ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.4.10

H κρίση και η λαϊκή εντολή

Είτε λέγεται ΔΝΤ, είτε μικτός μηχανισμός με ευρωπαϊκή «ομπρέλα», το βάρος είναι τεράστιο – κάποιες στιγμές μοιάζει ακόμη και ασήκωτο.

Ο κύβος όμως ερίφθη, η πορεία μας είναι πλέον δεδομένη και το επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του περίφημου μηχανισμού διάσωσης ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι απλώς θέμα χρόνου. Το προανήγγειλε, ουσιαστικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας πως «είναι ιστορικό χρέος να πάρουμε κάθε απόφαση που θα αποτρέψει τα χειρότερα»…

Και η συγκυρία είναι όντως ιστορική, καθώς η Ελλάδα οδεύει προς τη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική ανατροπή των μεταπολιτευτικών της χρόνων.

Υπό αυτές της συνθήκες, ανοίγει και η δημόσια συζήτηση για την πολιτική βάση, τον πολιτικό σχηματισμό που θα σηκώσει το τεράστιο αυτό βάρος. Κι εάν, αυταπόδεικτα, οι επιλογές ανήκουν στην εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να αναζητείται και μια διεύρυνση της πολιτικής βάσης που θα απηχεί – κυρίως – και την κοινωνική βάση.

Ουδείς εχέφρων, βεβαίως, μπορεί να ζητά τώρα εκλογές. Το μεγάλο ζητούμενο όμως μπορεί να είναι η ισχυροποίηση της λαϊκής εντολής μέσα ακριβώς απ’ αυτή τη διεύρυνση της πολιτικής-κοινωνικής βάσης.

Πώς μπορεί να προκύψει αυτή η διεύρυνση και ισχυροποίηση;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο “ellispoint στον Flash” τάχθηκε μεν κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος – όπως ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας -, είπε όμως πως η προσφυγή στον μηχανισμό θα «πρέπει να πάρει την έγκριση της Βουλής και να νομιμοποιηθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία».

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος διαφώνησε και εκείνος – μιλώντας επίσης στο “ellispoint στον Flash” – με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Μανώλης Κεφαλογιάννης. Είπε όμως πως πρέπει «να έρθει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή», αφήνοντας ανοιχτό το εάν πρέπει να υπάρξει και κύρωση ή όχι από την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Ολες οι πολιτικές παρατάξεις είναι αλήθεια πως δίνουν ακόμη μάχη να ισορροπήσουν ανάμεσα στους παλαιού τύπου εσωκομματικούς καταναγκασμούς και στις νέες, επιτακτικές ανάγκες που γεννά η εθνική κρίση. Δεν υπάρχει όμως πολυτέλεια καθυστερήσεων, δεν υπάρχει καν χρόνος. Και, με κάποιον τρόπο, πρέπει να εκφραστεί και η άποψη των πολιτών για πολύ δύσκολα ζητήματα και μέτρα που δεν τα νομιμοποιήσαμε στις τελευταίες εκλογές.
================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Εδώ ο "κόσμος καίγεται και το μ#@νι χτενίζεται". Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η χώρα πάει στον αγύριστο , η κοινωνική συνοχή είναι ανύπαρκτη από τις πολιτικές των πολιτικών μας , το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται βάζει τον πολίτη στο άκρο του περιθωρίου , και αυτοί "θέλουν" να αποφασίσουν ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή που ψυχορραγεί η Ελλάδα και ο Έλληνας. Μας κατάντησαν "σκελετούς" τις Ευρώπης μας έκαναν τους εν δυνάμει κολίγους του ΔΝΤ και των τραπεζών και έχουν "μούτρα" να εκφέρουν λόγο απόφασης για εμάς!!! ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Μοιραστείτε


Δεν υπάρχουν σχόλια: