ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.6.10

ΚΥΡΙΕ ΓΑΠ ΑΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΕΔΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ???

ΕΕΔΑ:Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΕΔΑ:Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα πολύ σοβαρό νομικό πλήγμα στα σκληρά αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο επιφέρει η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΕΔΑ) .

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είναι συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα νομοθεσίας και πολιτικών που σχετίζονται με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Έχει συσταθεί με τον νόμο 2667/1998 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000.

Η επιτροπή λοιπόν δείχνει να διαφωνεί με τη ρύθμιση τόσο σοβαρών ζητημάτων μέσω προεδρικών διαταγμάτων, ενώ τονίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες που κυρώθηκαν με νόμο υπερισχύουν κάθε άλλου αντίθετου νόμου και επιβάλλουν πλήρη προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή ασχολείται με τα μέτρα του μνημονίου, ανοίγοντας με αυτή την γνωμοδότησή της τον δρόμο για δικαστική προσφυγή και ανατροπή των απαράδεκτων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η Επιτροπή εξέφρασε στην κυβέρνηση την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην άσκηση και απόλαυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως και τη σπουδαιότητα της συνεκτίμησης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις διαδικασίες εξόδου από την κρίση.

Τόνισε, επίσης, την απαρέγκλιτη υποχρέωση τήρησης των διεθνών υποχρεώσεων στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άρθρο 28 § 1 Συντάγματος), την οποία οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Προκειμένου να αποσαφηνίσει την υποχρέωση αυτή, η ΕΕΔΑ παρέθεσε τα διεθνή κείμενα που δεσμεύουν την Ελλάδα, όπως τα έχουν ερμηνεύσει τα αρμόδια διεθνή όργανα αντιστοίχως.

ΥΓ. Το πλήρες κείμενο των θέσεων της ΕΕΔΑ είναι προσβάσιμο στην ιστοσελίδα της (www.nchr.gr)

Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: