ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.7.10

Είμαστε μια βρώμικη χώρα κι όσα γίνονται είναι βρώμικα…

«Αν τον διεφθαρμένο λειτουργό βρεθούν δύο-τρείς δημοσιογράφοι και τον αποκαλύψουν, η ομάδα που τον προστατεύει θα επιτεθεί κι αυτό γίνεται όταν η κρατική μηχανή είναι διαλυμένη και είναι ουσιαστικά υποταγμένη σε μηχανισμούς και κυκλώματα», θα πει ο γνωστός δημοσιογράφος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ




Η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» φαίνεται να ευθύνεται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, χθες το πρωί στην Ηλιούπολη της Αθήνας, όπως προκύπτει από τον βαλλιστικό έλεγχο της αστυνομίας. Τα δύο εννιάρια πιστόλια της δολοφονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου φαίνεται πως είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία είχε εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό.

Η δολοφονία παραπέμπει σε επαγγελματίες οι οποίοι ήξεραν γιατί προχώρησαν στην αποτρόπαια πράξη τους.

Ο γνωστός από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία, μίλησε στην εκπομπή του ράδιο Χρόνος 87,5fm «πολιτικό ταγκό», για την υπόθεση αυτή και αναφέρθηκε στο πως τα κυκλώματα και οι οργανωμένες ομάδες στρέφονται κατά των δημοσιογράφων, όταν αποκαλύπτονται τα ανομήματά τους.

Ήταν ένα μήνυμα λέτε σε όλους ή μια συγκεκριμένη υπόθεση κάποιων συγκεκριμένων που λειτούργησαν με αυτή την μέθοδο κ. Ντάσκα;

-Νομίζω ότι είναι μια πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη ιστορία. Έχει πολλές ερμηνείες όχι μόνο μια. Ασφαλώς ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ερευνητής δημοσιογράφος, έκανε αυτό που λέμε ερευνητική δημοσιογραφία στον απόλυτο βαθμό, έκανε ο ίδιος έρευνες, αποκαλύψεις, πρωταγωνιστούσε σε πολλές ιστορίες, ήταν 17 χρόνια με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην ερευνητική δημοσιογραφία, είχε φακέλους, ήξερε πρόσωπα και πράγματα. Είχε ενοχλήσει πάρα πολλά κυκλώματα, πολλά τμήματα της εξουσίας που άλλοτε στοχεύουν στον έλεγχο της πολιτικής και άλλοτε της επιχειρηματικής ζωής, άλλοτε στοχεύουν σε κέρδη που μπορεί να μην είναι και τόσο νόμιμα, όλα αυτά συνθέτουν τη ζωή του.

Είχε δηλαδή εχθρούς και μάλιστα πολλούς, κάτι που δυσκολεύει την έρευνα, αν και υπάρχει μια αισιοδοξία ότι θα βρεθούν τελικά.

-Εγώ δεν θέλω να συμμεριστώ την αισιοδοξία αυτή. Επειδή έχω μια εμπειρία 35 ετών, ακόμη και αν παρουσιάσουν κάποιους μπροστά μας ότι αυτοί οι δύο-τρείς-πέντε-δέκα ευθύνονται για την δολοφονία, πάντα θα υπάρχει το ερώτημα της ηθικής αυτουργίας. Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός, ποιος είναι πίσω από αυτά και αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί και δεν δέχομαι εγώ ως ερμηνεία ότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με έναν ενοχλημένο επιχειρηματία, έναν ενοχλημένο σε ένα κύκλωμα, στην αστυνομία, στο λιμενικό, στην αεροπορία, εν πάση περιπτώσει σε κάποιο τμήμα της κρατικής ή κοινωνικής ζωής, δεν πιστεύω ότι είναι ένας ενοχλημένος, πιστεύω ότι είναι πολυσύνθετο πράγμα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό.

Εσείς έχετε δεχθεί απειλές;

-Κατά διαστήματα είναι σαφές ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται. Οι απειλές και οι παραιτήσεις από ΜΜΕ είναι μέσα και στην πορεία την δική μου. Έχω παραιτηθεί από αρκετές δουλειές καταγγέλλοντας χρηματισμούς, απόπειρες και λοιπά, όλα αυτά έχουν πολλές ερμηνείες. Και η πλευρά των απειλών και η πλευρά να σου φράξουν τον επαγγελματικό δρόμο, υπάρχουν.

Ήταν λέτε ένα μήνυμα στον υπόλοιπο δημοσιογραφικό κόσμο;

-Πριν από χρόνια όταν είχα ασχοληθεί με κασέτες που έβγαιναν για τα ποδοσφαιρικά κυκλώματα, για το πώς κλείνουν επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά κόλπα, αλλά πάντα με πολιτική αναφορά, μου είχε επιτεθεί κάποιος μέσα στα δικαστήρια, λίγο μετά την κατάθεση μου ως μάρτυρα. Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει, γιατί είχε σιδερογροθιές και μάλιστα όταν μου επιτέθηκε για να με γνωρίσει κιόλας γιατί δεν με ήξερε προσωπικά, μου είπε «ο κύριος Ντάσκας;». Μόλις του είπα «ναι», την επόμενη στιγμή δέχθηκα μια βροχή από σιδερογροθιές και να φανταστείτε ότι κατέθετα υπέρ ενός δικαστή, έστω και αθλητικού δικαστή.

Μην λησμονείτε ότι είμαστε η πιο διεφθαρμένη κρατική μηχανή στην Ευρώπη και μια από τις πιο διεφθαρμένες στον κόσμο. Αυτό δείχνει ότι ένας υπάλληλος πλουτίζει με παράνομο τρόπο, δύο υπάλληλοι φτιάχνουν μια ομάδα και πλουτίζουν, τρείς και τέσσερις τα ίδια. Ο καθένας που πλουτίζει μετά δεν θα μείνει ήσυχος όταν πρόκειται να πάει φυλακή, αν δύο-τρείς δημοσιογράφοι τον αναγνωρίσουν και τον αποκαλύψουν. Έτσι αν βρεθεί μια ομάδα μεγαλύτερη και θεωρήσει ότι είναι ασφαλής και τον καλύψουν, θα επιτεθεί και αυτό γίνεται όταν η κρατική μηχανή είναι διαλυμένη και είναι ουσιαστικά υποταγμένη σε μηχανισμούς και κυκλώματα.

Σε αυτό συμβάλουν και τα μεγάλα ΜΜΕ.

-Φυσικά, όταν τα ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματίες ή σε ανθρώπους που ελέγχουν την πολιτική εξουσία, τότε υπάρχει ένα ζήτημα μεγάλο. Βέβαια παντού στον κόσμο τα ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματίες, αλλά δεν χαρίζονται όταν κάνουν τέτοιου είδους ερευνητική δημοσιογραφία, άσχετα αν καμία φορά είναι φιλικά σε εξουσίες. Εκεί όμως σε αυτές τις χώρες υπάρχουν δομές δημοκρατικής λειτουργίας, πιάνεται κάποιος – παραιτείται, εδώ στην χώρα μας δεν υπάρχουν αυτές οι δομές και κάποιος που θα πιαστεί δεν θέλει να παραιτηθεί και σπεύδει αμέσως για προστασία σε έναν θύλακα εξουσίας. Όταν ο θύλακας εξουσίας προσφέρει προστασία αντί να πει «όχι, δεν μπορώ να την προσφέρω, αφού πιάστηκες πρέπει να πληρώσεις», από εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Η χώρα μας μπαίνει σε ένα τέτοιο γρανάζι, οι εξεταστικές επιτροπές που βλέπετε σκαλίζουν πολλά σκάνδαλα. Αυτά θα θίξουν πρόσωπα, θα θίξουν τις μέχρι τώρα υπάρχουσες δομές εξουσίας, τους θύλακες και αυτές είναι οι αντιδράσεις των θυλάκων, είμαστε μια βρώμικη χώρα και όσα γίνονται είναι βρώμικα.

Να σας ευχαριστήσω θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: