ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.6.10

Εργασικακός μεσαίωνας ....Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις !


Κοροϊδεύουν τον κόσμο και οι εργατοπετέρες! Βέβαια τους έχει καταλάβει ο κόσμος ... και τους γύρισε τις πλάτες και έκαναν συγκέντρωση με τις συμπεθέρες τους που είναι μισθοδοτούμενες από τα συνδικάτα....Τα περι προσφυγής σε διεθνείς οργανισμούς είναι της πλάκας ! Οι οργανισμοί αυτοί όπως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας είναι οργανισμοί Μελετών και Ευχών δεν έχουν καμία παρεμβατική πολιτική και μάλιστα συναντιόνται σε παγκόσμιο πανηγυρακι ...όπως αυτό που γίνεται κάθε χρόνο στη Γευνεύη όπου και έλληνες εργατοπατέρες κάνουν διακοπές και ψώνια με έξοδα που πληρώνει η Εργατική Εστία !
Δείτε τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο για τις απολύσεις ...Στην ουσία επιβάλουν μισές αποζημιώσεις και σε δόσεις ...Δηλαδή Πότε ! Άλλωστε και τώρα καθημερινά εργαζόμενοι απολύονται με την ανοχή των επιθεωρήσεων εργασίας χωρίς αποζημιώσεις !


Τι προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος


  • Αυξάνεται στο 5% το όριο απολύσεων ανά μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 150 άτομα αρκεί ο αριθμός αυτός να μην υπερβαίνει το 30% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.
  • Οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 150 άτομα μπορούν να απολύουν έως και 6 υπαλλήλους ανά μήνα ενώ παραμένει ελεύθερος ο αριθμός των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 υπαλλήλους.
  • Όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης, η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη μείωση από ένα μήνα έως τέσσερις το πολύ της περιόδου προειδοποίησης πριν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου.
  • Σήμερα, εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο εγγράφως τόσους μήνες όσο τα μηνιάτικα που δικαιούται ως αποζημίωση, τότε το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό. Με την πρόταση του υπουργείου, δηλαδή τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης, η αποζημίωση θα μειώνεται έως και 50%, αφού ο εργοδότης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει χρήση του λιγοστού χρόνου προειδοποίησης, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.
  • Η αποζημίωση θα καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις αρκεί η κάθε δόση να μην είναι μικρότερη από το άθροισμα δυο μισθών.
  • Για τους νέους ηλικίας έως 21 ετών δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%, όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
papatzides

Δεν υπάρχουν σχόλια: