ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.2.10

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Ανοίγει ο δρόμος ακόμη για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου


Ελπίδες σε χιλιάδες συμβασιούχους ακόμη και για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, δίνει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία έκρινε πως πρέπει να εγκριθούν εντάλματα πληρωμών 34 συμβασιούχων του δήμου Κρωπίας, που είχαν δικαιωθεί από πολιτικά δικαστήρια. Είναι η πρώτη φορά που το Ε.Σ. λαμβάνει υπόψη του αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων εκτός του Προεδρικού Διατάγματος του 2004, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο για περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους που δικαιώθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι το 2006 η Ολομέλεια του Ε.Σ. έκρινε ότι μετά το Π.Δ. 164/2004 τα πολιτικά δικαστήρια στερούνται της δικαιοδοσίας να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων. Ακόμα, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου να απασχολούν συμβασιούχους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του, αναγνωρίζοντας ότι οι διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωνε το δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».

Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.

Στην Ολομέλεια του Ε.Σ. ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των δήμων και κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.

Πάντως, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων. Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του Α.Π. που υποχρέωνε το δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: