ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.11.09

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Οικονομία του Φόβου και της Παρακμής






Ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Όμως τι σημαίνει στην πραγματικότητα η Παγκοσμιοποίηση για την πορεία της ανθρωπότητας αλλά και για την καθημερινότητα του καθενός μας, σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνεχώς διευρυνόμενη φτώχεια, την προϊούσα καταστροφή του περιβάλλοντος, την έξαρση της θεσμικής και δομικής βίας και των πολεμικών συγκρούσεων; Τι είναι η Pax Americana και ο αμερικανισμός και ποιά είναι η σχέση τους με την Παγκοσμιοποίηση; Τι είναι και ποια η ουσία του φαινομένου που χαρακτηρίζεται ‘αντιαμερικανισμός’; Παγκοσμιοποίηση από ποιον και για ποιον; Και σε τελική ανάλυση, ποια είναι η σχέση όλων των παραπάνω με την οικονομία του Φόβου και της παρακμής; Είναι αυτή η ‘μοίρα’ της ανθρωπότητας; Ήρθε πράγματι το τέλος της ιστορίας, ή μήπως το τέλος του κόσμου;
Για όλα τα παραπάνω και για μια σειρά άλλα ερωτήματα, η τρέχουσα σχετική επιστημονική έρευνα και διεπιστημονική συζήτηση προσφέρει σήμερα σαφείς και έγκυρες απαντήσεις.
Σε αυτή τη συζήτηση μας εισάγει με το καινούργιο του βιβλίο ο Κώστας Λάμπος, υποστηρίζοντας μέσα από την ανάλυσή του, ότι για τη διαμόρφωση αυτής της φρικτής πραγματικότητας, αυτού του είδους της παγκοσμιοποίησης, ο θεμέλιος λίθος ήταν και παραμένει ο εξουσιαστικός Φόβος, η κατανόηση και το ξεπέρασμα του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για μια σύγχρονη θεώρηση των πραγμάτων, για την απελευθέρωση της εργαζόμενης ανθρωπότητας και το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου. ¨Ένας κόσμος που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ενωτική, αυτόνομη, συνειδητή δράση των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού στην προοπτική ενός Νέου Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού.
Με αυτή την οπτική, ο Κώστας Λάμπος οργανώνει την ύλη του και τεκμηριώνει την ανάλυσή του, αξιοποιώντας μια ιδιαίτερα πλούσια βιβλιογραφία, ταξινομώντας τη θεματολογία του στις παρακάτω ενότητες: 1. Φόβος και Οικονομία, 2. Φόβος και κατανομή του παγκόσμιου πλούτου, 3. Μερικές από τις βασικές παρενέργειες του εξουσιαστικού Φόβου στην αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα, 4. Ο Φόβος του εχθρού, 5. Ο Φόβος του «Είναι» και του «Φαίνεσθαι», 6. Ο Φόβος του Νόμου, 7. Ο Φόβος της Ελευθερίας 8. Εγκαταλείποντας τον πολιτισμό του Φόβου και του θανάτου, 9. Σχεδιάζοντας τη μετάβαση στην Ουτοπία, 10. Ατενίζοντας τον Πολιτισμό της Ζωής και 11. Ουμανισμός: Το Φωτεινό Μονοπάτι της Ιστορίας.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο βιβλίο γνώσης, θέσης και πρότασης, γραμμένο με τόλμη, ευθύνη και ευαισθησία, σε γλαφυρή και απόλυτα κατανοητή γλώσσα, έξω και πέρα από σκοπιμότητες και ιδεολογικές προκαταλήψεις, που αξίζει να διαβαστεί και να συζητηθεί.
*
Ο Κώστας Λάμπος (PhD Οικονομικών Επιστημών στο Freie Universitaet Berlin), έχει δημοσιεύσει βιβλία, μελέτες και άρθρα στα ελληνικά και σε πολλές ξένες γλώσσες και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας.
americoglobalism

Δεν υπάρχουν σχόλια: