ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.3.10

Η Κοινωνία μυρίζει μπαρούτι... (Δείτε τα βίντεο)

Μετά το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, άλλο ένα έλλειμμα έρχεται να προστεθεί στα χαρακτηριστικά της κρίσης: Το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας στους θεσμούς εκπροσώπησης, μη εξαιρουμένων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δύο έρευνες κοινής γνώμης που διεξάγονται αυτές τις μέρες, η μία για τη ΓΣΕΕ, με συνεντεύξεις σε ομάδες εργαζομένων ανά κλάδο και η άλλη για την ΑΔΕΔΥ, δείχνουν ότι η ένταση στο κοινωνικό πεδίο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις....



Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία , οι μετρήσεις αποκαλύπτουν μία κατακερματισμένη κοινωνική εικόνα, ενός κόσμου που έχει υπερβεί τα όρια της αγωνίας και ρέπει στην απόγνωση.

«Ναι» στις απεργίες


Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των πιέσεων από τους εργαζόμενους προς τη ΓΣΕΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και, για πρώτη φορά, φαίνεται πως επιδοκιμάζονται ανοιχτά ορισμένες μορφές αντίδρασης που μέχρι προ τινος συναντούσαν τη γενική κατακραυγή, όπως οι καταλήψεις εργασιακών χώρων και κρατικών κτιρίων.

Παράλληλα, όμως, είναι εμφανής η απροθυμία για απεργίες διαρκείας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων.

Ο κόσμος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και αυτό φαίνεται καθημερινά με οργισμένες διαμαρτυρίες για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Η κρίση εμπιστοσύνης που εκδηλώνεται για το πολιτικό σύστημα έχει αντανάκλαση και στα συνδικάτα. Οι απόψεις των εργαζομένων είναι αντικρουόμενες και το πιο ανησυχητικό είναι ότι η μεγάλη ανασφάλεια έχει θέσει σε κίνηση τους μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού και δημιουργείται εικόνα αντίθεσης μεταξύ των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και των υπαλλήλων του Δημοσίου

Ανάλογη εικόνα, αλλά με το είδωλο αντεστραμμένο, προκύπτει και από τις μετρήσεις της ΑΔΕΔΥ. Μόλις το 38,8% των πολιτών κρίνει θετικά τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημόσιων υπαλλήλων για τη στάση της στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Στο αρνητικό ισοζύγιο βαραίνουν καθοριστικά οι απόψεις των πολιτών που κινούνται εκτός Δημοσίου, μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων.

Πάντως η πλειονότητα των πολιτών (62%), δηλώνει ισχυρή διάθεση συμμετοχής σε κινητοποιήσεις για τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και για τη διασφάλιση των συντάξεων.

Και στις δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις η άποψη που διαμορφώνεται είναι ότι αν δεν υπάρξουν σύντομα διορθωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση οι κοινωνικές αντιδράσεις θα γίνουν ανεξέλεγκτες.

Τα πρώτα μηνύματα δόθηκαν με τις καταλήψεις του Γενικού Λογιστηρίου και του Εθνικού Τυπογραφείου στην Αθήνα, και στην Κομοτηνή με την κατάληψη δύο τραπεζών από τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Λαναρά.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που διαγράφεται και σε τεχνοκρατικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, έγινε πολύωρη διάσκεψη για το μέγεθος των συλλαλητηρίων αλλά και τις καταλήψεις δημόσιων υπηρεσιών.










Τειρεσιας

2 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

‘’…..ό,τι καν πράξουσι…., τεθνεότες ου πέρδουσι…..’’…!;

…..Με Κυβερνήσεις δανεικές
κι Αρχόντους νοικιασμένους…..
να ‘σαι, λαέ, ‘’στ’ αζήτητα’’….,
που ‘σουν με τους ‘’σκυμμένους’’….!

Να ‘σαι….. ‘’τυχαίου’’ έρμαιο….,
για κλάματα και γέλια….,
που ‘’πίστεψες’’ πως γίνονται
σωσίβιο τα κουρέλια….!

Στημένο το παιχνίδι –τους….,
απ’ έξω ο ‘’Σκηνοθέτης’’….,
‘’σ’ έπαιζαν ζάρι’’…., το ‘βλεπες….,
και να ‘σαι οφειλέτης….!

Τους Θύτες σου δυνάμωνες
με ψήφους και με πράξεις….,
αυτοδοτό συ θύμα –τους….,
πού S.O.S, πια, να φωνάξεις….!

Ποιος να σ’ ακούσει την Κραυγή….,
που όλοι σε ‘’δουλεύουν’’….,
να…., ώς και το ‘’κουφάρι’’ σου
οι άθλιοι παζαρεύουν….!

Κι είν’ μπρος σου μες σε φέρετρο
το μέλλον σου…., ---- τι Φρίκη….! ----
πριν γεννηθεί…., το σταύρωσαν
οι της ‘’Καμπάλας’’ λύκοι….!

Κι άμα υπάρχει ‘’Σάββατο
Ανάστας’’…., το ‘χεις φτώντας….,
χούι σου να ζεις πεθαίνοντας…..
κι αυτοί να ζούνε ζώντας….!.....


…..’’Καλά κατευόδια’’…., ω….. αυτόθελα σφαχτάρια….. «αλληγορικά βόδια»….,…..

και…..
δεν ανορθώνονται τα χαλάσματα….,
άστε τα ερείπια να σας διδάσκουν….,…..

α, και…..
οι δυνατότερες κλωτσιές του γαϊδάρου
είναι οι που τις ρίχνει στο σαδιστή αφεντικό –του,
να, όταν νιώθει πως ‘’πεθαίνει’’ για….. ‘’τελευταία’’ φορά….,…..

α, και…..
άντε και….,….:

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Ανώνυμος είπε...

Να ξυπνησουμε
ολοι λεν, δε γινετε κατι, ενας κουκος δε φερνει Ανοιξη και μας ...πανε
Τωρα, μπουκοταζ στα βενζιναδικα κανετε??
18 του μηνα εχουν ...απεργια
εσεις θα βαλετε βενζινη?
τοτε ν αυξηθει η τιμη της
Στην Ιτεα 56 χρονος βιασε εννιαχρονο.\, κοριτσακι κι αφεθηκε ελευθερος
πως αντιδρα η Ελληνικη κοινωνια??????πως??