ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.8.10

Η ΤτΕ πιέζει για deals, οι τραπεζίτες αντιδρούν


Επιμένει στη θέση για άμεσες συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών στην Ελλάδα ο Γ. Προβόπουλος ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Η νέα προτροπή από τον κεντρικό τραπεζίτη έρχεται τη στιγμή που όπως φαίνεται όλα είναι "παγωμένα" στο μέτωπο των τραπεζών και δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλωστε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη έχει ο επικεφαλής της Alpha Bank ο οποίος σε συνέντευξή του, την προηγούμενη κυριακή, υποστήριξε ότι ζητούμενο είναι η υπέρβαση των προβλημάτων ρευστότητας και όχι η άμεση ανασυγκρότηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτή την περίοδο στην αγορά ακούγονται βέβαια πολλά σενάρια και τραπεζικές πηγές εκτιμούν πως όλα είναι πιθανά. Κυβερνητικές πηγές από την άλλη πλευρά εκτιμούν ότι το οι καταστάσεις οδηγούν σε ντε-φάκτο σχηματισμό μεγάλου κρατικού τραπεζικού βραχίονα ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης και παροχή ρευστότητας στην αγορά.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα πρέπει να συμβάλει ώστε οι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που θα τους επέτρεπε να εκμεταλλευθούν οικονομίες κλίμακας και να ανακτήσουν ταχύτερα την πρόσβασή τους στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων.
Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με διορατικότητα και επιδιώκοντας:
• διατήρηση σημαντικών περιθωρίων κεφαλαίου, πάνω από τα ελάχιστα όρια που καθορίζουν οι εποπτικοί κανόνες,
• σχηματισμό επαρκών προβλέψεων έναντι του πιστωτικού κινδύνου,
• εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, καθώς και
• ευέλικτη και συνετή διαχείριση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης.
Η ΤτΕ εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες οι πιέσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα θα αμβλύνονται, με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, η οποία θα προέλθει από την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προσαρμογών, την αξιοποίηση του μηχανισμού τριμερούς στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την ανταπόκριση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.
sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: