ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.3.10

Τα spreads δεν πέφτουν με δηλώσεις


Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Τα επιτόκια δεν πέφτουν με δηλώσεις και δημόσιες σχέσεις. Στην κυβέρνηση άργησαν πολύ να το καταλάβουν αυτό και στο μεσοδιάστημα πληρώσαμε κάτι παραπάνω.

Κάπου αλλού όμως, όπως στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν το έχουν καταλάβει. Και πιθανόν να μην έχουν καταλάβει ακόμα τη δουλειά κάνουν, για αυτό και ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις και συνεχείς δηλώσεις επί δηλώσεων.

Ο νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, άρχισε από σήμερα το πρωί να εμφανίζεται και σε πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, για να εξηγήσει τα θέματα του δανεισμού. Τα spread, τα επιτόκια και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν κτήμα των απλών Ελλήνων φορολογουμένων… ανέλαβε να τα εκλαϊκεύσει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Η εξέλιξη είναι αστεία και τραγική ταυτόχρονα. Το πρωί ο Πέτρος Χριστοδούλου εξηγούσε στο αέρα ότι τα δύο επόμενα χρόνια η χώρα πρέπει να δανειστεί πάνω από 150 δισ. ευρώ…

Το ερώτημα είναι σε ποιους απευθύνεται; Στους επενδυτές αποκλείεται γιατί αυτοί ξέρουν καλά και ίσως καλύτερα και από τον ίδιο, τι ανάγκες δανεισμού έχει η Ελλάδα!

Αν απευθύνεται στους ιθαγενείς κατοίκους, πάλι κάνει λάθος καθώς τους φορτώνει με πρόσθετο άγχος και επιτείνει τη θλιβερότητα που έχει εγκατασταθεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Ένας καλόπιστος, μπορεί αναρωτηθεί γιατί κάθε τρείς και λίγο βγαίνει ο επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού και κάνει διαρκώς δηλώσεις;

Μέχρι πρόσφατα οι δηλώσεις γίνονταν στα ξένα ΜΜΕ, κάτι που έχει και αξία. Οι δηλώσεις (συνεχείς) όμως στα εγχώρια ΜΜΕ, τι νόημα έχουν;

Και μήπως φαντάζεται κάποιος ότι θα πέσουν τα επιτόκια με δημόσιες σχέσεις και άλλα τέτοια;

Ο Πέτρος Χριστοδούλου ως έχων θητεύσει παλαιότερα στη JPMorgan και την GoldmanSachs, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι ξένοι επενδυτές δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Βλέπουν τα μεγέθη του δανεισμού, εκτιμούν τις ανακοινωθείσες πολιτικές και ανάλογα πράττουν.

Και βέβαια το ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος του re-opening στο 20/ετές ομόλογα για άντληση 1 δισ. ευρώ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές των προαναφερομένων.

Γι΄αυτό εφεξής δουλειά και λίγα λόγια που πλέον δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Από λόγια χορτάσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: