ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.7.10

Ανάλυση της πρότασης του Μ. Σάλλα

Η πρόταση του Μ. Σάλλα για τη συγχώνευση των τριων τραπεζών, τάραξε τα νερά της ελληνικής οικονομίας. Κατέθεσε πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών για την εξαγορά των ποσοστών του δημοσίου' για το 77.31% της Αγροτικής Τράπεζας και για το 33.04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτές οι δυο τράπεζες, μαζί με τη Τράπεζα Πειραιώς θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο τραπεζικό κολοσσό της χώρας' πρωτοφανούς μεγέθους για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερος και από την Εθνική Τράπεζα ενώ σε διεθνές επίπεδο θα είναι λίγο πίσω από την Εθνική. Άργησε να γίνει μια τέτοια κίνηση, αλλά επιτέλους έγινε. Αν ολοκληρωθεί και πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία θα είναι πολύ συμφέρουσα για όλους και πάνω από όλα για την ελληνική οικονομία.


Γιατί όμως ΑΤΕ και ΤΤ?

Προφανώς και δεν επιλέχθηκαν τυχαία αυτές οι τράπεζες από το μίστερ Σάλλα. Άλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο στα οικονομικά. Ουσιαστικά θα έλεγα ότι μέσω της ΑΤΕ ο Σάλλας αγοράζει το ΤΤ. Γιατί το λέω αυτό? Ο Σάλλας δεν θα είχε κανέναν λόγο να αγοράσει μόνο την ΑΤΕ. Γιατί? Γιατί απλά είναι πολύ ζημιογόνα εταιρία. Από την άλλη πλευρά, το ελληνικό δημόσιο δεν θα είχα κανέναν λόγο να πουλήσει το ΤΤ. Γιατί? Γιατί απλά είναι μια υγιείς επιχείρηση με κερδοφορία. Αλλά με αυτην την πρόταση βγαίνουν κι οι δυο κερδισμένοι. Και το δημόσιο απαλλάσσεται από την ΑΤΕ και ο Σάλλας αγοράζει το κερδοφόρο ΤΤ. Για αυτό άλλωστε ο Σάλλας αγοράζει την μετοχή του ΤΤ με 3.50 Ε περίπου και την μετοχή της ΑΤΕ με περίπου 0.70Ε.

Χρηματιστήριο

Το χρηματοστήριο δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί από αυτά τα γεγονότα. Ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κλείσει πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο. Έχει ανέβει 5% όλη την εβδομάδα με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο που έχει κέρδη της τάξεως του 14% σε εβδομαδιαία βάση. Αξίζει αναφοράς ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόταση Σάλλα, η μετοχή του ΤΤ απογειώθηκε κυριολεκτικά πάνω από το 20% !!!

Το ευρώ

Το ευρώ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση Σάλλα, κερδίζει έναντι των άλλων νομισμάτων. Τόσο καιρό που τα πράγματα ήταν χάλια (όχι πως τώρα δεν είναι, αλλά βλέπουμε κάτι θετικό), το ευρω κατρακυλούσε. Αλλά τώρα με την πρόταση Σάλλα το ευρώ παρουσιάζει διορθώσεις. Ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι αν και τίποτα δε διαρκεί για πάντα' ειδικά στην οικονομία.


Σχόλια του ξένου τύπου

Τα σχόλια στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ήταν πολύ θετικά. Όλοι μιλάνε για αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικονομία. Όλοι οι οίκοι από χτες αξιολογούν θετικά αυτή την κίνηση Σάλλα και είναι πιο αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα η Goldman Sachs σχολίασε την κίνηση Σάλλα γενικότερα λέγοντας ότι βλέπει "θετικές εκπλήξεις από την ελληνική οικονομία".


Επόμενες κινήσεις Eurobank - Εθνικής


Η Eurobank κι η Εθνική κατέχουν από το 6% του ΤΤ, δηλαδή στο 12% του συνόλου των μετοχών. Όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και θα επιδιώξουν το συμφέρον τους. Πηγές των δυο τραπεζών αναφέρουν ότι: "Εφόσον το Δημόσιο θέσει θέμα πώλησης του Τ.Τ. είτε θα κινηθούμε προς αύξηση του ποσοστού μας, είτε θα αποφασίσουμε να το πουλήσουμε σε τίμημα που να θεωρούμε συμφέρον".

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Το ΛΑΟΣ και η ΝΔ είναι θετικοί ως προς την πρόταση Σάλλα. Αυτό είναι καλό γιατί ξεχνούν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και καταλάβαινουν πόσο σημαντικό είναι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας η πραγματοποίηση αυτης της συμφωνίας.
Τα κόμματα της αριστεράς δεν συμφωνούν με την πρόταση του Μ. Σάλλα για τους δικούς τους -ιδεολογικούς κυρίως- λόγους.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω που πρέπει να το κατατάξω! Στα κόμματα της δεξιας ή της αριστεράς? Πάντως βλέπει θετικά την πρόταση Σάλλα.

Πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων

Όταν έγινε γνωστή η πρόταση Σάλλα οι εργαζόμενοι και της ΑΤΕ και του ΤΤ κύρηξαν 24ωρη στάση εργασίας, παρά τη διαβεβαίωση του Σάλλα για τις θέσεις εργασίας. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τη λογική των εργαζομένων. Τι έγινε? Έμαθαν ότι θα γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν τους αρέσει? Αν δεν τους αρέσει να φύγουν. Τόσο καιρό στο δημόσιο είχαν μάθει στη λούφα και τους κακοφάνηκε τώρα. Όχι καιρός είναι να δουλεψουν λιγάκι.
Ακριβως τα ίδια έκαναν κι οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής. Και δεν πίστευα στα μάτια μου τη τελευταία φορά που πέταξα με την Ολυμπιακή, αφού την πήρε ο Βγενόπουλος. Πολύ καλύτερη από ότι πριν. Πολύ, πολύ καλυτερη. Βλέπεις, όταν αποκρατικοποιήθηκε, άρχισαν να ανησυχούν για τη δουλειά τους και απέδωσαν στη δουλειά τους. Ενώ όταν ήταν δημόσια καθόντουσαν. Και ήταν και πιο πολλοί παλιά. Εμ για αυτό είχε τέτοια ελλείματα η εταιρία.

Τετραπλή συγχώνευση αντιπροτείνει ο Θ. Πανταλάκης

Ο Θ. Πανταλάκης, διοικητής της ΑΤΕ πρότεινε τετραπλή συγχώνευση τραπεζών. Η τέταρτη τράπεζα είναι η Τράπεζα Αττικής. Αυτή την πρόταση την έκανε, έπειτα από συνάντησή του με τον υφυπουργό οικονομικών. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι άλλες κρατικές ζημιογόνες τράπεζες.

Τι μέλλει γενέσθαι?

Προσωπικά προβλέπω ότι τώρα άνοιξε ο χωρός των αποκρατικοποίησεων και των συγχωνεύσεων. Θα γίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον με πρωταγωνιστές πάλι τις τράπεζες. Πάντοτε στην Ελλάδα υπήρχαν πολλές τράπεζες και το σύστημα κατέρρευσε επειδή δεν μπορούσαν να συνυπάρχουν όλες μαζί. Για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να υπάρχουν δύο-τρεις μεγάλες ισχυρές τράπεζες με μεγάλη ρευστότητα. Και ειδικά τώρα όλες οι άλλες τράπεζες θα χάσουν από αυτην την τριπλή συγχώνευση. Γιατί ο κόσμος θα προτιμήσει να εμπιστευτεί τα χρήματα του σε έναν μεγάλο τραπεζικό κολοσσό και όχι σε μικρές τράπεζες. Για αυτό η συγχώνευση κι άλλων τραπεζών είναι κοντά. Τι λέτε για συγχώνευση της ΕΤΕ με ΑΛΦΑ? Πάντοτε συζητιόνταν αυτή η συγχώνευση, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Τώρα οι συνθήκες είναι πιο κατάλληλες από ποτέ.

Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει την πρόταση Σάλλα και αναμένεται να απαντήσει σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
xrimatoskeptikistis

Δεν υπάρχουν σχόλια: