ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.4.10

Πόσο επηρεάζουν οι βρετανικές εκλογές την Ελλάδα;

Ανεξαρτήτως όμως του ποιος θα είναι ο νικητής- το κόμμα των Συντηρητικών ή των Εργατικών ή το «κόμμα» της ακυβερνησίας- οι εκλογές αυτές έχουν τη δική τους ιστορική και συμβολική σημασία.

Θάνος Δημάδης

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου που προκηρύχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία εκτιμάται ότι θα είναι η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ανεξαρτήτως όμως του ποιος τελικά θα είναι ο νικητής- το κόμμα των Συντηρητικών ή των Εργατικών ή το «κόμμα» της ακυβερνησίας- οι εκλογές αυτές έχουν τη δική τους ιστορική και συμβολική σημασία. Διενεργούνται σε μία συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για τη Βρετανία αλλά και συνολικότερα την Ευρώπη. Τα δημόσια οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλούνται από το διαρκώς διογκούμενο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, που πέρυσι εκτινάχθηκε στο 12%. Μπράουν και Κάμερον ξιφουλκούν σε καθημερινή πλέον βάση για το ποιος από τους δύο έχει το σχέδιο να εξοικονομήσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δις λίρες για να τιθασευτούν τα ανεξέλεγκτα δημοσιονομικά μεγέθη.

Οι εργατικοί πρότειναν αύξηση κατά 1% στις ασφαλιστικές εισφορές και τις κρατήσεις μισθών προκαλώντας τη μήνιν του ιδιωτικού τομέα που θεωρεί ότι μία τέτοια φορολογική επιβάρυνση θα βάλει «ταφόπλακα» στην αγορά εργασίας με την απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης. Οι Συντηρητικοί από τη μεριά τους αν και ωφελούνται πολιτικά από τις αντιδράσεις για την πρόταση Μπράουν, δεν έχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμενοποιήσει το πού θα βρούνε τα λεφτά. Η απάντηση του Κάμερον ότι θα κόψει από τις δαπάνες του σπάταλου κράτους παραμένει στο επίπεδο της ασάφειας δίνοντας χθες λαβή στον Μπράουν να αναδιπλωθεί κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι αν σχηματίσουν κυβέρνηση θα πλήξουν τις δομές του κοινωνικού κράτους.

Από το ποιος όμως θα είναι τελικά ο νικητής δε θα εξαρτηθεί μόνο το αν η βρετανική οικονομία θα «υποτροπιάσει» στην προ ενός έτους οικονομική κρίση. Ο συμβολισμός των εκλογών έγκειται και σε μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πολιτική συνοχή της Ευρώπης και την θέση της χώρας μας μέσα σε αυτήν. Οι φόβοι που εκφράζονται για διεθνή απομόνωση της Βρετανίας στην περίπτωση που ο Κάμερον είναι τελικά ο νικητής των εκλογών εδράζονται στη θατσερική αντίληψη που τον διέπει για τη θέση της χώρας του στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Τα κατάλοιπα της Θάτσερ παραμένουν στο DNA των Συντηρητικών, παρότι αυτή τη φορά ελαφρά μεταλλαγμένα με μορφή ήπιου συντηρητισμού κυρίως σε θέματα προστασίας των κοινωνικών δομών του κράτους.

Αν όμως υπάρχει κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ο βαθμός στον οποίον ο Ντ. Κάμερον θα αντιγράψει την πολιτική της Θάτσερ στη διαχείριση των ευρωπαϊκών θεμάτων, ιδιαίτερα μάλιστα σε μία περίοδο που η πολιτική υπόσταση της Ευρώπης τίθεται εν αμφιβόλω και στην πιθανότητα που η Βρετανία κληθεί να βάλει πλάτες για να στηρίξει το ευρώ. Ήταν γνωστές οι σκληρές απόψεις της πάλαι ποτέ σιδηράς κυρίας του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία δεν ήταν απλά πολέμιος στη ιδέα του ευρώ αλλά είχε υιοθετήσει την ακραία άποψη για τη χώρα της να αποχωρήσει ακόμα και από την Ε.Ε. Η στάση αυτή σίγουρα δεν προδιαγράφει την πολιτική που κρατήσει σήμερα ο Ντ. Κάμερον. Αν κρίνει όμως κανείς από την αποχώρηση (!)των Συντηρητικών με προσωπική απόφαση του Κάμερον από συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις έντονες δόσεις φιλοευρωπαϊσμού στην πολιτική, τότε αν μη τι άλλο η Ευρώπη -σε περίπτωση εκλογής του- δεν μπορεί να περιμένει πολλά από τη Βρετανία. Αν η ενδεχόμενη εκλογή Κάμερον συνοδευτεί από μία ακόμα πιο έντονα παρεκκλίνουσα πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η Ευρώπη δε θα θεωρείται απλά όμηρος των κερδοσκόπων όπως σήμερα αλλά όμηρος του ίδιου της του εαυτού. Και τότε η Ελλάδα όσο πολιτική στήριξη και να ζητάει από τους εταίρους της στο μέλλον, δε θα προσκρούει στην πεισματική άρνηση μίας και μόνο Μέρκελ αλλά σε μία συνολικότερη δυναμική αποσύνθεσης του πολιτικού και κατ επέκταση οικονομικού ιστού της Ένωσης. Άρα μήπως το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών μάς αφορά ως χώρα παραπάνω απ’ όσο κανείς φαντάζεται;

www.ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: