ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.09

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 15/11/09 ΣΕ VIDEO


Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 15/11/09 από το enimerwsi.

Ιδού το σχέδιο της καταστροφής.Θέλουν ολόκληρη την ανατολική Χαλκιδική μεταλλευτική ζώνη, ενάντια στα νερά, τα δάση, τις θάλασσές μας!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

chalkidiki

chalkidiki-metalleia

Skouries-ergostasio

Skouries-grafima

Σαν κύριες δράσεις για την ανάπτυξη των μεταλλείων στην περιοχή μας περιγράφονται οι εξής
stratoniki.wordpress.com

"ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ"..... ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .... "ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ"??


Νομικό και ηθικό πρόβλημα η τοποθέτηση της Δραγώνα

Η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να δείχνει ηθική, πρέπει και να είναι…

Kαι όπου “γυναίκα” βάλτε τη λέξη “κυβέρνηση”.

Τελικά οι επιλογές στο κρίσιμο Υπουργείο Παιδείας, για τη δεδομένη χρονική και ιστορική συγκυρία, μόνο τυχαίες δε μπορούν να θεωρούνται. Μετά την επιλογή του «σκληροπυρηνικού πολιτικά», Γ. Πανάρετου, του οποίου η παρουσία στα έδρανα της παιδείας, έχει τις ρίζες του στα τέλη της δεκαετίας του 80, έρχεται η επιλογή της Θ. Δραγώνα στη βαρύγδουπη θέση της Ειδικής Γραμματείας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων.

Την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, μιας και είναι σύζυγος του συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη, βασικού θεωρητικού εκφραστή του εκσυγχρονιστικού σημιτικού οράματος και φίλου του πρώην πρωθυπουργού.

Οι θέσεις της Δραγώνα πρωτοκαταγράφηκαν στο βιβλίο που εξέδωσε το 1997 με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας», σύμφωνα με την οποία η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).

Αφήνοντας όμως στην άκρη τις όποιες ιστορικές απόψεις που στο τέλος της ημέρας πιθανότητα να εκφράζουν “ιδεολογικές ανησυχίες “ , στη περίπτωση της Θ. Δραγώνα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη τοποθέτησή της στη θέση αυτή.

Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

Πρόκειται όχι απλώς για μια διασταλτική ερμηνεία αναγνώρισης του τίτλου σπουδών, για την εκλογή της ως Καθηγήτρια, αλλά για μια σαφέστατη παραβίαση των κανόνων και των προϋποθέσεων επιλογής, μιας Ειδικής Γραμματέως.

Ακόμα και με όρους «opengov», συναγωνισμού δηλαδή των πλούσιων βιογραφικών που είχαν κατατεθεί. Με όρους ηθικούς αλλά και νομικούς.

Βανζέτι

απο ANTINEWS

ΕΚΑΒ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ??? -- ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ...ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΕΚΑΒ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ..."ΒΓΑΖΟΥΝ" ΣΑΜΑΡΑ..... (ΔΕΙΤΕ !)



MRB για Ελέυθερο Τύπο Σαμαράς 48,1 Μπακογιάννη 43,6
Alco για Πρωτο Θέμα Σαμαράς 51,1 Μπακογιάννη 42
Marc για Εθνος Σαμαράς 52,8 Μπακογιάννη 45,3

*ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ

Ημερομηνία ζητά από τις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Επιστολές στους ομολόγους του των «27» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ζητώντας να υποστηρίξουν το αίτημα της χώρας του, να λάβει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας και δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει την ενταξαική πορεία, εάν δεν επιλυθεί πρώτα η διαφορά, ο Αντ. Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας και παραμένει σταθερά προσηλωμένη ως προς την εύρεση λύσης. "Η συμμετοχή μας στις συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ενεργή και εποικοδομητική, έτσι ώστε, μέσω της εντατικοποίησης της διαδικασίας, να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός, αποδεκτός και από τα δύο μέρη. Η προσέγγισή μας αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, από το 1995, την οποία η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' σέβεται και εφαρμόζει με συνέπεια", ανέφερε στην επιστολή του.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

==============================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Η ΛΕΞΗ "ΣΥΝΕΠΕΙΑ" ...... ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΙΔΕΙΣΧΑΛΚΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.....ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑ......ΑΝ ΜΗ ΤΙΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ.

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ "ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΕ"??? ΑΛΛΟ ΤΟΣΟΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊΣ ΜΕ "ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"

Γιατί δεν ανησυχούν όσο θα περιμέναμε;

Όποιος περιδιαβαίνει τους διαδρόμους της Βουλής, σε ώρα συνεδρίασης και κυρίως το καπνιστήριο που μαζεύονται όλοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι παράγοντες και λοιποί γνώριμοι, δημιουργούν την εικόνα του πολιτικού παράδοξου.

Οι περί τον πρωθυπουργό «σωματοφύλακες», όπως αποκαλούνται από τους συντρόφους τους, δηλαδή το κλειστό επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, άλλα διαχέουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ όταν μιλούν για την μεγάλη αγωνία τους για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και άλλα δείχνει το στυλ, η ομιλητικότητα – ακόμα και για προσωπικά «γούστα» αποδημησάντων συντρόφων – και η έκφραση τους που σίγουρα δεν συνθέτουν την εικόνα του τεθλιμμένου συγγενή έξω από μία μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ταυτόχρονα η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή η εναλλακτική μορφή μιας κυβέρνησης, απέχει από τα πολιτικά πράγματα, τόσο εμφανώς που αναρωτιέται κανείς, αν αρκεί η εκλογική μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού για να δικαιολογήσει την εκκωφαντική … σιωπή της, αν πράγματι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των άδειων εδράνων της Ν. Δ. στην «ώρα του Πρωθυπουργού», όπου παρίσταντο μόνο οι κ. Καλαφάτης και Λυκουρέντζος (που είχαν λόγο να βρίσκονται, αφού θα συζητιόταν ερώτησή τους προς την κυβέρνηση), ο κ. Καντερές και ο κ. Σιούφας.

Είναι εικόνα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ώρα κρίσιμης επέμβασης για να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν;

Μια ματιά σε νοσοκομείο σε ώρες εφημερίας, άλλα δείχνει.

Γιατί άραγε;

Να ένα κουίζ για σοβαρούς πολίτες-λύτες για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

info-guardian.eu
====================================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Δράτομαι της ευκαιρίιας από το quiz της ανωτέρω ανάρτησης του info guardian για να εκφράσω αν όχι την λύση του , την δημιουργούμενη και εύλογη θεωρώ απορία μου αναγνώσκοντας το.
Η περιχαρής ατμόσφαιρα έστω και στο "στυλ",.. έτσι όπως περιγράφεται ...,των καρδιναλίων και ταυτόχρονα παράδοξων εθνοπατέρων εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο παράγει πλείστα συναισθήματα στον μέσο κοινωνικά αναγνώστη.
Ο βομβαρδισμός ανακοινώσεων και περιγραφών της Ελληνικής οικονομίας μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί όχι μόνο στους ευσυνείδητους πολίτες της χώρας αλλά και στα εν συνειδήση "αρπακτικά"
που δραστηριοποιούνται στον ψυχρό εμπορικοοικονομικό ανταγωνισμό και των οποίων η οικονομία αποτελεί όρο ευκαιρίας για την επίτευξη ματαιόδοξων..σαφώς...στόχων οι οποίοι όμως δεν παύουν να αποτελούν και την βασική παράμετρο για την ζήτηση της εργασίας . Οι όποιες ανησυχίες ανεξάρτητα την γωνία θέασις του παρατηρητή που τις διαπιστώνει και τελικά του δημιουργούνται δεν παύουν να αποτελούν δηλωτικά συναισθήματα .
Είναι παράδοξο όταν η αγορά και ο βιοπαλαιστής πολίτης στενάζουν από το πάγωμα των οικονομικών δραστηριοτήτων στην χώρα που ζει ,....πως
οι εντολείς από τον λαό διαχειριστές της εξουσίας μπορούν να "διαπιστώνουν" την έκδηλη πενία του κράτους αλλά να λειτουργούν σαν να "παίζουν" σε άλλο γήπεδο!
"Ελπίζουν" σε κάτι που εμείς δεν ξέρουμε? Άλλωστε η "ελπίδα" πεθαίνει τελευταία. ....Ή τον "βολεμένο" δεν τον "σκιάζει φοβέρα καμιά"???
Ποιος ξέρει!!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ QUIZ.................... = ΣΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΊΑ!!!!
σσ: η γελοιγραφία απο ΤΑ ΝΕΑ

Φρένο στη δημιουργία ζώων - Φρανκενστάιν!!



Ενα ποντίκι που μιλάει; Πίθηκος με σύνδρομο Ντάουν; Σκύλοι με πόδια ή χέρια ανθρώπου;

Οι Βρετανοί επιστήμονες θέλουν να ξέρουν πόσο μακριά επιτρέπεται να φτάσουν στο όνομα της επιστημονικής έρευνας. Ανοίγοντας πρώτη το θέμα, η Βρετανική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών ξεκίνησε μία σχετική έρευνα, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία πλαισίου κανόνων που θα διέπουν την παραγωγή ζώων με ανθρώπινο γενετικό υλικό για επιστημονική έρευνα.

Το έργο της Ακαδημίας αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον ένα έτος και οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στην υιοθέτηση θεσμικού πλαισίου για τους επιστήμονες στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς σκοπεύουν να διερευνήσουν μέχρι ποιου σημείου το κοινό είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί την ανάμειξη ανθρωπίνων γονιδίων σε ζώα, προκειμένου να ανακαλυφθούν τρόποι καταπολέμησης των ασθενειών που προσβάλλουν τους ανθρώπους.

Τακτικές
«Μήπως οι τακτικές αυτές προκαλούν την κοινή αντίληψη περί του τι είναι ανθρώπινο;» δήλωσε ο Μάρτιν Μπομπράου, καθηγητής Ιατρικής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και πρόεδρος της 14μελούς ομάδας που εξετάζει το ζήτημα. «Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα ζητήματα αυτά τώρα, ώστε αφενός να θέσουμε τα κατάλληλα όρια και αφετέρου η έρευνα να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις δυνατότητές της». Η χρήση ανθρώπινου γενετικού υλικού σε ζώα δεν είναι καινούργια υπόθεση. Οι επιστήμονες έχουν ήδη δημιουργήσει πιθήκους rhesus macaque με ανθρώπινο τύπο του γονιδίου Huntingdon, προκειμένου να μελετήσουν την εξέλιξη της νόσου, καθώς επίσης και ποντίκια με ήπαρ από ανθρώπινα κύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της επίδρασης νέων φαρμάκων. Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η τεχνολογία για την εμφύτευση ακόμη μεγαλύτερων ποσοτήτων ανθρώπινου γενετικού υλικού σε ζώα αναπτύσσεται και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες κάποιοι επιστήμονες σε κάποιο μέρος του κόσμου να θελήσουν να σπρώξουν ακόμη περισσότερο τα όρια.

Υβριδικά έμβρυα
«Υπάρχει καταιγισμός από νέες επιστημονικές τεχνικές που καθιστούν όχι μόνο ευκολότερα, αλλά και σημαντικότερα τέτοιου είδους πειράματα», εξηγεί ο Μπομπράου. Τον περασμένο χρόνο είχε ξεσπάσει έντονη διαμάχη στη Βρετανία, με αφορμή την ενέργεια του Βρετανικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει νομοθεσία που επιτρέπει τη δημιουργία «υβριδικών εμβρύων» (ανθρώπων-ζώων) για ερευνητικούς σκοπούς. Αντιμέτωποι στη διαμάχη αυτή, θρησκευτικές ομάδες που διατείνονται ότι τέτοιου είδους πειράματα (τα οποία μάλιστα ένας καθολικός επίσκοπος είχε χαρακτηρίσει ως «επιστήμη Φρανκεστάιν») διαστρεβλώνουν την πορεία της φύσης, και από την άλλη πλευρά κορυφαίοι επιστήμονες που επιμένουν ότι είναι ζωτικής σημασίας στην έρευνα για την καταπολέμηση βαρύτατων ασθενειών. Ο Μπομπράου εξηγεί ότι η ομάδα του επιθυμεί να αποφύγει τέτοιες φρενήρεις διαμάχες στο μέλλον και ελπίζει ότι αναλαμβάνοντας τέτοιου είδους δράση θα πρωτοστατήσουν στη διενέργεια διαλόγου για την ηθική πλευρά των πειραμάτων, αντί απλά να περιμένουν να αντιδράσουν όταν το θέμα προκύψει.

ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ

Φωτογραφίες τραβηγμένες από τα ισπανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια ……

afganistan fotos

Τουρκοβρετανική συναντίληψη


Όταν η εθνική στρατηγική αφοσιώνεται απόλυτα στην αδιάκοπη και απρόσκοπτη επίδειξη καλής θελήσεως ανεξαρτήτου ανταποδόσεως - ανταλλαγμάτων από τους αντιπάλους (βλ Λιμνίτη) και η λογική του καλού παιδιού καθίσταται ως κύριος άξονας διπλωματίας, τότε δεν είναι καθόλου παράξενη η αποθράσυνση των απέναντι στο μέγιστο βαθμό. Ο διατυμπανισμός μη ύπαρξης σχεδίου Β και η αυτόβουλη και εξ ολοκλήρου εναποθέτηση των ελπίδων για επιστροφή των προσφορών από έναν γεωστρατηγικά καλά δομημένο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, άξονα συμφερόντων που αυτοανακηρύσσεται ως περιφερειακή δύναμη, όχι μόνο οδηγά με μαθηματική ακρίβεια στην μη ολοκλήρωση του στόχου, αλλά μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης και να χρησιμοποιηθεί από τον αντίπαλο για καθοδήγηση του θύματος προς τον αυτοεξευτελισμό, εξαγνίζοντας έτσι τον θύτη και επιφέροντας συντριπτική ήττα με συνοδεία απονροπιαστικών αφορισμών.

Όπως τότε έτσι και τώρα, τα μνημόνια υποτιθέμενης συναντίληψης με τους βρετανούς εν συνεχεία κοινών ανακοινωθέντων με τους κατακτητές τα οποία διαφήμιζαν τον νεοεισαχθέντα ευέλικτο τρόπο σκέψης και προβάλλονταν ως αποτέλεσμα του λεγόμενου γωνιάσματος της Τουρκίας, αποδείχθηκαν επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης. Ποια συναντίληψη καταδεικνύει άλλωστε η ανέγερση μνημείων στα κατεχόμενα από τους βρετανούς αποικιοκράτες για τους νεκρούς τους κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και ποια συνταύτιση αντίληψης μπορούμε να έχουμε σαν κράτος με την επίσημη πολιτική αυτής της χώρας; Πόσο μάλλον όταν ο Ύπατος αρμοστής για το Κυπριακό κ.Μίλλετ παρίσταται και επισημοποιεί την εκ βρετανίας ηγεσία και ευλογία για το μνημείο-πρόκληση. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των δικοινοτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που βάση σε αυτά βασίστηκε ολάκερη εξωτερική πολιτική συνεπαίρνοντας και εσωτερικούς χειρισμούς σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, όταν επιδεικτικά οι κατοχικές αρχές προσβάλλουν την υπό συζήτηση για εκ περιτροπής διοίκηση από αυτούς Ε/Κ πλειοψηφία;

Υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα που συμμεριζόμαστε με τέτοιες αφοριστικές ενέργειες που όχι μόνο θίγουν τους ηρωομάρτυρες της ΕΟΚΑ, αμφισβητούν την Κυπριακή ιστορία αλλά πλήττουν παράλληλα το ηθικό των νέων γενιών που θα καλεστούν να ζήσουν οδυνηρούς συμβιβασμούς άνευ καθορισμού και εκτάσεως που τις καλούν τα κόμματα να δεχθούν βασισμένα σε υποτιθέμενες κοινά αποδεκτές και ξεκάθαρες βάσεις συνομιλιών; Όταν τέτοιες υβριστικές πράξεις πηγάζουν μετά από υπερπροβαλλόμενα και πολυδιαφημιζόμενα επιτεύγματα της δικής μας πλευράς τότε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο λαός για το άδικο που ζει από την κούνια του; Κινήσεις σαν και αυτές δεν είναι ξένες προς την ιστορία μας και αποτελούν τραντακτή ένδειξη για επανάληψη της όσο και αν κάποιοι μεταρρυθμίζοντας την ποντάρουν στο απαλό θάψιμο της στην μνήμη της νεολαίας.

Παράλληλα, οι Σουηδοί εξαγνίζουν την Τουρκία εν όψη Δεκεμβρίου χάριν αξιολογήσεως της και απόδοσης σε αυτή πλεονεκτικής θέσεως εν αναμονή επαναφοράς ανανεωμένων σχεδίων λύσης. Ο κ.Μίλλετ που συμβουλεύει τους ηγέτες στο πως να βγουν έξω και να πουλήσουν την λύση, εγκαινιάζει μνημεία της ντροπής στην Κερύνεια.. Ο ΟΗΕ μετά που απέστειλε τον Φακελωτή Ντάουνερ, επέλεξε την οδό των απειλών όπως αυτήν της αποχώρησης της ειρηνευτικής δύναμης και ο κύριος εκφραστής του ο γενικός του γραμματέας μεταφράζει τις συνομοσπονδιακές θέσεις Ταλάτ ως ομοσπονδιακές παρακάμπτοντας έτσι τον Πρόεδρο και τις παρατηρήσεις του για συνοσπονδιακές προτάσεις.

Οι μάσκες έπεσαν και τα ψέματα τέλειωσαν, η καλή θέληση, η ευελιξία, τα υποτιθέμενα γωνιάσματα, τα καλά παιδιά και η μονόπλευρη προαγωγή δικοινοτικού πολιτισμού απέτυχαν παταγωδώς να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των κατοίκων της νήσου. Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι παραδεισένιος και κανείς δεν κάμπτεται με καλοσύνες, τα συμφέροντα καθορίζουν το βαθμό φιλευσπλαχνίας που επιδεικνύεται και απαιτείται από τον καθένα, ιδιαίτερα τους τρίτους. Στο βωμό μιας ακαθόριστης λύσης και επενδύοντας στο φιλότιμο των άλλων λιώσαμε την αξιοπρέπεια μας και θεμελιώσαμε τον αφορισμό στο είδος αντιμετώπισης που θα δεχθούν οι μελλοντικές ηγεσίες. Η μόνη συναντίληψη που είδαμε μέχρι τώρα ήταν η υπόγεια αλλά πάγια μεταξύ της Τουρκοβρετανικής διπλωματίας και των φερέφωνων τους εντός και εκτός Ε.Ε.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ

Ποιο υπουργείο πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ σε ροζ τηλέφωνα


Το εκπληκτικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ άγγιζε το κόστος τηλεφώνων σε υπουργείο, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα. Τα τηλεφωνήματα κατευθύνονταν σε ροζ γραμμές, τηλεπαιχνίδια και τηλεκληρώσεις τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Τα επίσημα στοιχεία δαπανών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί Χατζηγάκη, δείχνουν ότι το 2006 το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ και 80.000 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα. Το 2007, μετά από προειδοποιητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Σκιαδά, το κόστος σταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σε 5,1 εκ. ευρώ ενώ της κινητής σε 40.000 ευρώ. Το 2008, το κόστος πηδάει στα 6 εκ. ευρώ για την σταθερή και 82.500 ευρώ για την κινητή αντίστοιχα.

Το 2009, κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών της υπουργίας του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο λογαριασμός στα κινητά φθάνει τα 90.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 29 κινητά τηλέφωνα ήταν χρεωμένα στο υπουργικό γραφείο, 9 στον υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη και 14 στον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Επίσης, οι δύο γενικοί γραμματείς και ο ειδικός γραμματέας είχαν στην κατοχή τους ακόμη 14 κινητά.

Γνωστή ήταν η καταχρηστική δράση εντός του υπουργείου στον Κώστα Σκιαδά, γενικό γραμματέα του υπουργείου επί ΝΔ. Ο Σκιαδάς είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο εφιστούσε την προσοχή των προϊστάμενων στα ροζ τηλέφωνα και προειδοποιoύσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις: «Παρατηρήθηκε ότι χρεώνονται διάφορες συνδέσεις με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, επίσης με κλήσεις προς 090, που στο σύνολο τους δεν πρέπει να βαρύνουν την υπηρεσία».

Φήμες

Τις τσάκισε τις τράπεζες ο Προβόπουλος!!!


Όπως μας ενημερώνει ΤΟ ΒΗΜΑ ,στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 560.000 ευρώ σε πέντε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος για διαπιστωθείσες παραβάσεις.
Πρόκειται για τις Citibank, Μillennium, Ταμείο Παρακαταθηκών, Πανελλήνια, Κύπρου
Στη Citibank επεβλήθη πρόστιμο 250.000 ευρώ, στη Μillennium 100.000 ευρώ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 100.000 ευρώ, στην Πανελλήνια Τράπεζα 80.000 ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου 30.000 ευρώ.

Ώπα ρε συ Προβόπουλε,τις τσάκισες τις τράπεζες!!!

Θα έχουν τώρα να πληρώσουν ή θα βγουν στη γύρα για δανεικά;
cobra

Ο «ΛΑ.ΟΣ» ΦΕΡΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!

Γράφει ο Στέφανος Σωτηρίου, ιστορικός Βαλκανολόγος

Συντονιστής της Επιτροπής για την Αλλαγή-Μεταφορά Πρωτεύουσας

«να αρθεί το πόθεν έσχες στην οικοδομή, για να βγει το μαύρο χρήμα από τα σεντούκια, να κινήσει την οικοδομή και τα 80 έως 300 δορυφορικά επαγγέλματα…»

είναι η άποψη του ΛΑΟΣ για την Οικονομία, όπως την εξέφρασε με τον γνωστό του στόμφο ο κ. Αδωνις Γεωργιαδης στο κανάλι 10, στις 13/11/2009.

Πρωτοφανής και ασύλληπτη ευφυΐα και οικονομική πρωτοποριακή σκέψη η οποία γεννάει αμέσως τα παρακάτω ερωτήματα.

Α) Ποιος θα αγοράσει αυτά τα νέα σπιτια, συν τα 200.000 απούλητα μέχρι σήμερα;Β) Ποιον θα ωφελήσει η αναθέρμανση της οικοδομής, εκτός από τις τράπεζες, τους εργολάβους και τους αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες (που σήμερα εργάζονται οι Ασιάτες με 10 Ευρω μεροκάματο) εργάτες;

Ο ΛΑΟΣ βάζει τους λαθρομετανάστες από την πίσω πόρτα

Απαντώ, με στοιχεία από μια πολύ γνωστή έκθεση, την οποία ο κ. Καρατζαφερης ασφαλώς γνωρίζει.

Συνέταξαν λοιπόν μια έκθεση οι Τράπεζες και οι Κατασκευαστές με την οποία ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ, για εισροή ακόμα 400.000 λαθρομεταναστών, με το εξής σκεπτικό.

Α) Οι Τράπεζες θα ανοίξουν έτσι τα ταμεία, να δώσουν νέα δάνεια για ανεγέρσεις κατοικιών (ο κύριος όγκος του χρήματος που διακινούσαν ήταν τα στεγαστικά). Β) Οι κατασκευαστές θα κτίσουν, θα οικονομήσουν οι ίδιοι και θα μειώσουν την ανεργία (μεταξύ των μεταναστών εργατών). Γ) Οι Έλληνες θα αγοράσουν τα σπιτια αυτά ως επένδυση ( γιατί οι περισσότεροι έχουν ήδη σπιτια), τα οποία στη συνέχεια θα τα νοικιάσουν σε αυτούς τους 400.000 νέους νομιμοποιημένους Λαθρομετανάστες. Θα βρουν δηλαδή ενοικιαστές οι οποίοι σήμερα απουσιάζουν. ( Λάδι στην μηχανή της κατανάλωσης οικοδομής). Δ) Οι ίδιοι αυτοί οι 400.000 λαθρομετανάστες, υπολογίζεται πως μετά την 5ετια παραμονής τους στην Ελλάδα, θα απευθυνθούν στις τράπεζες σε ποσοστό 18% για να πάρουν καταναλωτικό, επιχειρηματικό και στεγαστικό δάνειο.

Και βέβαια, επειδή δεν γεννούνται ( πολεμούνται από το ελληνικό κράτος οι Έλληνες γι αυτό και δεν παράγουν προϊόντα και παιδιά, τα δυο μοναδικά στοιχεία για την επιβίωση ενός έθνους) Ελληνόπουλα, όταν μπουν αυτοί οι 400.000 λαθρομετανάστες στο σύστημα, οι τράπεζες θα ζητήσουν ακόμα 400.000 νέους πελάτες, και ακόμα 400.000 στην άλλη δεκαετία κ.λ.π, κ.λ.π.

Πόσοι Έλληνες Γεννιούνται και πόσα ακόμα σπίτια χρειάζονται

Σημειώνω και τονίζω , προς τον κ. Γεωργιαδη και το κόμμα του το ΛΑΟΣ, ότι στην Ελλάδα γεννιούνται μόλις 75.000 Ελληνόπουλα τον Χρόνο (συν 35.000 αλλοδαπά). Είμαστε η προτελευταία χώρα στον κόσμο σε γεννήσεις -τελευταία η πολύπαθη Σερβία με 0,84 παιδιά ανά οικογένεια- με 0,96 παιδιά. Για σύγκριση αναφέρω ότι στην Τουρκία γεννιούνται 1.600.000 παιδιά κάθε χρόνο!

Τον κ. Γεωργιαδη βεβαια, παραδόξως ούτε το «ΛΑΟΣ» που προβάλλεται ως πατριωτικό κόμμα, δεν τον απασχόλησε ποτε το σοβαρότερο εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό έθνος στα 5.000 χρόνια της ιστορίας του.

Δεν γνωρίζω αν το κάνει από άγνοια, αφέλεια, η παπαγαλίζει τις απόψεις των Τραπεζιτών και των Κατασκευαστών. Από την μια καταθέτει ερωτήσεις για την μετανάστευση (και τις διαφημίζει στις τηλεοράσεις) και από τη πίσω πόρτα ανοίγει την μετανάστευση για πολλαπλάσιο αριθμό λαθρομεταναστών.

Σημασία έχει πως ασχέτως λόγου, οι απόψεις τους είναι εθνικά επικίνδυνες.

Τρικυμία Κρανίου.

Η Οικοδομή δεν είναι παραγωγικός τομέας της οικονομίας κ. Γεωργιαδη.

Η Οικοδομή κατ΄αρχας είναι συνάρτηση του πληθυσμού, αυτού που επιχειρείτε να τον αυξήσετε με την λαθρομετανάστευση. Δεν ξέρω αν μάθατε τα οικονομία ως βιβλιοπώλης, που είπατε στην εκπομπή ότι είστε.

Ακούστε την είδηση για το τι εστί παραγωγή.

«Στο λιμάνι του Πειραιά, η απεργία των Λιμενεργατών εγκλώβισε 4.800 εισαγόμενα κοντεινερ και ΜΟΛΙΣ 640 εξαγόμενα».

Καταλάβατε τι σημαίνει ΠΑΡΑΓΩΓΗ και Εθνικός πλούτος.;

Τράπεζες, υπηρεσίες, τουρισμός με εισαγόμενους – ενοικιαζόμενους εργάτες στα ξενοδοχεία, με 400 Ευρω (από Ρουμανία και Βουλγαρία) για 12 ωρο εργασίας, με εισαγόμενα τρόφιμα και ποτά, οικοδομή με εισαγόμενα υλικά και αλλοδαπούς εργάτες, με τεράστια εξαγωγή συναλλάγματος κ.λ.π., είναι απλά ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ εισαγόμενων προϊόντων…

Και η κατανάλωση ήταν και είναι μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού ΑΕΠ!!! Μόνο καταναλώνουμε κύριοι, δεν παράγουμε κάτι στον πρωτογενή, στην μεταποίηση και στις νέες τεχνολογίες. Που μόνο αυτοί οι τομείς γενούν εθνικό πλούτο και ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ και κάνουν τα 600 κοντερινρ που ήταν προς εξαγωγή στον Πειραιά, 6.000!

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε αυτό το απλό πράγμα, μην ασχολείσθε με την πολτικη.

Δεν αυξάνουν λοιπόν τον Εθνικό Πλούτο.

Χρήμα διαρρέουν προς το εξωτερικό και ασφαλώς αυτή η σαθρότητα, της «Οικονομίας της Οικοδομής» και της κατανάλωσης, οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή Πτώχευση.

Βρίσκεσθε σε σύγχυση κύριε Γεωργιαδη και κ. Καρατζαφερη και ελπίζω κάποια αλλα στελέχη του ΛΑΟΣ, να μην ενστερνίζονται τι επικίνδυνες απόψεις σας.

Ύποπτη και εθνικά επικίνδυνη άποψη

Και για να μας πείσει για το ορθό της άποψης του ο κ. Γεωργιαδης επικαλέστηκε τον Ν.Φελέκη, τον διευθυντή του «Κόσμου του Επενδυτή».

Μοιράζονται λέει τις ίδιες ιδέες !!!

Ο κ. Γεωργιαδης και ο κ. Καρατζαφερης το ξέρουν αλλα δεν το λένε δημόσια γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τα εκδοτικά συμφέροντα, ξέρουν ποιος είναι ο κ. Φελεκης. Και τι συμφέροντα προβάλλει. Οι περισσότεροι από εμάς όμως όχι!

Είναι ο σύζυγος της κας Μαριλενας Κοππά.

Ναι, της σύμβουλου του Γ. Παπανδρέου για την Μετανάστευση. Αυτής που εκπόνησε το σχέδιο να αλλάξει ο κώδικας Ιθαγένειας, να πάρουν όλοι οι Πακιστανοί-Αφγανοί κλ.π., ελληνική υπηκοότητα, να υποδεχόμαστε και να νομιμοποιούμε ΟΛΟΥΣ όσους μπαίνουν στην Ελλάδα, να τους δίνουμε άσυλο, μισθό, σπιτια δωρεάν αντί για ξενώνες …!

Η κα Κοππά είναι σήμερα (επικεφαλής, αν δεν κάνω λάθος, μετά την υπουργοποίηση Παπακωνσταντινου) των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ήταν δε υποψήφια για την θέση του Αν.Υπ. Εξ. και την «έφαγε» ο Δρούτσας στο παρά 1¨.

Στεφανος Σωτηρίου

Επιτέλους! Αγωγή κατά της Τουρκίας

Του Νικόλαου Γεωργαντζά*


Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2009. Η Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια και δημοσιογράφος, γράφει γιά την γενναιόδωρη προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου (UK) να επιστρέψει (sic!) 45% εδάφους των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, υπό τον όρο όμως ότι θα φθάσουμε επιτυχώς σε λύση. Υπέροχο το άρθρο της, αλλά το καυτό ερώτημα που διέλαθε της Φανούλας Αργυρού είναι γιατί οι Βρετανοί εισάγουν ένα τέτοιο δόλωμα μέσα στην όλη κατάσταση της κυπριακής προβληματικής?

Πρώτον, διότι οι Βρετανοί κατανοούν πως ένα σχέδιο επίλυσης της κυπριακής προβληματικής δεν μπορεί να αγνοεί τις πολλές οικονομικές ζημίες που η πολύχρονη τουρκική κατοχή έχει προκαλέσει στην Κύπρο. Δεύτερον, το σχέδιο επίλυσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την αποζημίωση που απαιτείται γιά την αποκατάσταση της Κύπρου ως παράγοντα εξωγενή στην υπερτριαντακονταετή σύγκρουση. Τρίτον, οι Βρετανοί κατανοούν πως οι αλληλένδετοι λόγοι πουυποστηρίζουν το ‘ΟΧΙ' της Κύπρου στο σχέδιο του ΟΗΕ είναι μεν πολιτικοί αλλά παράλληλα και οικονομικοί.

Σε σχετική μου μελέτη (Γεωργαντζάς 2007), αποδεικνύω ότι η προσέγγιση της οικονομικής αποζημίωσης της Κύπρου ως παράγοντα εξωγενή στην τουρκικήκατοχή μπορεί να οδηγεί σε μία διαρκή, χωρίς τέλος σύγκρουση. Αντίθετα, η αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που η Κύπρος έχει υποστεί ως ενδογενούς παράγοντα μπορεί να επιλύσει την όλη προβληματική, εφόσον αυτό το σημείοαναφοράς εκτονώνει την κατάσταση και οδηγεί έτσι σε ισορροπία.

Σύμφωνα με επίσης σχετική μελέτη μου (Γεωργαντζάς 2003), κατά το έτος 2000, λόγω της τουρκικής κατοχής από το 1974, τα ξενοδοχεία της Κύπρου έχασαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν επιπλέον 1.490.617 τουρίστες (Σχ. 1α). Ως αποτέλεσμα, μεταξύ του 1974 και 2000, τα ξενοδοχεία της Κύπρου μπορεί να έψουν υποστεί απώλεια εσόδων, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 227.554.242 κυπριακών λιρών (Σχήμα 1β). Σε επίσης σταθερές τιμές του έτους 2000, η συνολική απώλεια κερδών αγγίζει τα 3.744.912 κυπριακές λίρες (Σχήμα 1γ).

Η εκτίμηση των οικονομικών ζημιών που υπέστη η Κύπρος, μόνο στον υπο-τομέα του τουρισμού που αφορά τα ξενοδοχεία (Σχ. 1δ), δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι ζημίες μπορούν να θεωρηθούν ως ένας ενδογενής παράγοντας της πολύχρονης τουρκικής κατοχής και, με αυτόν τον τρόπο, να τερματίσει η
σύγκρουση. Γιά να αποζημιωθεί όμως η Κύπρος, η Τουρκία πρέπει να καταβάλει εντόκως το ποσό που αποζημιώνει την Κύπρο, λαμβανομένων υπόψη όλων των τομέων της οικονομίας της.

Επισυνάπτω το προσχέδιο μελέτης διεκδίκησης αποζημιώσεων, που είχα θέσει επίσημα στην ΕλληνοΚυπριακή πλευρά· καταρχήν στο σύνδεσμο ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) της Κύπρου το 2001, αλλά και σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη με σχετική γραπτή εισήγησή μου, το 2004.

Πηγές:
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ:ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ
ΗΠΑ!
ΗΠΑ: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Τουρκίας

Γεωργαντζάς NΚ (2003) Tourism dynamics: Cyprus' hotel value chain and
profitability. System Dynamics Review 19(3): 175-212


Γεωργαντζάς NΚ (2007) Digest® wisdom: collaborate for win-win human
systems. In Y. Shi et al (Eds) Advances in Multiple Criteria Decision
Making and Human Systems Management.
Amsterdam, Holland: IOS Press, pp. 341-371

Γεωργαντζάς NΚ (2009) Scenario-driven planning with system dynamics (shows
a case study of «Cyprus' environment and hotel profitability»). In B.
Meyers, (Ed.), Encyclopedia of Complexity and System Science. Entry # 573,
Vol. 9, pp. 7830-7853

Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, USA
Tel: 1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.eduΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Web:
http://www.bnet.fordham.edu/facultydirectory/management/ngeorgantzas.html
Recent Web: http://www.mams.salford.ac.uk/CORAS/Projects/SD/
greekamericannewsagency

H διαχρονική αξία του ΠΑΣΟΚ


Δια την αντιγραφήν:

Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Από το group στο facebook, "Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1980: κοινωνία, πολιτική, μαζικός πολιτισμός"

Τραγάκης και Σαλμάς τον οδηγούν σε ανεξαρτητοποίηση



Τι μας είπε ο Δ. Σταμάτης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του

Εκτός από το εσωκομματικά που είναι τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο αυτό που επηρέασε την συμπεριφορά του Δ. Σταμάτη (για να φτάσει μέχρι τη σημερινή προαναγγελία της προθέσεως του να ανεξαρτητοποιηθεί)είναι η αδικία που αισθάνεται όλη αυτή τη διετία που ήταν Βουλευτής. Ο κύριος λόγος της επιθετικής του συμπεριφοράς εντοπίζεται στην άνιση μεταχείριση όσον αφορά την αξιοποίηση του κοινοβουλευτικά και σε σύγκριση πάντα με το Βουλευτή Μ. Σαλμά. Από την ώρα που έγινε γνωστή η πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί ,σε όσα Μ.Μ.Ε. μίλησε ο Βουλευτής ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ο τρόπος λειτουργίας του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη. Ιδιαίτερα για τον Γ. Τραγάκη χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα και αφήνει σκιές. Επίσης, μιλώντας στο Παρόν προχωρά ακόμα περισσότερο και τον κατηγορεί για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους βουλευτές προκειμένου να συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, η συμμετοχή στις οποίες συνεπάγεται και σημαντική αύξηση στις βουλευτικές αποζημιώσεις τους. Όπως μας δήλωσε ο Δ. Σταμάτης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ενώ ο ίδιος ήθελε δεν έγινε μέλος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ενώ τη θέση κατέλαβε ο πρώην Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς παρότι ιατρός στο επάγγελμα όπως μας επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σταμάτης δεν ξεχνά την προνομιακή μεταχείριση που έτυχε και πέρυσι ο κ. Σαλμάς από το κ. Τραγάκη αφού τον τοποθέτησε Γενικό Εισηγητή του κόμματος στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Διαπιστώνετε λοιπόν ότι η αντιπαράθεση των 2 πολιτικών ανδρών η οποία έρχεται από το παρελθόν έχει μέλλον και κυρίως είναι αυτή που καθορίζει τις μελλοντικές αποφάσεις του κ. Σταμάτη μέχρι στιγμής. Αυτές είναι οι άγνωστες πτυχές της δυσαρέσκειας του Βουλευτή που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανεξαρτητοποίηση του.
Ένας Τραγάκης και ένας Σαλμάς λοιπόν του κάθονται στο στομάχι κάνοντας του την παρουσία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα πλέον δυσάρεστη !
to paron aitoloakarnanias

ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ.... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ....ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

Το ΑΙΓΑΙΟ το Ελληνικό αρχιπέλαγος αποτελεί το το βασικό πεδίο διεκδικήσεων της Τουρκίας.
Μετά το επεισόδιο των Ίμίων , η Τουρκία δίνοντας και σ' αυτό το θέμα τις δικές της αντιεπιστημονικές ερμηνείες, συνέχισε να αμφισβητεί ακόμα πιο έντονα τους γενικής αποδοχής κανόνες του διεθνούς δικαίου ή να δηλώνει προκλητικά ότι θα τους εφαρμόζει, όπου και όπως την συμφέρει. Αμέσως μετά τα Ίμια μάλιστα, στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα Ερμπακάν - Τσιλλέρ, συναντάμε την δήλωση...«Η Τουρκία θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει. Εντούτοις δεν θα επιτρέψει η εφαρμογή τους να είναι αντίθετη στην εθνική της ασφάλεια και τα συμφέροντα της».
Η Τούρκος Πρωθυπουργός Tansu Ciller, δεν δίστασε να δηλώσει ότι χίλια νησιά του Αιγαίου είναι Τούρκικα. Μετά ανέβασε τον αριθμό αυτών των νησιών σε τρεις χιλιάδες και απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα θεωρώντας casus belli κάθε αμφισβήτηση των λόγων της. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρά και για την εφαρμογή στο Αιγαίο του εθιμικού κανόνα για αύξηση της χωρικής θάλασσας μέχρι τα δώδεκα μίλια.
Σήμερα η Τουρκία πέραν των έμμεσων και άμεσων κατ εξακολούθηση πρακτικών της οι οποίες χαρακτηρίζονται υπό το προφίλ της αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει προχωρήσει στην βάση της νόμιμης εκτόπισης της Ελλάδας από το ΑΙΓΑΙΟ.

Το νέο κέντρο ελέγχου ναυτικής επιτήρησης και παρακολούθησης με την κωδική ονομασία «Μεγάλος Ορίζοντας» (Uzun Ufuk) η Τουρκία ξεκίνησε την επιτήρηση του Αιγαίου με αποτέλεσμα να πλεονεκτεί έναντι της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση. Έτσι η Τουρκία μέσω του νέου κέντρου της αποκτά στρατηγικό πλεονέκτημα αφού το Διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα σε εκείνον που λαμβάνει και εντοπίζει έγκαιρα και έγκυρα τον κινδυνεύοντα να επιλαμβάνεται πρώτος για την παροχή βοήθειας .
Κατ αυτήν την έννοια η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τους διεθνής νόμους και το Δίκαιο της Θάλασσας μπορεί να απαιτήσει λόγο δικιάς μας αδυναμίας να εισέρχεται και να εκτελεί αποστολές Έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Πέραν των συστημάτων εντοπισμού η Τουρκική Ακτοφυλακή διαθέτει ένα πολυάριθμο επιχειρησιακό στόλο τόσο θαλάσσιων όσο και εναέριων μέσων που αυξάνει περισσότερο τις δυνατότητες επίτευξης των στόχων της.
Στην φώτο Το παλαιό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ)του Υπ. Ναυτιλίας επί της Γρ Λαμπράκη σήμερα το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται στην ακτή Μιαούλη.

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά και ο κίνδυνος είναι άμεσος αφού δια της νόμιμης οδού δύναται ο διαμοιρασμός του Αιγαίου αν όχι η πλήρης ανάθεση στην Τουρκία να εκτελεί αποστολές Έρευνας - Διάσωσης (SAR) η χώρα μας περί άλλων τυρβάζει.

Το έτος 2000 η κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Ναυτιλίας κύριος Παπουτσής είχε προβεί στον σχεδιασμό ανάλογου κέντρου (VTMIS) το οποίο όμως περιορίστηκε μέχρι και σήμερα στο να καλύπτεται η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά καθώς και επιλεγμένες περιοχές του Ιονίου πελάγους. Επίσης πέντε (5) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εξοπλίστηκαν με συστήματα αυτόματης μεταφοράς εικόνας θαλάσσιας κυκλοφορίας από το κέντρο VTMIS προς τα σκάφη και αντίστροφα. Τέλος, επτά (7) περιφερειακά Κεντρικά Λιμεναρχεία της χώρας λαμβάνουν πληροφορίες κυκλοφορίας πλοίων από το VTMIS και έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων κυκλοφορίας της περιοχής αρμοδιότητάς τους. Τουτέστιν η χώρα μας δολιχοδρομεί από τον στόχο της ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό για την επικράτηση της έναντι στους Τουρκικούς σχεδιασμούς και τις διεκδικήσεις της γείτονος στον τομέα SAR.
(οι φώτο από το defencenet.gr)
===============================================================


Από το 2000 έως και σήμερα οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχώρησαν βήμα από τον αρχικό σχεδιασμό.
Η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου δια του Υπουργού της κυρίου Χρυσοχοίδη με το πρόσχημα εφαρμογής νέων κρατικών δομών δια μοίρασε τον κρατικό φορέα του ΛΣ .
Το Λιμενικό Σώμα έως και σήμερα παρά τα πενιχρά μέσα τα οποία διαθέτει όσον αφορά την Έρευνα και Διάσωση επέδειξε δια των πεπραγμένων των αποστολών των οποίων έχει επιληφθεί, ότι είναι άξιο εμπιστοσύνης .Ενδεικτικά αναφέρω τα στελέχη του ΛΣ τα οποία υπηρετούν στα Ε/Π έρευνας και διάσωσης super puma ,από το έτος 2000 έως και σήμερα έχουν να επιδείξουν τον άθλο διασώσεων και αεροδιακομιδών περί των 2184 ψυχών...
οι οποίες σήμερα χάριν της αυτοθυσίας των ανδρών του ΛΣ ... της ετοιμότητας τους, του σθένους τους και του επαγγελματισμού τους ..... χάρισαν σε αυτές την χαρά να είναι δίπλα στις οικογένειες τους.
Αντί της αναβάθμισης του ρόλου του ΛΣ εν όψη του Τουρκικού επεκτατισμού και των προκλήσεων ώστε να αποτελέσει το αντίπαλον δέος ,απαξιώνεται από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Είναι ακατανόητοι οι λόγοι συρήκνωσης και η αποψίλωση του κρατικού φορέα που αποτελεί την εθνική ασπίδα των θαλάσσιων συνόρων της χώρας εν καιρό ειρήνης.
Σήμερα μετά την απαξίωση του ΛΣ από τις παρεμβάσεις του Υπ ΠΡ.ΠΟ. κυρίου Χρυσοχοίδη το ΛΣ απαξιώνεται με αποτέλεσμα να τίθενται εύλογα ερωτήματα του σκοπού του εγχειρήματος
αυτού. Είναι αδιανόητος ο διαμοιρασμός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του πρώην Υπ. Ναυτιλίας όταν μόνο το ΕΚΣΕΔ (έρευνα και διάσωση) (ΔΑΝ Β΄) ανήκει στο Υπ ΠΡ.ΠΟ και τα άλλα τρία τον αριθμό τμήματα της Διεύθυνσης έχουν μεταφερθεί στο Υπ. Οικονομίας. Μπροστά στην πρόκληση και στην ανάγκεότητα είναι αδιανόητη η διάσπαση της δύναμης, παρόλα αυτά έγινε!
Ο καινοτόμος νομοθέτης του ΠΔ 189 αποσύνθεσε το πλέον δομημένο και υγιές κρατικό φορέα και έθεσε το αρχιπέλαγος εν αμφιβόλο καθεστώς αφού τα άρθρα του διατάγματος, έβαλαν στο φύλακα του.... στο ιστορικό ΛΣ .....ταφόπλακα
Το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος, λειτούργησε στα διεθνή πρότυπα, μόνο η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή προηγήθηκε και έχει μεγαλύτερη ιστορία..

Με παράπονο και αγανάκτηση....
ένας Αξιωματικός ΛΣ που έτυχε να γνωρίζει τι εστί SAR

ΠΗΓΕΣ : ΥΕΝΑΝΠ/ΕΚΣΕΔ , ΥΕΝΑΝΠ/VTMIS , VTS

Το όραμα της Ντόρας Μπακογιάννη

bakogianni_dora_europeΜετά τις θέσεις της για το νέο μοντέλο κόμματος που θέλει για τη Νέα Δημοκρατία, η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δημοσίευσε χθες (12-11-2009) ένα «πλαίσιο αρχών για μια δυνατή ΝΔ, για μια δυνατή Ελλάδα», όπως το ονόμασε (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο).

Πρόκειται για δεκαέξι (16) παραγράφους, στις οποίες περικλείει την πρότασή της για την Ελλάδα του αύριο. Το κείμενο έχει εμφανώς δυνατά σημεία, αλλά και άλλα που δεν μας διαφωτίζουν ούτε στοιχειωδώς. Αρχίζουμε από τα πρώτα:
1- Στην τρίτη παράγραφο, συνδέει θαρραλέα την ατομική ελευθερία με την ατομική ευθύνη. Κάνει λόγο για επιχειρηματικότητα, καινοτομία, γνώση και εξωστρέφεια, ως παράγοντες βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Η επιμονή της στις ισχυρές επιχειρήσεις και το ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό, τη διαφοροποιεί τόσο από την τρέχουσα κυβερνητική ρητορική, όσο κι από το αντίστοιχο κείμενο του Αντώνη Σαμαρά. Η αντίληψη που διατρέχει την παράγραφο αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο αληθινά προοδευτικού πολιτικού λόγου.
2- Στην τέταρτη παράγραφο το νέο στοιχείο είναι η σύνδεση της κοινωνικής αλληλεγγύης με την ισότητα στις ευκαιρίες, αλλά και με την ενοικτή και υγιή οικονομία, σε αντίθεση με τις σοσιαλιστικές και χρεωκοπημένες αντιλήψεις που ισχυρίζονται ότι η κοινωνική αλληλεγγύη συνδέεται με την αυξημένη κρατική παρουσία στην οικονομία. Δυστυχώς στις μέρες μας αυτά πρέπει να τα κάνουμε ξεκάθαρα στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες χώρες η σχετική συζήτηση έχει λήξει προ πολλών ετών υπέρ της ανοικτής οικονομίας και κοινωνίας. Το ίδιο ισχύει για την επόμενη παράγραφο του μανιφέστου Μπακογιάννη, όπου ξεκαθαρίζει ότι η ανάπτυξη συνδέεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα στηρίζεται στην παραγωγή πλούτου, όχι στην κατανάλωση. Οι ξένες επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα κι η ανταγωνιστικότητα, η δια βίου μάθηση κλπ αποτελούν για όλο τον πλανήτη δεδομένες προϋποθέσεις ευημερίας, ενώ για την Ελλάδα στοιχεία του πολιτικού διαλόγου. Συνεπώς, είναι στα θετικά του κειμένου η ρητή αναφορά τους.
3- Σημαντική είναι και η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στη νέα γενιά (ένατη παράγραφος). Παρά το γενικόλογο των αναφορών της, επικεντρώνει την προσοχή της σε μια κατηγορία πληθυσμού, στην οποία η Νέα Δημοκρατία υστερεί δραματικά και διαχρονικά. Μένει να δούμε πώς ακριβώς σκοπεύει να το πράξει. Αλλά αυτά θα τα δούμε μετά τις 29 Νοεμβρίου…
4- Το πιο σημαντικό από τα καινοτόμα στοιχεία του νέου πολιτικού της λόγου, πιστεύουμε ότι είναι η παράγραφος 11, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για την οικογένεια ως πυρήνα ελευθερίας. Αν και το σχετικό απόσπασμα είναι μάλλον επιφανειακό, ωστόσο η ρητή αναφορά του και η διεύρυνση της βοοήθειας που υπόσχεται (πέρα από την οικονομική, προτείνει και βοήθεια που θα στηρίζει την οικογένεια στην καθημερινότητά της. Αυτό πρέπει να γίνει σημαία από τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι ίσως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.
5- Επίσης σημαντική είναι η παράγραφος 13 που μιλάει για απελευθέρωση των κρυμμένων δυνάμεων της ελληνικής περιφέρειας. Ίσως έπρεπε να πάει λίγο μακρύτερα και να τονίσει την ανάγκη επανόδου μεγάλου μέρους του πληθυσμού από τις μεγαλουπόλεις στην ύπαιθρο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει θαρραλέα πολιτικη ανάστασης της περιφέρειας, ώστε να μπορεί να κρατήσει στην πατρογονική γη όσους θελήσουν να επιτρέψουν και να ζήσουν εκεί.

Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα δυνατά σημεία του μανιφέστου Μπακογιάννη. Ας δούμε τώρα τις αναφορές που υστερούν:

1- Οι δυο πρώτες παράγραφοι, ενώ κάνουν λόγο για αυτονόητα πράγματα, είναι πίσω από τις εξελίξεις. Δεν είναι δυνατόν, π.χ. να αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός προχώρησε μπροστά ακολουθώντας τις μεγάλες επιλογές της ΝΔ: εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, Ευρώπη, ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, εκσυγχρονισμός, τεχολογία καινοτομία…», μόλις ένα μήνα μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ η οποιά στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε δεν προσέφερε στους Έλληνες ούτε ιδιωτική πρωτοβουλία (ακόμα το κράτος είναι παμφάγο κι ανίκανο), ούτεδιαφάνεια (να μην πούμε για υποθέσεις που σκανδάλισαν..), για ανταγωνιστικότητα (ελάχιστα βήματα φοβισμένα έγιναν επί 5,5 χρόνια), για τεχνολογία και καινοτομία (τίποτα από αυτά δεν προχώρησε επί κυβερνήσεων ΝΔ). Πώς θα πιστέψει ο πολίτης την κυρία Μπακογιάνη, όταν σε τέτοια συγκυρία του λέει πράγματα τόσο μακριά από την πραγματικότητα;
2- Χειρότερα είναι τα πράγματα στη δεύτερη παράγραφο. Εδώ αναμασά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: Για πελατειακές σχέσεις, για αδιαφάνεια κλπ. Μόο που στην προηγούμενη 5ετία ο Παπανδρέου ήταν στην Αντιπολίτευση, εώ η ίδια η κα Μπακογιάννη κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Ουσιαστικά, η εμμονή της να παρουσιάζεται ως «θηλυκός Καραμανλής» στη συγκυρία που βρισκόμαστε, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για την υποψηφιότητά της.
3- Στην παράγραφο 7 μιλά για ένα «ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος». Ό,τι από αυτά που περιγράφει δεν τα έχει ήδη πει ο κ. Παπανδρέου (λιγότερους δήμους, εκλεγμένη περιφέρεια κλπ) τα είχε πει προεκλογικά ο κ. Καραμανλής (μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών κλπ). Τίποτα καινούργιο δεν διαβάσαμε κι εδώ.
4- Η δήθεν αυτοκριτική της παραγράφου 8 («κάναμε λάθη») ακυρώνεται στα μάτια των πολιτών λόγω της πολύ πρόσφατης συμετοχής της σε κορυφαία θέση της απελθούσης Κυβερνήσεως. Αυτό το είπε ο Καραμανλής κι οι πολίτες με την ήφο τους δεν τον συγχώρεσαν. Γιατί πρέπει να το κάνουν με την Μπακογιάννη;
5- Η σύνδεση ελευθερίας και ασφάλειας (παράγραφος 10) είναι επίσης ένα ξεπερασμένο θέμα, που έσει την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι μια Κυβέρνηση θα το επιτύει στην πράξη, όχι στα λόγια. Τώρα το επιχειρεί ο αρμόδιος υπουγός κ. Χρυσοχοϊδης. Αντίθετα, δεν το κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, κυρίως όταν τον περασμένο Δεκέμβριο κάηκε ολόκληρη η Αθήνα. Ποιος θα θεωρήσει ότι η αναφορά αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη θα της προσδώσει πόντους στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ;
6- Η αναφορά στην πολιτιστική μας κληρονομιά γίνεται προς το τέλος, δείχνοντας ότι ο Πολιτισμός δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Τέλος, η αναφορά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί επιθυμία όλων των Ελλήνων κι όχι κριτήριο επιλογής πολιτικού κόμματος και πολιτικού αρχηγού. Πολύ περισσότερο που η αναφορά είναι εντελώς γενικόλογη και έρχεται μετά από μια 5ετία αδυναμίας της ΝΔ να κάνει σημαντικά πράγματα στον τομέα αυτό.

Σε πολλά σημεία, το μανιφέστο Μπακογιάννη φαίνεται να απαντά περισσότερο στο αντίστοιχο του Σαμαρά και λιγότερο στα «θέλω» των πολιτών. Σε γενικές γραμμές είναι ένα κείμενο με συν και πλην, χωρίς ορατή βοήθεια στην προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να «γυρίσει» την πορεία των πραγμάτων και να ξαναπάρει κεφάλι στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. -

τα πραγματα

13.11.09

Κώστας Μητσοτάκης προς Αντώνη Σαμαρά: "Μπορείς να με λες μπαμπά!"



Στιγματισμενοι

Το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα..Η πρώτη αναδάσωση στα καμένα των καλοκαιρινών πυρκαγιών του 2009





Η πρώτη αναδάσωση στα καμένα των καλοκαιρινών πυρκαγιών του 2009, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από την Μ.Κ.Ο GREEN BELT (www.greenbelt.gr) .


Συγκεκριμένα αναδασώθηκε η θέση Καλλιθέα στο Δήμο Παλαιάς Πεντέλης στο Πεντελικό Όρος.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν δημόσια σχολεία του Λεκανοπεδίου Αθηνών, ενώ χορηγός ήταν η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματός της. Στην αναδάσωση συμμετείχε και ο αμερικανός Πρέσβυς όπως επίσης και πλήθος εργαζομένων της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Επόμενο ραντεβού τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον Κοκκιναρά Πεντέλης για να φυτέψουμε 100.000 δένδρα!


Master List των Εβραίων Προδοτών στις ΗΠΑ

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ 2