ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.4.10

Πιέζει η Κομισιόν για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

European_Commission_outside.jpgΤρίτη, 20 Απρίλιος 2010 5:00:17 πμ
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αμφισβητεί την εκπλήρωση των στόχων που θέτει το Υπουργείο Εργασίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ζητά συγκεκριμένη απόδοση, και μετρήσεις, που θα διασφαλίζουν οικονομική επάρκεια του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Από την ελληνική πλευρά διατυπώνουν την θέση ότι με αντικίνητρα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , κατάργηση εθελούσιων αποχωρήσεων, εξίσωση των ορίων ηλικίας γυναικών ανδρών στο δημόσιο και κίνητρα για παραμονή στην εργασία, που αυξάνουν το μέσο όρο ηλικίας για σύνταξη.

"Το Ασφαλιστικό, όπως γνωρίζουμε, είναι σε εξέλιξη. Οι συζητήσεις που γίνονται είναι σε εξέλιξη. Εφόσον υπάρξουν οι αποφάσεις, θα ανακοινωθούν. Εμείς εμμένουμε σε αυτά που έχουμε πει από την αρχή, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα είναι βιώσιμο, θα διασφαλίζει τις παρούσες συντάξεις, αλλά και την αλληλεγγύη των γενεών. Και αυτό θα το κάνουμε με όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Μετρήσεις για συγκεκριμένη απόδοση των μέτρων που θα ληφθούν για το Ασφαλιστικό ζητά η Κομισιόν και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς το προσχέδιο θα τεθεί υπό την έγκρισή της στο τέλος Απριλίου.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι υπάρχουν πιέσεις από την ΕΕ για αύξηση των ορίων ηλικίας και εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο.

"Υπάρχουν όντως πιέσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας και μια επιφύλαξη σε σχέση με το πρόγραμμα, τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την αύξηση του πραγματικού μέσου όρου ηλικίας από τα 61 έως τα 67. Αυτό που ζητείται στην πραγματικότητα είναι να υπάρξουν εξηγήσεις, ή τεκμηρίωση του πως θα πετύχουμε αυτό το στόχο. Εμείς πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε αυτό το στόχο", τόνισε.

Στο μεταξύ μετά τη συνάντηση που θα έχει η ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας την Παρασκευή θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ η οποία στις 22 Απριλίου πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: