ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.10

Ύποπτη υποβάθμιση της Ελλάδας ; καθόλου ύποπτη, διατεταγμένη υπηρεσία ; Ίσως…

Euro-pieces-billets

Το 2010, η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί 53 δισ. ευρώ. Που αναλύονται ως εξής: 30 δισ. δάνεια που λήγουν , 13 δισ. ευρώ για τις πληρωμές τόκων και 10 δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση του δημοσίου ελλείμματος. Από την αρχή του έτους, η Αθήνα έχει ήδη σηκώσει 18 δισεκατομμύρια από τις αγορές αγοράς. Απομένει να βρεθούν 35 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά με τα επιτόκια που εφαρμόζουν σήμερα οι αγορές οι αγορές, αυτό θα κοστίσει περισσότερο από 0,5% του ΑΕΠ ανά χρόνο , δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό του σχεδίου λιτότητας, που θα πρέπει έτσι να γίνει πιο σκληρό προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του. Κατάσταση ανυπόφορη λοιπόν, ακόμα περισσότερο που η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και το το 2011 και το 2012…

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch παίζει τους εμπρηστές: υποβάθμισε την Ελλάδα από ΒΒΒ + σε ΒΒΒ-, επειδή "η απότομη άνοδος των επιτοκίων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση (...) θα καταστήσει πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 8,7% του ΑΕΠ το τρέχον έτος. "

Ένας φαύλος κύκλος, όπου η δημοσιονομική επιδείνωση προκαλεί αυτόματα την αύξηση των επιτοκίων και η αύξηση των επιτοκίων την εκ νέου δημοσιονομική επιδείνωση…

Το απόσπασμα είναι από το πολύ καλό blog Coulisses de Bruxelles, UE του Jean Quatremer. Το υπόλοιπο καλό άρθρο αναφέρεται στον ακριβή μηχανισμό της βοήθειας και του κόστους της, για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά το ενδιαφέρον για μας είναι άλλου.

Μόλις ο Τρισέ ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα μέχρι ΒΒΒ-, η Fitch - και τα συμφέροντα πίσω από την κάθε Fitch -μας υποβάθμισε στο όριο του ΒΒΒ-. Αν ο Τρισε συνεχίσει να μας στηρίζει – και πιο ακριβώς αν ο Τρισέ συνεχίσει να μην θέλει το ΔΝΤ στα χωρικά ύδατα της ευρωζώνης – θα πρέπει να πει ότι θα εξακολουθήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα και κάτω από αυτή την αξιολόγηση. Τότε θα πουν ότι βάζει σε κίνδυνο το ευρώ, την αξιοπιστία της ευρωζώνης και φυσικά θα τον αναγκάσουν να δεχτεί το ΔΝΤ.

Η υποβάθμιση της Fitch δεν είναι ύποπτη. Είναι διατεταγμένη υπηρεσία κατά της Ελλάδας προφανώς αλλά ακόμα περισσότερο κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης και των αντιστάσεων που κάποιοι κύκλοι της Ευρώπης – που ο Τρισε αντιπροσωπεύει – δείχνουν απέναντι σε μια αμερικανό-γερμανική συμφωνία πλεύσης κατά της διευρυμένης Ευρώπης και της διευρυμένης ευρωζώνης.

Αν συρθούμε στο ΔΝΤ δεν θα είναι μόνο από λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης αυτής. θα είναι κύρια για τρεις λόγους

Από την αλόγιστη πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων που οργάνωσαν την ηγεμονία τους επί της κοινωνίας με δανεικά

Από το ιστορικό λάθος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που αποδέχτηκε μεν την νομισματική ολοκλήρωση της Ευρώπης αλλά απέτυχε να επιβάλει μια στοιχειώδη πολιτική ολοκλήρωση που θα ήταν το ελάχιστο αντάλλαγμα

Και τέλος από την αδυναμία ενός μέρους της Ευρώπης – με πρωτεργάτη την κυβερνητική Γερμανία – να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα με πολιτική και όχι λογιστική και τιμωρητική νοοτροπία διασυνοριακού ελεγκτή παλαιάς κοπής.

Γιατί αν πρέπει η Ελλάδα να τιμωρηθεί – και μάλλον πρέπει – δεν μπορεί το γιατρικό να είναι χειρότερο από την ασθένεια. Και η ελληνική ασθένεια είναι υπό μετάσταση. Είναι πιθανό ότι το παιχνίδι μας ξεπερνά, αλλά είναι σίγουρο ότι σαν χώρα κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτελέσουμε το πρώτο και εύκολο υποχείριο αυτής της διατλαντικής σύρραξης.

sxolio

Δεν υπάρχουν σχόλια: