με χρήματα του προϋπολογισμού, όχι της Ε.Ε - αφού δεν υπήρχε τέτοια χρηματοδότηση - αρχίζουν το γαϊτανάκι της προσφοράς εργασίας από τα βουλευτικά γραφεία στο δημόσιο, το τσιφλίκι τους βλέπεις, με πρόσληψη ανασφάλιστων σκλάβων με μισθό Ευρώ 400 - 500 και την προτροπή, "μπες τώρα και θα το τακτοποιήσουμε αργότερα"!!!! Έτσι πέρασαν οι 18 μήνες και έγιναν 2, 3, 4 & 5 χρόνια - όπως άκουσα - και αυτό το "αργότερα" δεν ήλθε ποτέ γιατί φρόντισε στο μεταξύ ο κ Παυλόπουλος - Υπερυπουργός της Ν.Δ. - να περάσει ένα νόμο που λέει ότι οι προσληφθέντες με τα stage δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν!!!!!! 4.- Καί φτάσαμε στις εκλογές, άλλαξε η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, προχώρησε στην κατάργηση των stage και ακόμα ανεκοίνωσε ότι όλες οι συμβάσεις αυτού του είδους που θα λήξουν δεν θα ανανεωθούν και βέβαια έγινε και γίνεται χαμός με τις χιλιάδες που βλέπουν την ανεργία να τους κτυπά την πόρτα..... Ποιός φταίει για την κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε;;;;;; (Α) Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας και κυριότερα η Ν.Δ. που κυβέρνησε την χώρα τα τελευταία 6 χρόνια και που αν παρέλαβε μία τέτοια κατάσταση , έπρεπε κατά το "σεμνά και ταπείνα" και "την ανασύσταση του κράτους"!!!!!! να την καταργήσει, αλλά τότε πως θα τακτοποιούσε "τα δικά της παιδιά"????? και να δείξει ότι κατέβασε τον δείκτη της ανεργίας???

(Β) Τα αριστερά κόμματα, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για "το δίκηο του εργάτη" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΩΝ STAGE ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ?????????και τι έκαναν να τους προστατέψουν????? Γιατί δεν οργάνωσαν μέτωπα αντίστασης???? (Γ) Οι συνδικαλιστές όλων των κομμάτων, τα σωματεία των εργαζομένων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ, κλπ, δεν γνώριζαν ότι αυτό το καθεστώς???? γιατί δεν αντέδρασαν???? Το Ι.Κ.Α., που ακόμα και σε νεόδμητη μονοκατοικία αν ο ιδιοκτήτης βάψει το σπίτι μόνος του πρέπει να πληρώσει ένσημα, πως άφηνε ανασφάλιστους να δουλεύουν στο "μπαταξίδικο δημόσιο???

(Δ) Τέλος οι εργαζόμενοι με καθεστώς stage, αφού πέρασαν την περίοδο της "μαθητείας" και εφ' όσον όπως δηλώνουν κάλυπταν πάγιες θέσεις διαρκούς απασχόλησης, γιατί δεν διεκδίκησαν την μετατροπή της σύμβασής τους με τον ανάλογο μισθό και ασφαλιστική κάλυψη??? Τις σημερινές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις τους γιατί δεν τις έκαναν έγκαιρα παρά το θυμήθηκαν τώρα??? Που θα βρουν τα χρήματα για δικαστικές προσφυγές??? "Πότε επιτέλους θα γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες αυτής της "μαγκούφας" της χώρας και να μην απλώνουμε το χέρι ........"no papa, no mama:??? "

Kαι τώρα τι γίνεται; πως θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός; τι να πω; Πάντως και την "πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" ...δεν γίνεται. "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" ..θα είναι η λύση. Κ.Πάγκαλε, αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, δέχομαι ότι αυτοί που τοποθετήθηκαν από της προκύρηξης των εκλογών μέχρι 04/10/09 πρέπει να απολυθούν... όμως τα δεδουλευμένα πρέπει να τα πάρουν, αλλιώς καταστρατηγείς κάθε εργατικό νόμο και κανονισμό προστασίας εργαζομένου και στα δικαστήρια θα δικαιωθούν.-

Π.Σ.Βελισσαράτος
anti-mamalo

Δεν υπάρχουν σχόλια: