ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.8.10

Ο Δημήτρης Ρέππας και η ικανότητα προσαρμογής για το κοινό όφελος





Με πολλή αγανάκτηση πολλά blogs αναδημοσιεύουν τις παρακάτω πληροφορίες για μια επιστολή με την οποία ο κ. Ρέππας το 1972 – μόλις πριν την εξέγερση της νομικής το 1973 – προέτρεπε τους φοιτητές σε ρεαλιστική αντιμετώπιση των διορισμένων διοικήσεων “προς το γενικό όφελος προσαρμοζόμενοι”. Η επιστολή έχει ως εξής (http://www.thermopilai.org/content/reppas-katribanos-kai-alla-stelekhe-tou-pasok-upermakhoi-tes-khountas) :
"Ενόψει των αρχαιρεσιών εις τους φοιτητικούς συλλόγους, οι δια ζώσης αντεγκλήσεις μεταξύ των σπουδαστών και οι μέσω των εφημερίδων οξείαι ερωταπαντήσεις, δημιουργούν ατμόσφαιραν απτομένην της καταστάσεως απώλειας της φοιτητικής αξιοπρέπειας και κλίμα ασύμφορον δια την φοιτητικήν υπόθεσιν. Αι διορισμέναι διοικήσεις, βαλλόμεναι πανταχόθεν, αντιδρούν δι' ανακοινώσεων - καυχησιολογιών και όχι δια της αποστομωτικής πράγματι απαντήσεως των συνετών πράξεων, τας οποίας τους υποδεικνύει η λογική του δικαίου και το αίσθημα συνεπείας εις την εκτέλεσιν του έργου.
Οι αντιδικούντες πρέπει ν' αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την καθεστηκυίαν τάξιν εις τας φοιτικάς διοικήσεις όχι ανεχόμενοι συμβιβασμού αλλά προς γενικόν όφελος προσαρμοζόμενοι.
Η ιδεολογία ενός εκάστου να παύση να δηλητηριάζει την συμπεριφορά του στον σπουδαστικόν χώρον, την στιγμήν που καυτά αναμένουν την λύσιν των πλείστα φοιτητικά αιτήματα. Ας σταματήσει ο θόρυβος απ' όπου κι αν προέρχεται, ώστε οι δημιουργοί του να μη χαρακτηρισθούν αξίες που σαν τους ποταμούς κάνουν μεγάλον θόρυβον, επειδή ακριβώς στερούνται βάθους.
Οι φοιτηταί μόνον ηνωμένοι θα επιτύχουν τους σκοπούς των. Η διχόνοια που κρυφολαχταρά να κατοιήση στις κάλπες της .... Συνάδελφοι, αν τώρα διχασθούμε ποτέ πια δεν θα είμαστε ισχυροί. Η φοιτητική μας ιδιότης ας μη εξυπηρετήσει σκοπούς που απέχουν, των φοιτητικών συμφερόντων και μεταβάλουν το σπουδαστικόν χώρον εις πολιτικήν κονίστρον...."
Οι σοκαρισμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ σε σχετική επιστολή τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας όταν γίνονταν τα μαγειρέματα για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος εγραφαν :
"Το κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά σ΄όλους εκείνους που πέρασαν από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ, βασανίστηκαν, αγωνίστηκαν για να δουν μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσιαλιστική.... Το κείμενο το υπογράφει ο Δ. Ρέππας τότε φοιτητής Οδοντιατρικής, σήμερα αναπληρωτής γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Αρκαδίας. Τί λένε άραγε για τα γραφόμενά του οι συναγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και η ηγεσία του Κινήματος; …”
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε τίποτα τότε και δεν λέει τίποτα και σήμερα, γιατί απλά γνωρίζει και τι ήταν και τι είναι ο κ. Ρέππας. Ένας ικανότατος – στο να συντάσσεται με τους εκάστοτε κρατούντες – ρεαλιστής – για το συμφέρον του - πολιτικός.
Που ξέρει να πουλάει καλά την υποστήριξη του : Ανδρεικός, Σημιτικός, Γιωργοπαπανδρεικός, αντιστεκόμενος στον Παπακωνσταντίνου, αλλά δεχόμενος με περηφάνια τα κομπλιμέντα της τρόικας, ο κ. Ρέππας δεν ήταν χουντικός μην υπερβάλουμε. Ξέρει που φυσάει ο άνεμος. Ήταν και είναι απλά ο κλασσικός τύπος προσαρμοζόμενος προς το γενικό – διάβαζε ίδιον - όφελος.
sxolio

3 σχόλια:

sosat είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/08/blog-post_6241.html

Λάμπρος Κατσαρός είπε...

αυτή τη στιγμή μια κυρία είπε σε ήπιο τόνο στον Πρωτόπαπα θα σας ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ γράψατε το όνομα σας στην ιστορία δίπλα στον ΕΦΙΑΛΤΗ πουλήσατε το μέλλον των παιδιών μας . είναι στην ΝΑΞΟ προς ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ,ένα θλιβερό γερόντιο που κρύβεται όσο μπορεί ...

Unknown είπε...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2010


Προς
tolimeri.blogspot.com


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ


Οι προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι είναι προφανές που αποσκοπούν, ιδίως αυτήν την περίοδο.
Η αλήθεια δίνει την απάντησή της:
Είμαι μεταξύ των Ελλήνων που διώχθηκαν την επταετία. Άλλωστε για την αντιδικτατορική στάση μου με τίμησαν οι συμφοιτητές μου, ψηφίζοντάς με στις πρώτες ελεύθερες φοιτητικές εκλογές ως Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής και ως μέλος στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ.
Πράγματα γνωστά.
Αν κάποιους ενοχλεί η παρουσία μου στην πολιτική, ας διαλέξουν μέσα από την πολιτική τρόπους να αντιπαρατεθούν.
Οι συκοφαντίες βλάπτουν τους συκοφάντες και μόνον.