ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.12.09

“Dead Line”


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ψάχνοντας, με την Αλκμήνη, να βρω καλή θεατρική παράσταση για τούτες τις μέρες που εθιμικά το συνηθίζω να παρακολουθώ, έπεσα πάνω στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βούρο και στην παράσταση την οποία σκηνοθετεί και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο (στο “Dead line”). Τι και αν ψηφίστηκε για να εκπροσωπεί όσους τον τίμησαν στο κοινοβούλιο, η δουλειά δουλειά. Προφανώς, για κάτι τέτοιες υποχρεώσεις των μετεχόντων, το κοινοβούλιο είναι άδειο σε μέρες συζητήσεων θεμάτων σημαντικών. Εκτιμώ τον Γιάννη Βούρο σαν ηθοποιό, όπως και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης, αλλά αυτή η στάση του και η μη ηθική χρήση του ασυμβίβαστου με εκνευρίζει και είναι ο λόγος που τελικά δεν πήγα να τον και, εν συνόλω, να την παρακολουθήσω. Για να μην κατηγορηθώ τούτες τις «άγιες μέρες» για πολεμική εναντίον του, σας γνωστοποιώ ότι εμφανίζεται στο Θέατρο Προσκήνιο (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8). Όπως δε ενημερώθηκα από σχετικούς οδηγούς, σ’ αυτή τη παράσταση η ζωή ορίζει στο θύμα της Στράτο (Γιάννη Βούρο) ένα οριστικό Dead Line. Μία ημερομηνία λήξης στα ψέματα και σε όλα τα ανείπωτα. Ο Στράτος είναι τώρα αναγκασμένος να μιλήσει έστω και καθυστερημένα στο φύλακα άγγελό του (Γιάννης Ροζάκης) και στις γυναίκες που καθόρισαν τη ζωή του: στη σύζυγό του (Εβελίνα Παπούλια), στην πρώην (Νταίζη Σεμπεκοπούλου), στη μάνα του (Λίνα Τριανταφύλλου), στον ανεκπλήρωτο έρωτά του (Έλενα Τυρέα). Τέσσερις συναντήσεις, τέσσερις ομολογίες, τέσσερις συγκρούσεις, όπου το υπόκωφο δίνει τη θέση του στην κραυγή και ο ψίθυρος γίνεται πια μια ανοιχτή ακρόαση για όλους. Στη παράσταση της πραγματικής ζωής, σίγουρα ο Γιάννης Βούρος δεν είναι το θύμα. Θύμα είσαι εσύ και από σένα ο Πρόεδρος του Κόμματός του και Πρωθυπουργός σου, σου ζητάει ένα οριστικό Dead Line. Ο Πρόεδρός του σου μιλάει έστω και καθυστερημένα, αναγκασμένος από τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, αλλά πάλι δεν σου δίνει λύσεις. Πάλι σου διαβάζει εκθέσεις ιδεών και ασκεί αυτό που σπούδασε. Κοινωνιολόγος είναι, τις δυσκολίες της κοινωνικής κατάστασης σου περιγράφει και ενώ ακόμα σου ζητά να τον πιστέψεις και να τον εμπιστευτείς ως φύλακα άγγελό σου, εσύ με το δίκιο σου κωλύεσαι. Και πώς να μην κωλύεσαι όταν, ενώ σου υποσχέθηκε ότι επήλθε η ημερομηνία λήξης στα πολιτικά ψέματα και σε όλα τα ανείπωτα, πιστεύεις ότι ανοίγει έτσι νέο κύκλο αναληθειών. Εύλογα αναρωτιέσαι, που ήταν αυτός τόσο καιρό που σε βούλιαζαν «οι άλλοι» πιο βαθιά. Ακούς και το Σαμαρά να σου λέει ότι πολλά από αυτά που τώρα σου προτείνει τα είχε πει και ως εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κανελλόπουλου, το 1978 (!) και σε αποτελειώνει. Τουλάχιστον φιλαράκι, έχεις γυναίκες για να τις ψιθυρίσεις τους καημούς σου;;

2 σχόλια:

Dreaming_Harlequin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αντώνη-Μάριε Παπαγιώτη, καλή χρονιά.
Λυπάμαι που το σχόλιο σου δεν έγινε αντιληπτό νωρίτερα προκειμένου να έχω μαζί σου μια υποτυπώδη επικοινωνία αλλά πίστεψέ με δεν υπάρχει καθόλου χρόνος που θα μου επέτρεπε να "χαζεύω" διάφορα ενδιαφέροντα ή πολλές φορές και αδιάφορα blogs.Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να σε ευχαριστήσω που με "εκτιμάς" σαν ηθοποιό και που δεν θέλεις να κατηγορηθείς για πολεμική εναντίον μου αυτές τις "αγιες μέρες" αλλά και να σε διορθώσω για ανακρίβειες που γράφεις και για τις οποίες είμαι σίγουρος ευθύνεται η άγνοια και η κακή πληροφόρηση που έχεις και όχι η κακή πρόθεσή σου.
1) Το συμβόλαιο για το "deadline" υπεγράφη το περασμένο Πάσχα. Εποχή που οι εκλογές δεν υπήρχαν στον ορίζοντα ούτε καν σαν υποψία.Το συμβόλαιό μου περιέχει ποινική ρήτρα αν δεν τηρηθεί.Και εκτός αυτού δεν θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς να το σπάσω θεωρώντας αντισυναδελφικό και αντιδεοντολογικό να αφήσω κλειστό ένα θέατρο και συναδέλφους που είχαν συμφωνήσει μαζί μου για την συμμετοχή τους,άνεργους.
2)Προφανώς δεν έχεις ενημερωθεί πως αντίθετα, έσπασα το συμβόλαιό μου με την τηλεόραση "χαρίζοντας" στην παραγωγό εταιρεία τις υπόλοιπες αμοιβές μου. Εργασία που θα με κρατούσε τουλάχιστον για 8-9 ώρες μακριά από τα καθημερινά πολιτικά μου καθήκοντα.
3)Τις 2 βραδινές ώρες που βρίσκομαι στο θέατρο (3 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας),δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα στη Βουλή παρά μόνον σε περιπτώσεις ψήφισης κάποιου νομοσχέδιου. Αν ρωτούσες θα μάθαινες ότι στην περίπτωση του προυπολογισμού ήμουν στο Κοινοβούλιο και όχι στην σκηνή του θεάτρου.
4)Υπάρχει μια παραπληροφόρηση σχετικά με τα άδεια έδρανα του Κοινοβουλίου. Θα πρέπει να μάθεις όπως και άλλοι που δεν γνωρίζουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες πως τις ώρες των συνεδριάσεων λειτουργούν παράλληλα σε άλλες αίθουσες πολλές επιτροπές,υποεπιτρπές, συμβούλια, συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων κ.α Αν βρισκόμασταν και οι 300 μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου την ίδια ώρα δεν θα προωθείτο ποτέ!!! καμία άλλη διαδικασία.
5) Ψάξε αν έχεις χρόνο δηλώσεις μου σχετικά με την ευθύνη και το χρέος της εκλογής μου.
6) Τα πολιτικά σχόλιά σου τα αντιπαρέρχομαι.

Να έχεις μια καλή χρονιά
Γιάννης Βούρος