ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.5.10

Eπιστολή στην Μπιρμπιλη:Ποια η διαφοροποίηση των σημερινών πολιτικών δασοπροστασίας από αυτές των προηγούμενων ετών ;

Από τον Βασίλη Ξυπολυτά Πρόεδρο της GreenBelt

www.greenbelt.gr


Μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εθελοντές που συμμετείχαν στις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις και δράσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος αγωνιούμε και περιμένουμε, όπως και όλη η Ελληνική κοινωνία, από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και από το νεοσυσταθέν Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τομές και αλλαγές στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι και φέτος το ελληνικό κράτος είναι απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει πύρινες λαίλαπες αντίστοιχες με αυτές που έπληξαν τα Ελληνικά δάση τα τελευταία χρόνια. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μόλις πρόσφατα, εξήγγειλε την πρόσληψη 716 συμβασιούχων, την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, τον καθαρισμό δασών, και την αξιοποίηση των πρώην αγροφυλάκων.

Παρά το γεγονός ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, διαπιστώνουμε ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα είναι τουλάχιστον ελλιπή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχουν άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα παραπάνω, τίθενται τα εξής ερωτήματα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

  1. Ποια η διαφοροποίηση των σημερινών πολιτικών δασοπροστασίας από αυτές των προηγούμενων ετών;
  1. Καθώς ήδη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, πόσες από τις παραπάνω εξαγγελίες είναι άμεσα υλοποιήσιμες ;
  1. Ποιες ενέργειες έχουν υλοποιηθεί για τη πρόληψη πυρκαγιών ;
  1. Ποιο το επίπεδο ετοιμότητας των εναέριων μέσων; Αληθεύουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής (δύο Super Puma και τα τρία BK) είναι καθηλωμένα στο Ελ. Βενιζέλος ;
  2. Ποιο το επίπεδο ετοιμότητας των επίγειων μέσων ;
  1. Πότε περιμένει το Υπουργείο Περιβάλλοντος τη διάθεση των τεσσάρων υπερσύγχρονων κινητών επιχειρησιακών κέντρων της Πυροσβεστικής, που έχουν «παγώσει» μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;
  1. Προτίθεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει στη προμήθεια του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού για τη φετινή αντιπυρική περίοδο (γάντια, κράνη, μάσκες και αντιπυρικά αντίσκηνα)
  1. Ποιες πολιτικές έχουν εφαρμοστεί έτσι ώστε να ανακοπεί το τεράστιο κύμα αποχωρήσεων, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, που σημειώνεται στις τάξεις της Πυροσβεστικής ;

Κυρία Μπιρμπίλη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι ανυπολόγιστες συνέπειες των πυρκαγιών έχουν δημιουργήσει μεγάλα περιβαλλοντικά τραύματα στην Ελλάδα.

Επειδή για όλους εμάς, που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να επουλώσουμε αυτές τις πληγές , η αναζήτηση και ο καταλογισμός των ευθυνών, πράξεων και παραλείψεων του κάθε υπευθύνου αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση, παρακαλούμε για την άμεση απάντηση των παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: