ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.10

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρ. Κοινοβούλιου ζήτησε χθες ν’ αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 25 Μαρτίου την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της ΠΓΔΜ «στο αμέσως επόμενο διάστημα (in the near future)».

Μολονότι αυτή η απόφαση δεν είναι υποχρεωτικής εφαρμογής από τις κοινοτικές χώρες, δείχνει ότι η επιρροή των Ελλήνων ευρωβουλευτών στους ξένους συναδέλφους τους είναι ανύπαρκτη στο ζήτημα αυτό και ο Σλοβένος εισηγητής αυτής της έκθεσης Ζόραν Τάλερ (σοσιαλιστής) ενήργησε ως εντεταλμένος εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ.

Πατριαρχείο
Αντιθέτως, η έκθεση προόδου της Τουρκίας ικανοποιεί τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα. Υπάρχουν καταχωρισμένες οι ανησυχίες του Ευρ. Κοινοβουλίου για το ότι ο νέος τουρκικός νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες συνεχίζει να μην επιλύει τα προβλήματά τους.

Ειδική αναφορά γίνεται στα εμπόδια που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά η ανάγκη επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης. Στην ίδια έκθεση καλείται η Τουρκία να αποσύρει την απειλή του casus belli εναντίον της Ελλάδας και να σταματήσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Ως προς την Κύπρο, η έκθεση καλεί την Τουρκία να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, να αρχίσει την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεών της από το νησί, να μην παρεμποδίζει τα μη πολεμικά πλοία που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ενωσης.

Γ. Δαράτος

Πηγη Εθνος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι έκανε το θαύμα της η αθάνατη Ελληνική διπλωματία ... όλο προς την δόξα τραβα! ρε που τους βρίσκουμε ... φτού μας μη ματιαστούμε από μόνοι μας