ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.5.10

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ.."ΑΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ"

Είναι τουλάχιστον γελοίο να επιμένουν οι επικοινωνιολόγοι σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που το αποδέχεται σε "απειλές" της "απόληξης του παχύ εντέρου τους". Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης το έχουμε ξαναπεί είναι στην πεπατημένη ΠΑΣΟΚ με πολύ δόση του "συστήματος του υιού του Ταχυδρόμου" το οποίο κατεγράφη στην ιστορία ως σύστημα Ρουσόπουλου.!!

Μετά τα "κουμπούρια" τα οποία αποδείχθηκαν νεροπίστολα ρίχτηκαν στην μάχη της επικοινωνίας οι φοροφυγάδες ιατροί του Κολωνακίου οι οποίοι έχουν στραφεί κατά δικαίων και αδίκων με μηνύσεις για τον διασυρμό τους από τα "αργυρώνητα " ΜΜΕ που "κοπανούσαν" ,κατ εντολήν βέβαια, εν μέσω της εθνικής μειοδοσίας της κυβέρνησης η οποία έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη Ερντογάν . Αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί φοροφυγάς ο παραβάτης Κ.Β.Σ. (κώδικας βιβλίων και στοιχείων). Μια παράβαση η οποία ανέρχεται μάξιμουμ έως 1000 €.

Σήμερα ο πρωθυπουργός άφησε πάλι το μελάνι του , μέσω αυτή την φορά των συμπατριωτών του δημοσιογράφων του CNN. Αποφασισμένος ο ΓΑΠ ...άφησε να εννοηθεί.. ότι ΕΑΝ διαπιστώσει "απάτη" θα δράσει προς την κατεύθυνση να στραφεί νομικά εναντίων των τραπεζών που έπαιζαν με την οικονομία της χώρας.!!!
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΌΣ ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΟΥ ΚΑΛΟΥΣ!!!!
ΣΤΗΝ "ΑΠΑΤΗ" !!! ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΑΓΕ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ??
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟ GOLDMAN SACSH!!!! ΑΠΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!! ΑΥΤΑ ΤΑ 'ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ' ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο "ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝ"???? ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕ!!! "ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ"!!!


Νομική δράση κατά αμερικανικών τραπεζών εξετάζει η Αθήνα

Να κινηθεί νομικά ενάντια στις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες που ενδεχομένως συνέβαλλαν στην κρίση χρέους της χώρας εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου.

«Δεν θα απέκλεια να καταφύγουμε σε αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του CNN «Fareed Zakaria GPS».

Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική έρευνα γύρω από τις αιτίες της κρίσης. «Η Ελλάδα θα εξετάσει το παρελθόν και θα δει πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Υπάρχουν παρόμοιες έρευνες σε εξέλιξη σε άλλες χώρες και στις ΗΠΑ. Στο χρηματοοικονομικό κλάδο ακούω τις λέξεις ‘απάτη’ και ‘έλλειψη διαφάνειας’, επομένως, ναι, υπάρχει μεγάλη ευθύνη εδώ».

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πολλοί στη διεθνή κοινότητα κατηγορούν την Ελλάδα, η οποία είναι ένας εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος. Όπως είπε εκείνος, οι Έλληνες «είναι σκληρά εργαζόμενος λαός. Είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι. Έχουμε κάνει τα λάθη μας. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη. Όμως, την ίδια στιγμή, πρέπει να μας δώσετε μια ευκαιρία. Θα σας δείξουμε».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον Fareed Zakaria έχει ως εξής:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στην εκπομπή.

F. ZAKARIA: Αναλάβατε τη δέσμευση λήψης σχεδόν δρακόντειων μέτρων, με στόχο περικοπές του προϋπολογισμού και αύξηση των φορολογικών εσόδων. Υποσχεθήκατε να επιτύχετε μείωση του ελλείμματος από το 13% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Εξ όσων γνωρίζω, πρόκειται για την πλέον δραστική μείωσή του στη σύγχρονη ιστορία. Είστε όντως σε θέση να το επιτύχετε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους περιστείλαμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού, σε σχέση με πέρυσι, κατά 40%. Βρισκόμαστε εντός του στόχου και, μάλιστα, υπερβήκαμε το στόχο μας κατά 10% ως προς τα έσοδα, από τον ΦΠΑ.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η αποφασιστικότητα αυτή, δεν αφορά μόνο εμένα, ούτε χαρακτηρίζει μόνο την Κυβέρνησή μου. Ο ίδιος ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να μεταστρέψει την κατάσταση και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

F. ZAKARIA: Λέτε ότι ο Ελληνικός λαός σας στηρίζει, αλλά βλέπουμε διαδηλώσεις, απεργίες, ακόμη και βία. Πολιτικά, το εγχείρημα φαίνεται πολύ δύσκολο.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα επισημάνω ότι, στις δημοσκοπήσεις, στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, ο κόσμος, παρότι δυσαρεστημένος με τα μέτρα, στην πλειονότητά του τα στηρίζει, κατανοώντας ότι λαμβάνονται για τη σωτηρία της χώρας και της οικονομίας μας.

F. ZAKARIA: Ένας από τους λόγους, για τους οποίους η Ευρώπη έδειξε απροθυμία, συνδεόταν με το γεγονός ότι οι Γερμανοί, οι οποίοι και θα συνεισφέρουν το μεγαλύτερο τμήμα του ποσού - και άρα η γερμανική κοινή γνώμη - εξεπλάγησαν, ανακαλύπτοντας τα προνόμια που απολάμβανε ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, και μάλιστα οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, που ελάμβαναν 14 μισθούς για δωδεκάμηνη εργασία, ενώ κάποιοι συνταξιοδοτούνταν στα 55 τους.

Αυτά αναλογίζονταν οι Γερμανοί, οι οποίοι επίσης μόλις είχαν συμφωνήσει σε επαχθείς περικοπές, ενώ το όριο συνταξιοδότησής τους ανέβηκε στα 67 έτη. Κατ’ ουσίαν, τους ζητούνταν να δεχτούν να χρησιμοποιηθούν τα δικά τους χρήματα, ώστε να επιδοτηθεί ο μάλλον άνετος τρόπο ζωής της Ελλάδας. Δεν νομίζετε ότι είχαν δίκιο έως ένα βαθμό;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καταρχήν, σας διαβεβαιώνω ότι τα χρήματα αυτά δεν προσφέρονται, αλλά πρόκειται για δάνειο. Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα προσφέρονται στην Ελλάδα, χωρίς αξίωση επιστροφής, κάτι που δεν ευσταθεί. Εμείς θα αποπληρώσουμε τα δάνεια που μας χορηγούνται.

F. ZAKARIA: Ωστόσο, κ. Πρωθυπουργέ, τα δάνεια αυτά δεν θα χορηγούνταν με αυτά τα επιτόκια αν δεν υπήρχε η Γερμανία.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, αλλά ήταν και άδικα κάποια από τα σχόλια που έγιναν.

Επίσης, υπάρχει και το ζήτημα της εικόνας της Ελλάδας, καθώς κατά την - μεγάλης διάρκειας - τουριστική περίοδο επισκέπτονται την Ελλάδα, όχι μόνο Γερμανοί, αλλά πολλοί τουρίστες από όλη την υφήλιο, οι οποίοι απολαμβάνουν χορό, τραγούδι, τη θάλασσα και τον ήλιο.

Αυτή, όμως, δεν είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας. Εργαζόμαστε σκληρά. Είμαστε ένας εργατικός και περήφανος λαός. Θα ήταν πολύ εύκολο να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αποδιοπομπαίο τράγο και να βάλλουμε διαρκώς εναντίον της, γεγονός που θα επηρεάζει συχνότατα την πολιτική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τονίζουμε λοιπόν ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Η Ελλάδα είναι περήφανο έθνος. Κάναμε λάθη. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά ταυτόχρονα ζητούμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε.

F. ZAKARIA: Ξέρετε ότι, κατά μία έννοια, θα είστε πρωτοπόροι για τον δυτικό κόσμο. Είστε η πρώτη χώρα της Δύσης, που θα επιχειρήσει με τρόπο ολοκληρωμένο να συγκρατήσει τις υπέρμετρες εγγυήσεις που δόθηκαν, τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν και τις δαπάνες του κράτους πρόνοιας.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να τα πράξετε όλα αυτά και, παράλληλα, να επιβιώσετε πολιτικά; Γνωρίζω ότι αρθρογράφος σχολίασε την αναφορά σας στο ταξίδι της επανόδου του Οδυσσέα στην Ιθάκη, επισημαίνοντας ότι ο Οδυσσέας χρειάστηκε μια δεκαετία για να επιστρέψει, ενώ πέθαναν όλοι οι σύντροφοί του και τελικώς ο ίδιος ναυάγησε στο νησί γυμνός. Πιστεύετε ότι στο τέλος του ταξιδιού σας θα περιστοιχίζεστε από περισσότερους ανθρώπους από ό,τι ο Οδυσσέας;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Γνωρίζουμε ότι, ταξίδια σαν και αυτό, δεν είναι εύκολα και θα υπάρξουν απώλειες. Όμως, γνωρίζουμε ότι μπορούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Τα όσα ζήσαμε, κατά τους πρόσφατους μήνες, αποτέλεσαν σε ένα βαθμό και ένα παράδοξο. Και στο σημείο αυτό, επαναλαμβάνω ότι δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας, καθώς έχουμε πλήρη συναίσθηση αυτών, όπως και συναίσθηση των όσων οφείλουμε να πράξουμε, αλλά υπάρχουν και οι αγορές.

Το 2008, οι κυβερνήσεις προσέτρεξαν στις χρηματαγορές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να τα διασώσουν. Χρειάστηκε να προσφερθούν τεράστια ποσά, για να αντιμετωπισθούν τα συχνά δυσθεώρητα χρέη και να τονωθούν οι οικονομίες, προκειμένου να αποφευχθεί, όχι απλώς η ύφεση, αλλά ένα μεγάλο κραχ.

Και τώρα, παρατηρούμε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρηματοδοτούν κερδοσκοπικά hedge funds, μέσω των οποίων, στην πραγματικότητα, στοιχηματίζουν εις βάρος των κυβερνήσεων που είχαν βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Αυτό λοιπόν είναι το παράδοξο και γι' αυτό πιστεύω ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ρύθμιση των αγορών.

F. ZAKARIA: Πιστεύετε ότι η Ελλάδα υπήρξε το πρώτο θύμα των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τη στιγμή που μιλάμε, διεξάγεται έρευνα στην Ελλάδα, καθώς το Κοινοβούλιο συγκρότησε Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη κατά το παρελθόν, γιατί ακολουθήθηκε λάθος κατεύθυνση, αλλά και τα είδη των πρακτικών που απέβησαν μοιραία. Παρόμοιες έρευνες πραγματοποιούνται και Επιτροπές συγκροτούνται και σε άλλες χώρες, όπως και στις ΗΠΑ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θεωρώ πως, όντως, ο χρηματοοικονομικός τομέας φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ενώ συχνά γίνεται λόγος για «απάτη» και «έλλειψη διαφάνειας».

F. ZAKARIA: Εξετάζετε το ενδεχόμενο να κινηθείτε δικαστικώς κατά των τραπεζών αυτών; Θεωρείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένδικα μέσα για το σκοπό αυτό;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να κινηθούμε δικαστικώς. Πρέπει όμως να επιτρέψουμε την ολοκλήρωση της εν εξελίξει νόμιμης διαδικασίας και κατόπιν να λάβουμε τις αποφάσεις μας, με βάση τα πορίσματα των Επιτροπών.

F. ZAKARIA: Και πιστεύετε, ότι ως άλλος Οδυσσέας, θα τα καταφέρετε, προσωπικά και πολιτικά;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κάνω το καλύτερο για τη χώρα μου και, πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να φτάσει αυτή η χώρα στον τελικό της προορισμό, που είναι η Ιθάκη.

Το τι θα συμβεί σε εμένα είναι ήσσονος σημασίας, στο βαθμό που αισθάνομαι ότι πράττω το καλύτερο για τη χώρα μου, και είμαι σε θέση να κοιμάμαι τα βράδια έχοντας τη συνείδησή μου καθαρή, αφού μπορεί να λαμβάνονται πολύ δύσκολες και συχνά επώδυνες αποφάσεις, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, όμως, ξέρω ότι, τελικά, αυτό γίνεται για το κοινό καλό.

F. ZAKARIA: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο απέναντι σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Οι καλύτερες ευχές μας, σας συνοδεύουν και ελπίζω να σας ξαναδούμε.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να συνομιλήσω με εσάς και να απευθυνθώ στο κοινό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: