ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.4.10

Η ΔΕΗ στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ; Όχι, μετάλλαξη του κ. Ζερβού σε κ. Αθανασόπουλο είναι

images Περίεργες δηλώσεις του Πρόεδρου της ΔΕΗ είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Δεν είδα να γίνονται μεγάλο θέμα στην επίσημη επικαιρότητα, ενώ προϊδεάζουν για το colpo grosso που άρχισε να παίζεται. Σύμφωνα με το Βήμα (28/4): “Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Αρθ. Ζερβός μίλησε χθες για απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και αυξήσεις 20% σε βάθος τριετίας, ποσοστό το οποίο περιλαμβάνει και το επιπλέον κόστος που θα επωμιστεί η επιχείρηση μετά το 2013 από την αλλαγή του συστήματος κατανομής και εμπορίας ρύπων. Επίσης προέβλεψε αλλαγές στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς λόγω ρυθμιστικής παρέμβασης της τρόικας (ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ) στην ελληνική οικονομία.”
Σε προηγούμενο σχόλιο σχετικά με τη ΔΕΗ, πριν μόλις τρεις μήνες (http://to-sxolio.blogspot.com/2010/01/manager.html) είχαμε γράψει :
Όταν η ανυπαρξία αίσθησης κίνδυνου που δημιούργησαν οι εκλογές θα έχει περάσει, όταν το 10% με το οποίο ο ελληνικός λαός επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα έχει ξεχαστεί και ίσως πιο πριν, τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξηθούν. Για την επαναφορά της αξιοπιστίας της χώρας όσες καλές ιδέες και να υπάρχουν, θα ζητηθούν θυσίες από τον κόσμο. Μπορεί να συνοδεύονται σε κάθε περίπτωση, σε κάθε χώρο, από μια συγκεκριμένη δέσμευση που να τον αφορά ; και να υλοποιηθεί σε σύντομο διάστημα ; γιατί τις ίδιες ουρές στη Χαλκοκονδύλη τις έχω δει και επί Σημίτη…
Ο χρόνος ήρθε όπως φαίνεται αλλά οι δηλώσεις αυτές έχουν τρία χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν το μεγάλο κόλπο που στήνεται.
Πρώτον : Η απελευθέρωση της αγοράς ενεργείας και η υποχρέωση εφαρμογής του 2ου και 3ου πακέτου της Commission ειναι γνωστή εδώ και χρόνια. Αν η ΔΕΗ όπως συνήθως όλα τα υπουργεία και οργανισμοί αφήνουν όλα αυτά για την τελευταία στιγμή, κατά το γνωστό παραμύθι πολιτικών και διοικήσεων, που από την μια εγκρίνουν στα ευρωπαϊκά όργανα τις ρυθμίσεις, και από την άλλην δεν τις εφαρμόζουν περιμένοντας να εμφανιστούν υπό την πίεση των καταστάσεων, αυτό ειναι γνωστό παιχνιδάκι των κυβερνήσεων και διοικήσεων, που δεν έχει καμία σχέση με το ΔΝΤ. Ο κύριος Ζερβός δεν χρειάζεται να αποπίπτει τόσο γρήγορα στις γνώστες πρακτικές.
Δεύτερον : Το ΔΝΤ ενδιαφέρεται για τις πηγές εσόδων αλλά η μόνη πηγή εσόδων δεν ειναι οι αυξήσεις για το καταναλωτικό κοινό. Και επίσης αποπληθωρισμός τιμών με αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος δεν γίνεται. Και αν δεν απατώμαι το Ταμείο μιλάει για αποπληθωρισμό τιμών. Πηγές εσόδων ειναι επίσης η διεύρυνση της πελατείας (που σπάνια γίνεται με αύξηση τιμών) και το συμμάζεμα της σπατάλης. Η αύξηση των τιμολογίων σε μια υποχρεωτική αγορά (ακόμα μονοπωλιακή), δεν ειναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να το σκεφτεί κανείς. Η πεπατημένη ειναι.
Τρίτον : Πριν ασχοληθεί αυξήσεις τιμών η ΔΕΗ θα μπορούσε ίσως να κοιτάξει τα του οίκου της αλλά με την ισχυρή παρουσία των συνδικαλιστών στο Διοικητικό της Συμβούλιο, ο κ. Ζερβός ακολουθεί πολιτική Αθανασόπουλου. Μετακύλιση των δυσκολιών στο χρήστη αλλά όχι συμμάζεμα της επιχείρησης.
Σύντομη μετάλλαξη ….
Φυσικά για όλα αυτά τα απολύτως ελληνικά φταίει το ΔΝΤ. Και αυτό ειναι το απίστευτο colpo grosso που ετοιμάζεται : όλες οι χρόνιες και καθημερινές ανεπάρκειες του πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας που μας οδήγησε ως εδώ, τώρα με την συνενοχή του τύπου, φορτώνονται στο ΔΝΤ.
Γράφαμε μόλις πριν λίγες μέρες στον κ . Σαμαρά να βρει το θάρρος να δώσει στην κυβέρνηση και τους ελεγκτές ένα φύλο πορείας για κάθε τομέα. Μ’ αυτά που πρέπει να γίνουν και αυτά που δεν πρέπει. Να ένα παράδειγμα : Τι πρέπει να γίνει στη ΔΕΗ ; Αλλά για να το κάνει, θα πρέπει ίσως να ξεβολέψει και κάποιους δικούς του εκεί μέσα. Άρα η γενικολογία ειναι ίσως προτιμότερη από την συγκεκριμένη πρόταση…Για όλα όσα κάναμε ήρθε το ταμείο, για όλα όσα θα κάνουμε θα φταίει πάλι αυτό.
to sxolio

Δεν υπάρχουν σχόλια: