ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.11.09

- Τι άλλο συζήτησαν οι Παπανδρέου- Γρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες;

Papandreou-Gruefski-BerishaΣε μια συμφωνία εννέα σημείων κατέληξαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας κ.κ. Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα, για την προστασία και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των Πρεσπών. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση των εννέα σημείων (παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω) εντοπίζει λέξεις και φράσεις που θα μπροούσαν να χρησιμεύσουν σε ευρύτερες συμφωνίες, κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Η κοινή λχ, παραδοχή στην ανάγκη εδαφικής ακεραιότητας, κοινού οφέλους και καλής πίστης γύρω από την υπόθεση των Πρεσπών, θα μπορούσε να είναι μια καλή βάση για συζήτηση γενικότερων θεμάτων, και κυρίως των προβλημάτων που έχει η Αθήνα με την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων. Από την άλλη μεριά, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι από την ώρα που η Αθήνα αποδέχεται την καλη πίστη του κ. Γκρούεφσκι στη συνεργασία στις Πρέσπες, θα της είναι μάλλον δύσκολο να την αρνηθεί στις συζητήσεις για την ονομασία του γειτονικού μας κράτους και τη χρήση της (erga omnes κλπ). Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη έχει ένα ενδιαφέρον και αναμένουμε να δούμε τους περαιτέρω κυβερνητικούς χειρισμούς. Παραθέτουμε τα εννέα σημεία της συμφωνίας Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα:

1. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την τριμερή συνεργασία μας στο πλαίσιο του Πάρκου Πρεσπών από το 2000, μέσω της λειτουργίας της ενδιάμεσης Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας και αναγνωρίζουμε τα καίρια στοιχεία που εμπεριέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών που έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο αυτό, ως βάση για τη θεμελίωση της περαιτέρω διακρατικής μας συνεργασίας.

2. Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ολοκληρωμένη προστασία του οικοσυστήματος και η γενικότερη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής της Λεκάνης των Πρεσπών, προσβλέπουμε με ευχαρίστηση στην υπογραφή, στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, δέκατη επέτειο της δημιουργίας του Πάρκου Πρεσπών και Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, Συμφωνίας μεταξύ των τριών χωρών μας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως τέταρτο Συμβαλλόμενο Μέρος, σχετικά με την «Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιοχής της Λεκάνης των Πρεσπών», ως έκφραση της πρόθεσής μας να υλοποιήσουμε πλήρως την Διακήρυξη των Πρωθυπουργών από 2 Φεβρουαρίου 2000.

3. Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση την εδαφική ακεραιότητα, το κοινό όφελος και την καλή πίστη, δεσμευόμαστε για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς μας συνεργασίας προκειμένου να:
- Ενταθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, με έμφαση τόσο σε θέματα ποιότητας όσο και σε θέματα ποσότητας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων που περιλαμβάνονται στο σύστημα της Λεκάνης των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης διασυνοριακών λεκανών απορροής, σύμφωνα με τα ισχύοντα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, πλαίσια και δεσμεύσεις,
- Προληφθεί, ελεγχθεί και μειωθεί η ρύπανση που επηρεάζει την Περιοχή των Πρεσπών, βάσει των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών,
- Προστατευθούν οι εδαφικοί πόροι μεταξύ άλλων από τη διάβρωση και την υποβάθμιση,
- Προστατευθεί, διατηρηθεί και προωθηθεί η βιώσιμη διαχείριση της βιοποικιλότητας στην περιοχή της Λεκάνης των Πρεσπών μέσω μεταξύ άλλων του ελέγχου των αρνητικών επιπτώσεων των ανθρωπίνων/οικονομικών δραστηριοτήτων επί των φυσικών πόρων της Λεκάνης των Πρεσπών σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

4. Προς την κατεύθυνση αυτή, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τα μέσα συνεργασίας μας προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά σχέδια, στρατηγικές και μέτρα, στοχεύοντας στην αποτελεσματική ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στις τομεακές και οικονομικές δραστηριότητες στην Περιοχή της Λεκάνης των Πρεσπών όπως η γεωργία, ο τουρισμός, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η αλιεία, η δασοκαλλιέργεια, η ανάπτυξη υποδομών και η ενέργεια, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης των προστατευμένων περιοχών εντός της Λεκάνης των Πρεσπών.

5. Επιπροσθέτως, αναγνωρίζουμε τη συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης ικανοτήτων, ανταλλαγής εμπειριών, πληροφόρησης και τεχνογνωσίας ως αναπόσπαστο στοιχείο των κοινών μας προσπαθειών, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη στήριξη της διαδικασίας μετάφρασης των τοπικών αναγκών σε συγκεκριμένα και έτοιμα προς χρηματοδότηση προγράμματα, μέσω εις-βάθος εκτιμήσεων και αξιολογήσεων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη συνοχής, οικειοποίησης, ευθυγράμμισης και εναρμόνισης των σχετικών δράσεων.

6. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική απειλή για τους υδατικούς πόρους και τα οικοσυστήματα, όπως οι Πρέσπες, επιδεινώνοντας περαιτέρω τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά τους και δυσχεραίνοντας την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, ενόψει της 15ης Συνόδου των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης Πλαισίου των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009, δεσμευόμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να συνεισφέρουμε σε μία ισχυρή και δίκαιη Συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που να συνάδει με τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

7. Σε αυτούς τους άξονες, τονίζουμε την ανάγκη της συνέχισης ανάπτυξης γεφυρών μεταξύ των χωρών μας, ώστε να βελτιώσουμε το γνωστικό υπόβαθρο και την απόκρισή μας στις κοινές μας προκλήσεις μέσω εφαρμόσιμων, φιλόδοξων, σταθερών και πρακτικών δράσεων.

8. Υπό αυτό το πρίσμα, στηρίζουμε ενθέρμως μία Συμφωνία στην Κοπεγχάγη που θα δίνει τη δέουσα έμφαση στα θέματα προσαρμογής μέσω μεταξύ άλλων της δημιουργίας ενός Πλαισίου Δράσης για την Προσαρμογή που θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αποτελεσμάτων της Κοπεγχάγης και το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη μέτρων προσαρμογής και άμυνας προς τις αυξανόμενες κλιματικές διακυμάνσεις και την κλιματική αλλαγή, μέσω της εφαρμογής ολοκληρωμένων προσεγγίσεων σε επίπεδο λεκάνης απορροής, για την προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και των λειτουργιών και υπηρεσιών τους, όπως αυτό των Πρεσπών, έως το 2012 και μετά.

9. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το Πάρκο Πρεσπών να αποτελέσει και να παραμείνει μοντέλο στο είδος του καθώς επίσης επιπρόσθετο σημείο αναφοράς για την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας.-

τα πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: