ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.5.10

Τι έχει να πει η Αφρική στην Ελλάδα;

africa-irrigation

Λονδίνο, της Στεφανίας Βουραζέρη.

«Είναι πλέον σαφές ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ευρωζώνης δεν μπορούν να επιλυθούν από τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», γράφει σε σχόλιο της η Jayati Ghosh στην online έκδοση της εφημερίδας Guardian.

Στο ενδιαφέρον σχόλιο επιχειρείτε ένας ανορθόδοξος –με μια πρώτη ματιά- παραλληλισμός:

«H εμπειρία των χωρών της Αφρικής αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, εκτός από την σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους” -και αναρωτιέται – «γιατί αυτό αλήθεια αγνοείται;»

Η αρθρογράφος αναφέρει ότι “η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας που θα προκαλέσουν σημαντική μείωση των εισοδημάτων και της απασχόλησης στο άμεσο μέλλον, κάτι το οποίο δεν θα διορθώσει τις υπάρχουσες ανισότητες, αλλά στην πραγματικότητα θα τις επιδεινώσει”.

Στο σχόλιο συγκρίνονται οι υπερχρεωμένες φτωχές χώρες της Αφρικής και επισημαίνεται ότι «αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να πουν στους Έλληνες ένα, δύο πράγματα για τη διαδικασία: Τα αποπληθωριστικά μέτρα που επιβάλλονται στις κυβερνήσεις κάνουν την οικονομική δραστηριότητα να εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο που καταστρέφει τις δυνατότητες και προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη».

Και προσθέτει: «Όταν το ΑΕΠ πάρει την «κάτω βόλτα» καθίσταται όλο και δυσκολότερη η εξυπηρέτηση του χρέους, το οποίο με τη σειρά του όχι μόνο συσσωρεύεται, αλλά και αυξάνεται, εξαιτίας των επιτοκίων που συνεχίζονται να προστίθενται”.

Στο ίδιο άρθρο , επισημαίνεται επίσης: «Πολλές χαμένες δεκαετίες οικονομικής παλινδρόμησης θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν αποφασιζόταν η αναδιάρθρωση του χρέους πολύ νωρίτερα σε αυτές τις χώρες. Η εμπειρία αυτή –γράφει στο το σχόλιο της Jayati Ghosh στη Guardian- θα πρέπει να επισημαίνει το προφανές: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που αναπόφευκτα θα επιφέρει απώλειες στους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι δεν είχαν επιδείξει τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια όταν δάνειζαν την Ελλάδα».

Και το σχόλιο καταλήγει: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα επηρεάσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που δάνειζαν αφειδώς κατά τη διάρκεια της οικονομικής άνθησης, και βοήθησαν στο να δημιουργηθούν ανισορροπίες που έχουν κάνει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με την αντίστοιχη της Γερμανίας».

insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: