ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.5.10

Ποιοι είναι οι "κερδοσκόποι"

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρότεινε πρόσφατα τη δημιουργία ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης. Γιατί το έκανε και ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι Οργανισμοί Αξιολόγησης Πιστοληπτικής ικανότητας που κυβερνούν τον κόσμο;
Τρεις οργανισμοί, διαφεντεύουν τη μοίρα της μισής ανθρωπότητας. Η Moody, η Standard & Poor’s και η Fitch, έχουν κερδίσει με την πάροδο του χρόνου το 96% των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας εκδίδοντας εκθέσεις για τη φερεγγυότητα του δημόσιου χρέους των κρατών, την αύξηση ή την υποβάθμιση τους. Η γνώμη τους θεωρείται αδιαμφισβήτητη, και η επιρροή τους είναι ακαταμάχητη. Ιστορικά ιδρύθηκε πρώτη η James Moody, το 1909 με σκοπό να βαθμολογεί την αξιοπιστία περισσότερων από 200 εταρειών σιδηροδρόμων στις ΗΠΑ. Ακολούθησε η Baedeker, μετά λίγα χρόνια η Standard Company (η οποία εν συνεχεία συγχωνεύθηκε με τους Poor’s) και λίγο αργότερα η Fitch. Μετά την κρίση του '29 η αξιολόγηση των ομολόγων έγινε υποχρεωτική και οι τράπεζες μπορούσαν να αγοράσουν ομόλογα που είχαν πιστοποιηθεί από τους τρεις οργανισμούς. Κράτη, εταιρείες και μεγάλοι οργανισμοί, που θα ήθελαν να χρηματοδοτηθούν μέσω της διάθεσης ομολόγων στην αγορά δεν μπορύν να το κάνουν χωρίς την έγκριση αυτών των οργανισμών.
Η ετυμηγορία τους έχει άμεσα αποτελέσματα.
Η πρόσφατη υποβάθμιση από την Moody την Fitch και την Standard & Poors τραπεζών, δημοσίων οργανισμών στην Ελλάδα και των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εκτίναξε το κόστος δανεισμού.
Το ίδιο συνέβη και στην Πορτογαλία.
Μια μικρή υποβάθμιση του ισπανικού δημόσιου χρέους ήταν αρκετή για να λυγίσει το ευρώ και να το σπρώξει κάτω από το όριο του 1,27, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Η παρεμβατική δύναμη των οργανισμών αυτών είναι τεράστια.
Ποιος είναι όμως ο ιδιοκτήτης τους;
Η πλειοψηφία των μετοχικών τους κεφαλαίων, ανήκει σε επενδυτικούς οργανισμούς τα περίφημα hedge fund, ή επενδυτικές τράπεζες, δηλαδή οι «αξιολογητές» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους επενδυτές που φιλοδοξούν να εισέλθουν στην αγορά ομολόγων.
‘Όταν τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν οι βαθμολογίες τους είναι υψηλές και όλοι τρέχουν να αγοράσουν. Το χρέος φουσκώνει και όταν η τάση γίνεται πτωτική υποβαθμίζουν ανελέητα και η «φούσκα», σκάει.
Μια ετυμηγορία αυτών των οίκων μπορεί να κρίνει το παιχνίδι ανάμεσα στο δολάριο και το ευρώ. Με ποιες εγγυήσεις;
Ο Αμερικανός μεγιστάνας και μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett που είναι βασικός μέτοχος των οίκων αξιολόγησης, μπορεί να είναι «αντικειμενικός» όταν είναι ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος επενδυτικών τραπεζών ανάμεσά τους και της Goldman Sachs καθώς μεγάλων ΜΜΕ με διεθνή επιρροή όπως η Washington Post Company;
Την περίοδο αυτή η Γερουσία των ΗΠΑ διερευνά την περίπτωση μιας καθυστέρησης στην υποβάθμιση της αξιολόγησης που επέτρεψε την εξαπάτηση των επενδυτών προς όφελος των επενδυτικών τραπεζών και κυρίως της Goldman Sachs.
Το παιχνίδι είναι "στημένο" και εκεί στόχευε η μάχη του κ. Γ. Παπανδρέου για την οποία χρειάστηκε να διανύσει 5.000 μίλια σε λιγότερες από δέκα μέρες. Αλλά η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα.
antipolon

Δεν υπάρχουν σχόλια: