ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.12.09

Παρέλυσαν οι περιφέρειες ελλείψει γραμματέων

Κίνδυνος για απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων από κοινοτικούς πόρους


Του Νίκου Ηλιάδη

Σοβαρές δυσλειτουργίες, σύγχυση αλλά και κινδύνους απώλειας κοινοτικών πόρων συνεπάγεται η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη στελέχωση της κυβερνητικής και κρατικής μηχανής. Με την κυβέρνηση να έχει εισέλθει στον τρίτο μήνα της θητείας της, περίπου οι μισές από τις 88 θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων εξακολουθούν να παραμένουν κενές, ενώ οι αρρυθμίες επιτείνονται και από το γεγονός ότι η πλειονότητα των υφυπουργών στερείται ακόμη αρμοδιοτήτων.

Η περίπτωση του Ανδρέα Κουτούπη, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών 22 ώρες μετά το διορισμό του, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν στέλεχος της ΔΑΚΕ και είχε εκφραστεί προσβλητικά για το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε νέες καθυστερήσεις. Βαθύτατα ενοχλημένος ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να επανελεγχθούν όλοι οι έως τώρα διορισθέντες αλλά και όσοι επρόκειτο να διοριστούν τις επόμενες ημέρες. Κατόπιν αυτού η ανακοίνωση ονομάτων νέων γραμματέων σταμάτησε ακόμη και για περιπτώσεις για τις οποίες η σχετική διαδικασία ήδη είχε ολοκληρωθεί και ο διορισμός όδευε προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.


Οι περιφερειάρχες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι δεκατρείς γενικοί γραμματείς των περιφερειών. Τα ονόματά τους επρόκειτο να ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά την τυπική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο. Έπειτα όμως από το φιάσκο Κουτούπη οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για την επομένη και τελικώς αφέθηκαν να γίνουν αυτήν την εβδομάδα, πιθανότατα και σήμερα.
Οι επιπτώσεις ωστόσο από την απουσία περιφερειαρχών είναι ήδη σοβαρότατες. Οι θέσεις παραμένουν κενές από τις 5 Οκτωβρίου, όταν οι τέως περιφερειάρχες έπαψαν ουσιαστικά να ασκούν τα καθήκοντά τους, και από τις 29 Οκτωβρίου, οπότε παραιτήθηκαν, δεν πηγαίνουν καν στο γραφείο τους. Έκτοτε αναπληρώνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες ως προς τα ήσσονος σημασίας θέματα, κυρίως λειτουργικά, ενώ την ίδια ώρα οι φάκελοι με τις σοβαρές υποθέσεις στοιβάζονται στα γραφεία τους. Αυτές αφορούν:
● Το κλείσιμο σειράς έργων ενταγμένων στο Γ’ ΚΠΣ, τα οποία χρηματοδοτούνται κατά 70% από κοινοτικούς πόρους. Τα εκκρεμούντα έργα δεν μπορούν να μεταφερθούν στον επόμενο χρόνο και έτσι ο κίνδυνος απώλειας κονδυλίων είναι ορατός.
● Την προώθηση έργων και δράσεων που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Στον τομέα αυτό υπήρξαν ήδη τρομακτικές καθυστερήσεις (η απορροφητικότητα βρίσκεται μόλις στο 3,1%), οι οποίες επιτείνονται έτι περαιτέρω λόγω της δίμηνης αδράνειας.
● Την προώθηση δεκάδων επιχειρηματικών σχεδίων για χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου, τα οποία συνεπάγονται και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι επιχειρηματίας τα έχουν υποβάλει ήδη, αλλά παραμένουν στα συρτάρια των άδειων γραφείων των περιφερειαρχών.
Η καθυστέρηση στο διορισμό των γενικών γραμματέων στις περιφέρειες προκαλεί δυσλειτουργίες και στους δήμους, καθώς πολλές υποθέσεις τους (απαλλοτριώσεις, αποχαρακτηρισμοί κτλ.) έχουν παγώσει. Προβλήματα δημιουργούνται και με τις προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και νομαρχίες, οι οποίες απαιτούν την έγκριση του περιφερειάρχη. Όπως αποκάλυψε στη “Θ” δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος, “έχουμε πάρει υπαλλήλους, γιατί τους είχαμε ανάγκη, αλλά η πρόσληψή τους βρίσκεται στον αέρα”.

MAΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: