ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.7.10

του Δημήτρη Συρμάτση
sir_sirma@hotmail.com


Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν τελειώνουν αλλά υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος να κορυφωθούν το επόμενο εξάμηνο στην ελληνική οικονομία. Η αγορά εξαντλείται και στερεύει καθημερινώς, η ανάπτυξη βρίσκεται στα σπάργανα και το μειωμένο πορτοφόλι του Έλληνα σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία οδηγεί ακόμα και πολυεθνικές να φύγουν από τη χώρα.


Τα τελευταία 3 χρόνια, τα μικρά μαγαζιά της τοπικής, όπως λέμε, αγοράς κυριολεκτικά «αναστενάζουν». Χιλιάδες έμποροι, φωνάζουν αγανακτισμένοι ότι η πελατεία τους έχει μειωθεί κατακόρυφα ακόμα και τις περιόδους των εκπτώσεων. Και αν το κράτος είχε επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τώρα οι αλυσιδωτές εκρήξεις ακόμα και στους εμπορικούς κολοσσούς βρίσκει με δεμένα τα χέρια την κυβέρνηση.


Κορυφαίοι εμπορικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν τη χώρα


Την προηγούμενη εβδομάδα η είδηση ότι η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ ALDI εγκαταλείπει την χώρα μας, άφησε άφωνους αρκετούς Έλληνες. Με το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα συγκαταλέγεται σε αυτές που διαθέτουν αρκετά προσιτές τιμές για αυτή την περίοδο κρίσης, η ανησυχία για το που πάει η αγορά αυξήθηκε.


Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι και η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και η μηδενική ανάπτυξη διώχνουν τον γερμανικό κολοσσό από τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι της εταιρίας, κατά καιρούς εξέφραζαν τα παράπονά τους καθώς τα ενοίκια ήταν υπερβολικά υψηλά ενώ και η πρόσβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς δεν ήταν εφικτή. «Αν είσαι μεγάλος οικονομικός παράγοντας της αγοράς, δεν θέλεις να ενημερώνεσαι μόνο από τα κάθε είδους δημοσιεύματα» μας τόνισε κορυφαίο στέλεχος επιμελητηρίου της πόλης μας.


Το φαινόμενο όμως της ALDI προφανώς και δεν ήταν το μοναδικό. Είχε προηγηθεί η απόσυρση από την αγορά της αλυσίδας Fnac που ξεκίνησε με όνειρα την διείσδυσή της στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο αλλά τα γεγονότα την διέψευσαν. Εκτός από την Fnac, θυμόμαστε όλοι και τις αποχωρήσεις της Plus, της Shell, της BP και της Ιnterattica


Οι ελληνικές επιχειρήσεις στον ίδιο δρόμο


Βλέποντας τις πολυεθνικές να διαλέγουν την τακτική της πλήρους εγκατάλειψης των επενδύσεών τους, παράγεται άμεσα προβληματισμός και για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Στον ίδιο τομέα με την ALDI, στα σούπερ μάρκετ, η ελληνική επιχείρηση ΑΤΛΑΝΤΙΚ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις διαδικασίες για να υπαχθεί στο άρθρο 99, όπερ σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση. Οι εταιρίες καταφεύγουν σε αυτή τη λύση για να επαναδιαπραγματευθούν και να ξαναρυθμίσουν τα χρέη τους.


Τον ίδιο δρόμο είχαν στο παρελθόν επιλέξει και οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ παράλληλα είχαν κλήσει οριστικά οι επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.


Δυσοίωνο το μέλλον


Κανένας άνθρωπος της αγοράς δεν μπορεί να κάνει ευχάριστες προβλέψεις για το μέλλον. Το αντίθετο μάλιστα. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και άλλα «λουκέτα» ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές αποχωρήσεις πολυεθνικών.


Σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι επιπτώσεις από τα συνεχή λουκέτα στην αγορά θα είναι τραγικές. Οι εκτιμήσεις για 10.000 νέους ανέργους από τις αποχωρήσεις των πολυεθνικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, για να αισθανθούμε τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που θα ζήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: